Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katahrin

W ciąży na pogrzeb???

Polecane posty

Gość gość
Ja tez z mojej ciazy nie robilam wielkiej sprawy, ale slyszalam, zeby nie ogladac nieboszczykow i nie poszlam na pogrzeb. :-)

Gość gość
Ja również odwiedzałam babcię w szpitalu . Widziałam ją godzinę przed jej śmiercią ( kazali mi wyjść z sali. Jak wróciłam zobaczyć jak się czuje to juz mnie nie wpuścili żebym nie widziała jej nieżywej. :() na pogrzebie byłam. Niestety nie szlo uniknąć obejrzenia zwłok bo różaniec był przy otwartej trumnie ale rodzinka mnie zasłoniła żebym nic nie widziala. To był 3 miesiąc. Córeczka zdrowa.

Gość gość
Boicie się, że w ciąży zapatrzycie się na nieboszczyka???!!! Takie rzeczy w 21 wieku tylko w Polsce...ręce opadają... Moja siostra jets pielęgniarką w USA, pracowała praktycznie do samego porodu, prawie codziennie oglądała nieboszczyków i z tytułu swojej ciąży nie miała żadnej taryfy ulgowej...

Gość gość
Ja również odwiedzałam babcię w szpitalu . Widziałam ją godzinę przed jej śmiercią ( kazali mi wyjść z sali. Jak wróciłam zobaczyć jak się czuje to juz mnie nie wpuścili żebym nie widziała jej nieżywej. smutas.gif ) na pogrzebie byłam. Niestety nie szlo uniknąć obejrzenia zwłok bo różaniec był przy otwartej trumnie ale rodzinka mnie zasłoniła żebym nic nie widziala. To był 3 miesiąc. Córeczka zdrowa. XXX miałaś sporo szczęścia! ja słyszałam, że jak się popatrzy na nieboszczyka to dziecko może mieć jakąś wadę genetyczną, gdyż zmutowane chromosomy zmarłego unoszą się w powietrzu!!

Gość gość
Byłam w ciąży na pogrzebie, odpuscilam tylko stype bo słabo mi było w kościele i chcialam sie położyć. Dziecko zdrowe.

Gość gość
To nie przesąd ale wiekowy wynikający z doświadczeń pokoleń sąd nad tym co się dzieje po śmierci i jaki to ma wpływ na nowe życie. Dzisiejszy świat odrzucił doświadczenie zajął się pro nowoczesnością ale doświadczenie i nauka zna ten przypadek, który bywał już nie raz i mówi, że dobrze dla takiego pokolenia to się dobrze nie kończy. Za głupotę i lekceważenie mądrości doświadczeniowej jest cena. Postawiliśmy na młodość, a ona jak się ma już pod 80 jest głupia i naiwna.

Gość gość
Nieboszczyk ma bakterie, jad trupi, nie wolno dotykać zwłok.

Gość gość
CIEMNOGRÓD