Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flora123

tabletki na przeczyszczenie bez recepty jakie dobre?? i jaka cena

Polecane posty

Gość flora123

Gość lepsze sa
czopki a sa nawet tanie

Niestety miałam wątpliwą przyjemność testować rozmaite preparaty, bo z zaparciami zmagam się od lat. Myślę, że z czystym sumieniem mogę polecić dwie rzeczy: Profilaktycznie-nasiona babki płesznika (pytać w sklepach zielarskich raczej, niż w zwykłych aptekach). Kosztuje ok.6-8 zł za torebkę, która powinna starczyć na 2-3 tygodnie stosowania. Codziennie wieczorem (lub jak ktoś woli-na czczo rano) połyka się łyżkę nasionek, zapijając dużą ilością wody. Nasiona zwiększają objętość masy kałowej, a ponadto wytwarzają śluz, co ułatwia (naprawdę!) wypróżnienie. Grunt to stosować w miarę regularnie. A jak jednak zatka-polecam Xennę Extra. Dokładnej ceny nie pamiętam, parę złotych za opakowanie 10 tabletek. Różne rzeczy stosowałam, wierz mi, także chemiczne, ale w moim przypadku Xenny Extra nic nie pobiło, działa za każdym razem, i to wystarczy mi jedna tabletka:-) Czopki również nie są złym rozwiązaniem, ale ja osobiście ich nie lubię, gdyż są niekomfortowe w stosowaniu.

Gość ojejejej...
dobre też sa tabletki z rzewienia (radix rhei), z tataraku.Niedrogie, kilka złotych.

Gość ALAX
Tylko alax ! 4 tabletki od razu !!!!!!!!!!!!!!

Gość Adam Kondratowicz
Chociaż czopki wydają się niekomfortowe dla wielu osób ( nie wiem dlaczego) to stosowanie ich jest lepsze od tabletek. Nie będę zgłębiał tematu. Jestem Ratownikiem Medycznym więc polecam.