Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiony na maca

Co oznacza kobiecość?

Polecane posty

Gość Zaciekawiony na maca

Czy znajdzie się tutaj ktoś, kto jest w stanie wyjaśnić, co to jest kobiecość? Albo czym jest kobiecość?

Gość ok jestem rupieć czy
co miesiąc okres - to taki najbardziej typowy przejaw kobiecości

;) akurat te najbardziej kobiece, najwrażliwsze istoty zwane kobietami okresu nie mają:P:P:P ja uwielbiam mężczyzn, którzy mają w sobie ogrom kobiecości. wtedy tak cudownie się z nimi rozmawia...niemal bez słów... kobiecość to wrażliwość np. gibkość np. delikatność np. i wiele wiele innych cech, które kiedyś dyskryminowały kobiety w świecie.

Gość vsfvfdsdfvs
Nie wiem. Jestem człowiekiem, i nikt mnie w żadną rolę nie wciśnie, choćby nie wiem jak wyobrażał sobie "kobiecość" czy "męskość". Niemniej wydaje mi się że w kulturze kobiecość kojarzy się z delikatnością, łagodnością, życzliwością, opiekuńczością, okazywaniem słabości i takie bla bla bla. To wszystko ma maskować kobiecą siłę. Jesteśmy silne. Jesteśmy niestety silniejsze od mężczyzn. Tyle że okazując względy innym i obnażając własne słabości - co trochę nasz obraz zniekształca - łatwiej możemy tworzyć związki z ludźmi, np budować rodzinę. Same z kolei ulegamy złudzeniom, w tym dotyczącym mężczyzn. I dobrze bo nie przekazałybyśmy dalej swoich genów. I to też jest część kobiecości: skłonność do tworzenia sobie wyimaginowanych obrazów np ukochanego mężczyzny.