Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia niejadkii

ile powinien jesc 1,5roczny dzieciaczek?

Polecane posty

Gość mamusia niejadkii

Napiszcie,jesli macie dzieci w podobnym wieku.CO i w jakich ilosciacj jedza w ciagu dnia.

moja córcia ma 16 miesiac. je tak: kolo 6 rano kaszka z mlekiem i dalej śpi kolo 8 kaszka z mlekiem kolo 10 kanapka z wedlinką ostatnio serków dzemów itd nie toleruje... czasem z pomidorem zje :) kolo 14-15 obiad- zupa z mieskiem i duzą ilością warzyw i 2 danie raczej w formie nauki jedzenia bo je 2 danie sama. kolo 17-18- jogurt albo owoc albo ciastko kolo 20 po kąpieli kaszka z mlekiem w miedzy czasie je chrubki kukurydziane pije kompot albo wode z sokiem. wcześniej pila te owocowe herbatki dla dzieci ale odkąd zaczelam jej gotowac kompot to nie chce się tknąc tych herbatek. Czasem jak ma humor to pije samą wode mineralną :) to by bylo na tyle :d

Gość moja poltoraroczna
moja poltoraroczna corka je: o 8 po przebudzeniu butla mleka (zazwyczaj tylko pol) potem kolo10 sniadanko - platki z mlekiem badz kanapka z serem/wedlina pozniej okolo 13-14 je zupke z duza iloscia warzyw i miesem ok. 17 je obiad z nami w zaleznosci od tego co jemy - je prawie wszystko pozniej ok. 20 kolacja, platki z mlekiem lub kanapka i przed samym snem dostaje butle mleka tak gdzies po 21 - wypija cala :) oczywiscie w miedzyczasie dostaje jablko/ banana/inne owoce, no i czasem jakies inne lakocie :) i zawsze ma pod reka kubek z sokiem

moja poltoraroczna- jakie dajesz platki malej? gotujesz jej owsiane, takie kukurydziane dajesz czy jakieś smakowe?

Gość mamomani
ale wiesnacka sukiene zalozylas małej,,okropna!

Gość moja poltoraroczna
platki daje jej troche oszukiwane :D bo chce, zeby jadla zdrowo, ale ona przez dluzszy czas w ogole nie tolerowala smaku mleka i tylko dzieki czekoladowym kulkom je polubila :D wiec zazwyczaj mieszam jakies zwykle kukurydziane czy z ziaren i dodaje troche smakowych zeby mleko zmienilo smak ;) a poza tym staram sie kupywac rozniaste zeby bylo urozmaicenie ziaren zboz. i tak mieszam ;)

Gość moja poltoraroczna
mamani sliczna ta twoja krolewna, troszke podobna do mojej :)

A moja córcia jest niestety niejadkiem :( i je tak : Po przebudzeniu ok.9.30 - mleko z kaszką mleczną ok.12.00 - kanapkę (z wędlinką/serek żółtym/nutellą/ serkiem topionym/dżemem/białym serkiem) lub Danio lub kaszkę Przysmak na Dobranoc z Hippa ok.15-16.00 - obiad (je razem z nami) ok.18-19.00 - jogurt/ serek Danio/ Danonka/kanapki/5 parówek cielęcych ok.22.00 - mleko z kaszką Oczywiście w międzyczasie zajada chrupki kukurydziane, jakieś herbatniki, owoce (banany, jabłka, pomarańcze, arbuza, itp), pije herbatkę, wodę z sokiem. A może tylko wydaje mi się , że mała je za mało ?

Gość moja poltoraroczna
owsiane oczywiscie tez gotuje. czesto musli z domieszka czegos slodkiego

Aha... płatki z mlekiem też je czasem w ramach posiłku ok.12.00 :)

Gość moja poltoraroczna
kiara22 - 5 parowek naraz??? wydaje mi sie, ze twoja corcia je w normie :D

moze ja tez zaczne mojej dawac platki :D uwielbia mleko wiec powinny jej posmakowac :d tylko czy nie za dużo bedzie tego mleka...

kiara mania zjada 3 takie spore parowki na raz i kromkę chleba :D:D ale rzadko jej daje parówki...

Gość moja poltoraroczna
dziewczyny, jakie parowki dajecie dzieciom? jakiej firmy? mojej jeszcze nie dawalam.

Gość moj ma 14 miesiecy
o 7 pije butle mleka,o 9 jogurcik,potem o 11 miseczke kaszki,lub parowke z chlebkiem,o 13 zupka,o 15 2 danie ,ziemniaczki z sosem,alebo schabika,o 17 mleczko,180 ml,.potem kisiel albo jogurcik,o 19 kolacja,kanapka,po 20 mleko cala butla

Gość klusencja now
Mój bardzo podobnie jak Twój 14-miesięczny, chociaż ma już 16 miesięcy, tyle tylko, że na noc mleko daję zagęszczone kleikiem ryżowym albo kukurydzianym i nie daję tego mleka o 17.00. I cały czas coś pije, najchętniej bobofruty pół na pół z wodą