Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna bulinka 23

W poszukiwaniu pracy liczy sie wyglad a nie wyksztalcenie

Polecane posty

Gość smutna bulinka 23

Wczoraj kolejny raz sie o tym przekonałam :-( Kolejny raz rozmowe przeszła debilnie chichocząca chuda laska bez przygotowania zawodowego i bez wyższego wykształcenia :-( Tak sie składa że mam w tej firmie koleżanke i ona powiedziała mi o tym. Po co było robić studia skoro kolejny raz odpadłam na rozmowe mimo że na prawde mam bogate CV w różne wolontariaty, praktyki, staże ? Jak można kogoś skreślić za wygląd. Przyjmuje sie taką dumną lalke barbie która tylko potrafi wyglądać i nic więcej :-(

Zazdrość, zazdrość, zadrość 😴 PS Też bym wolał zatrudnić ładną dziewczynę, bazyle wypad do mcdonaldów 🖐️

Gość smutna bulinka 23
Na to trzeba mieć pieniądze niestety :-( Pochodzę z ubogiej rodziny i ledwo od pierwszego do pierwszego starcza. Ja po prostu sie dziwie jak mozna kogos dyskryminowac za wyglad To ze nie mam talii osy, to ze mam male piersi i jestem puszysta nie powinno mnie dyskryminowac. Po co konczylam studia ? :-(

>> Ja po prostu sie dziwie jak mozna kogos dyskryminowac za wyglad Normalnie - klient nie przyjdzie do bazyla, za to do ładnej panienki przyleci jak do miodu :) Prosty zabieg marketingowy :)

BAzyle twierdzą, ze nie idą. Ja twierdze, ze są przypadki pustych lasek zatrudnianych za wygląd, ale nie jest to ani powszechne, ani reguła :o

ja myślę ze coraz zadziej się to zdarza, jak juz to w małych firmach po "znajomośąci" w większości jednak trzeba mieć wykształcenie i coś umieć

Pieprzysz głupoty :o ja mam i wygląd i wykształcenie i co z tego.....

no nie wiem, ja nie miałam problemu z praca....fakt nie z kazdej firmy sie odezwali po rozmowach, ale zawsze z kilku conajmniej propozycji wybierałam

>> ja myślę ze coraz zadziej się to zdarza Tendencja jest wręcz odwrotna. Jeśli rekrutowana jest osoba do pracy z klientem, to zazwyczaj pracę dostanie osoba być moze z mniejszymi kwalifikacjami, ale dużo przyjemniejszą aparycja, niż tłusty mastodont z wypasionym cv :)

Gość smutna bulinka 23
Ja rozumiem ze mam wiecej ciala bo przy moich 160 cm waze 98 ale to nie moze byc miernik wartosci czlowieka :-( MIalam 3 staze w ktorych mam bardzo dobre oceny. Chwala mnie za to jaka bylam ale jakos nikt nie chce mnie zatrudnic. Studia sa nikomu niepotrzebne, wystarczy wygladac :-( to przerazajace :-o

>> 160 cm waze 98 ale to nie moze byc miernik wartosci czlowieka Masz racje, człowieka nie. Ale lochy rzeźnej już tak, na buchcie nieźle by można za ciebie zainkasować :classic_cool:

Gość evfdv
masz powazna nadwage, moglabys schudnac przynajmniej dla wlasnego zdrowia jak ktos wcesniej sie wypowiedzial, ze wyglad wazny jest w kontaktach z klientami - jak cie widza tak cie pisza niestety

Gość a ja wiemm
No w sumie wygląd ważna rzecz- JAK CIE WIDZA TAK CIE PISZA, z reszta duzo razy słyszałam,że ludzie zadbani, ładni maja lzej w życiu i tak jest-cała socjologia i psychologia. Ja tez niedługo pracy bede szukac i trzeba zrobic włoski,ciuszki bo inaczej chyba nie przejdzie chcac mieć lepsza prace.Kiedys szukałam i nie mogłam znalezc ale to przez cv bo na rozmowe nawet nie dzwonili:)

zależy do jakiej pracy sie starasz i na jakie stanowisko..... moja kolezanka, która nie ma wyształcenia, nie ma matury, jest gruba, ale za to bardzo symaptyczna i uśmiechnieta, dostała pracę w salonie sprzedazy samochodów.... i co.... nie ma reguły żadnej

>> dostała pracę w salonie sprzedazy samochodów Czy to samochody ciężarowe? :classic_cool:

Gość ja pierdykam
kochana, w pewnym sensie masz racje - nie powinno sie oceniac w ten sposob czlowieka, ale...(!) jak juz ktos wspomnial wczesniej: klient przyleci do pieknej panienki, a nie do "byle kogo" (bez urazy, naprawde nie oceniam Cie, probuje tylko wytlumaczyc pewna rzecz) - gosc przychodzi do firmy i jesli widzi, ze ma go obsluzyc ktos, kto sam o siebie nie potrafi zadbac, to tym bardziej o jego interesy i nie bedzie chcial skorzystac, inwestowac kasy czy powierzac swoich spraw...! logiczna psychologia!

życie niestety....kazdy ocenia wygląd, chociaż myśle ze z doświadczeniem wolimy kompetetna osobe która się zna na rzeczy

Camp Nou >> dostała pracę w salonie sprzedazy samochodów Czy to samochody ciężarowe? świnia nie osobowe bardzo dobrej marki

>. świnia nie osobowe bardzo dobrej marki Osobowe, alepewnie z kratką z tyłu i sa rejestrowane jako ciężarowe :classic_cool:

Gość warszawa......................
co to za praca gdzie nie chcą cię przyjąć? Jesli to modelka na wybiegu, to nie dziwię się. Jakie studia skończyłaś i gdzie starasz się o pracę? Co z tego, że miałaś gdzies tam staż i dobre oceny. Trzeba było popracować trochę w czasie studiów i mieć jakąś praktykę. Bo sam staż to nie wszystko. Może to nie o wygląd chodzi, ale merytorycznie jestes kiepska? Szukaj pracy tam, gdzie nie widać cię w takim razie

zgadzam się z warszawa....zresztą uważam, ze dla chcącego to nic trudnego....pracy jest pełno

Gość smutna bulinka 23
wiec co waszy zdaniem powinnam teraz zrobic?

Gość a ja wiemm
szukac dalej ale tez wziasc sie za siebie-dieta-na zdrowie Ci wyjdzie:)

>> wiec co waszy zdaniem powinnam teraz zrobic? "... odkręciła gaz, nie zapukał nikt na czas..." 😴

Gość smutna bulinka 23
eee zanim schudne minie kilka miesiecy, i tak bez pracy mam siedziec? ale mi radzicie, ide po ciastka bo mi sie nudzi zaraz tu wroce

Gość a ja wiemm
nie przesadzaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość saaaaaaa
zabić się

Gość smutna bulinka 23
a wiecie jakie dobre teraz hamburgery w MC donaldzie sprzedają? pycha wczoraj zjadłam z 5,