Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbulka

Krostki na policzkach dzidziusia!!

Polecane posty

Gość Balbulka

Doswiadczone mamusie co to moze byc? Synek na 3 tyg i na buzi dostal jakichs czerwonych krostek, niektore maja biale koncowki, takie jakby pryszczyki. Co moge na to stosowac? Sudokrem, bepanthen??

ja obstawiam tradzik niemowlecy... jesli to to to tego sie nie leczy i niczym nie smaruje samo schodzi po kilku tygodniach... a karmisz piersia czy butelka??? bo moze to byc tez alergia ale to juz mniej prawdopodobne bo przy alergii pokarmowej u dzieci czesciej wystepuja zmiany atopowe a nie taka typowa pokrzywka...

Gość Balbulka
Dzieki asia🌼 Karmie głównie piersia, ale zwykle raz dziennie dostaje jeszcze butelke, bo nie zawsze starczaja mu piersi.

To moze byc wlasnie alergia. Mój malenki tez takie mial i okazalo sie ze ma alergie na mleko modyfikowane i cytrusy. Doktorka kazala dawac mu codziennie Zytec i ani sladu krostek :)

Gość Francuska Jeaklina
jedna z was pisze ze karmi piersią i dodatkowo jedna butla, ale odciągniętego mleka czy modyfikowanego? Szukam własnie odpowiedzi czy mozna sobie tak mieszac.To mieszanie mnie interesuje gdy po maciezyńskim wraca sie do pracy i babcia czy opiekunka zostaje z dzieckiem, bądz mam wyjazd. Dziecko moze byc na przemian karmione pirsią, butlą zodciagniętego mleka i butlą z modyfikowanym?

Gość Balbulka
Monitta ale te krostki to byly tylko na buzi? I okazalo sie to alergia?? Chyba powinnam skonsultowac to z lekarzem, skoro tak......... Francuska ja dokarmiam modyfikowanym, bo synek sie nie najada czasem piersia. Wydaja mi sie puste i juz nic z nich nie leci. Robie to oczywiscie z wiedza lekarza. CZasem tez odciagam z piersi i wtedy daje mu butelka.

przeważnie tak. ciagle jakies krosty mu sie robily. a jak wypilam szkl soku z banana to byl caly w czerwonych krostkach, jak wysypka. posmarowalam go dwa razy pudrem w plynie i mu przeszlo. A jak zaczelam dawac zyrtec to krostki z twarzy tez poznikaly. Francuska... mozna robic rozne mieszanki. wiadomo ze twoje mleko jest lepsze ale to duzo kloptu i nie zaszkodzi jak dasz mu modyfikowane to tez nie zaszkodzi przeciez.