Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gruagop

małe czarne robaczki

Polecane posty

Witajcie! Zastanawia mnie jedna rzecz. Przeszukalam juz wszystkie strony internetowe, ale nigdzie nie znalazlam robaczkow, ktore tak mnie nurtuja. Czy spotkalyscie sie z malymi, czarnymi robaczkami? Dokladniej, maja gdzies 2-3 mm, sa bardzo waskie, pelzaja, wija sie.. czy jak to nazwac nie wiem.. Nie lataja. Za kazdym razem gdy wychodze na dwor, mam ich pelno na ciele (wkurzajace jest to pelzanie, ktore czuje mimo tego, ze sa takie malutkie), ubraniu (i wcale nie ciagna do zoltego.. czy czarne, czy biale, czy czerwone.. jest im wszystko jedno), wlasnie tez znalazlam je na praniu, ktore wisialo na balkonie. Wiecie moze CO TO JEST????!!! Moja kolezanka wie, o ktore robaczki chodzi, ale na niej tak nie przesiaduja. Zdarza sie, ale nie tak czesto. Moze chodzi o jakis zapach skory? Ubran etc? Diete? No nie wiem..

Gość haaahhaaaEwka
delirium?

Gość madziaokk
WIem o jakie robaczki ci chodzi. Pospolicie nazywane 'przecinkami'. Sa bardzo maleńkie i doprowadzaja do szalu. A jak parapety? U nas dramat. Codziennie zgarnam ich stamtad ogromne ilosci. Niestety tez nie wiem co robic.

Gość sbea
Ja też się z tym spotkałam, wystarczy że usiądę na chwilę na schodach i już mam ich pełno na rękach i nogach:/ są wkurzające, ale nie wiem jak się nazywają i skąd się biorą, bo tak ich nie widzę nigdzie tylko jak się pojawiają na ciele:/

Gość 260602006
Na balkonie mam czarne pelzajace robaki , zauwazylam ,ze lubia wilgoc,chetnie wchodza do podstawek od kwiatów .Za to w nocy siedza na lisciach i wygryzaja dziury.Psikam woda z petów ale nic nie pomaga.Ja tego sie pozbyc??

Gość adasds
podobno dobra jest woda z octem na parapety

Gość 260602006
ok dzieki dzis tak zrobie.

Gość to sa podobno
robaczki ze zborza. Duzo ich na wsiach i obrzezach miast. Wyobrazcie sobie ze jeden wlazl nam w matryce laptopa :O Serwisanci rozkladaja rece - nikt nie wie jak sie tam dostal, ale nie o tym temat :D Mieszkalam w duzym miescie na slasku i tam tego nie bylo, teraz mieszkam z mezem na wsi i w okresie koniec czerwca poczatek lipca tych przecinkow jest zatrzesienie. Tak jak ktos wspomnial, kilka razy dziennie z parapetow scieram przeogromne ich ilosci, ale zauwazylam ze teraz jest juz ich duuuuuuzo mniej... Sezon chyba sie konczy :P

Gość NITRANITRA
mnie wlazły w monitor!!! Skąd one są i jak z nimi walczyć ??

Gość Patrycja123124
W zwalczaniu szkodników w woj. pomorskim polecam firmę STABIO: www.mikrobiolog.pl

Gość gość
Te robaczki to WCIORNASTKI.

Gość gość
Ja mam ten sam problem od kilku dni.na oknach. Parapety. Dzs nawet do korytarza.rozchorowalam sie bo jestem uczulona na wszelkie robactwo rozrobilam fiolke Decis. W lutrze wody i spryskalam parapety szyby taras po jakims czasie zmiotlm ale na ile to starcz. Jak wyjde na ogrod i mam na sobie pelno.jestem wykonczona.