Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praczka/sprzątaczka/gotowaczka

proszek Vizir do białego -efekt SZARZYZNA! Kurde, dlaczego!?

Polecane posty

Witajcie! Powiedzcie mi, czy Wy też tak macie, że kiedy pierzecie ubrania w proszku przeznaczonym do białych ubrań (wszystkie na ogół są z niebieskimi granulkami!), to po wyjęciu z pralki, ich kolor nie jest śnieżno biały, tylko taki raczej zrzarzały :-O Ranyy! Jak ja tego nienawidzę! Przez długi czas prałam białe rzeczy w proszku E standard (bo to chyba jeden z nielicznych, który nie posiada żadnych dziadowskich kolorowych granulek) i było ok, tylko piana wylewała mi się z pralki :D Ostatnio kupiłam Vizir plus sensitive do białego (bez granulek) z nadzieją, że trafiłam wreszcie na coś świetnego i co?.... Ano to, że ów proszek po rozpuszczeniu w wodzie, natychmiast robi się niebieski i... białe ubrania są po nim niebieskawe (a ściślej -szarawe) i wyglądają bardzo nieświeżo!!! 😡 Czy Wy teżź macie takie doświadczenia?

Gość przetestowalam
wszystkie dostepne proszki do bialego i Persil jest najlepszy.Nawet jak raz w roku wypralam w innym to widzialam roznice miedzy tym proszkiem a Persilem.Polecam Persil.

a ten persil też ma jakies granulki? Kurcze, no ja normalnie nie mam przekonania do tych proszków z kolorowymi granulkami, które nadają białym ciuchom brzydki kolor:-O

Gość pierzesz w za niskiej temp
i stad taki efekt. biale rzeczy trzeba prac w 90 stopniach. oczywiscie nie wszystko

tez słyszałam opinie, że byc moze piorę w zbyt niskiej temperaturze. Wczoraj wyprałam w 90 stopniach i efekt był ten sam :-O Co ja kurcze źle robie? Wszystkie moje kiedyś śnieżno-białe rzeczy są po praniu, po prostu brzydkie :-O

Gość DPT
Jest jeden proszek holenderski, ale w polsce go nie ma. DR. WHITEZ. To najlepszy proszek o jakim slyszalem.

Gość musztarda
Bo to są u nas "rozsypywane" proszki. Kup sobie Persil z Niemiec, zobaczysz różnicę.

Gość kdkdkdkdkdk
Ja tam nie mam takich problemów w ogóle. A piorę góra w 60 stopniach. Używam żeli.

Gość dbdgbd
Ja się nacięłam ostatnio na Vizir sensiive do białego. Ubrania po nim nie doprały się (a były po krótkim noszeniu) i pachniały jakoś tak nieprzyjemnie. Więcej tego szajsu nie kupię.

No własnie, może w ogóle przyczyna tkwi w Vizirze :-O Nie próbowałam innych proszków do białego. Myslałam, że ten jest najlepszy (nie wiem, czemu...chyba przez te reklamyz Chajzerem:D ) Spróbuję Persila, skoro tak go polecacie:) Jesli i ten będzie dawał podobny efekt, to wróce do E standard i wycierania podłogi z piany (bo ponieważ to proszek do prania ręcznego, zwyczajnie wylewa się z pralki przy wysokich temperaturach, a mnie się jakoś nie chce chechłać ubrań w rękach;) )

Gość Clso
Nadmienie do tego jeszcze, że E poleca sam Makłowicz!