Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helppomocy

Syn wstaje o 5 rano

Polecane posty

Gość helppomocy

Witam, Postanowiłam poradzić się rzesz mam z ogromnym doświadczeniem zbiorowym ;) Podpowiedzcie mi proszę, jak zmusić mojego szesnastomiesięcznego cyborga do pospanie chociaż do 7??? Nawet jeżeli w dzień śpi mniej niż godzinę (co nie jest rzadkie) zasypia około 21, to i tak około 5 wstaje rześki jak skowronek. Ja jestem mniej rześka :O Nie wyobrażam sobie usypiania go później, bo trzeba mieć trochę czasu na relaks. Relaksuję się tak zazwyczaj do pólnocy, a rano oczy na zapałki. Dodam, że problemów z zaśnięciem nie ma. Już nie używa smoczka, zasypia sam w swoim łóżeczku, wieczorem je albo samo mleko, albo coś bardziej sycącego, to też wydaje się nie mieć wpływu na krótkość snu. Liczę na odzew. Pozdrawiam :)

no moj co prawda jest mlodszy a bawic by sie juz chciał od 7, ale ja twardo ze do 9-10 ma spac:) nie rozmawiam z nim, mam rolety na oknach i chyba sam nie wie ktora jest godzina bo ciemno jak w nocy i tak go przeciagam do 10:)

Gość helppomocy
Hee, mój rok temu, czyli dokładnie w wieku Twojego, bo jest z marca 2007, też spał do 9. W ogóle był luksusowym dzieckiem. Teraz za to jest słodkim urwisem, tylko dlaczego tak rano?

Gość Mój mały ma 7 miesięcy
i chyba nigdy nie spał do 9-10 rano. Jesli już to trochę zabawy i ok. 10 jest w stanie usnąć na nowo. Myślę, że takie maluchy śpiące do 9 to wyjątki. Co do mojego małego - teraz jest ciut inaczej, bo idą mu ząbki, a to wiadomo trudny okres i czasem biedak nie może w nocy spać, ale tak normalnie, to śpi w nocy. Idzie spać różnie od 19.30 począwszy, czasem na 21.30 skończywszy. I śpi różnie. Zdarza mu się być łaskawym i np. dospać do 8.00, ale to rzadkość, najczęściej budzi się na jedzenie ok. 6.00, lub 6.30 i czasem daje się go przeciągnąć, ale gdzieś po pół godziny od obudzenia buntuje się i domaga się zabawy dość głośno. Zgadzam się natomiast co do rolet. Wcześniej jak mały budził się ok. 5.00, a nawet wcześniej to był jedyny sposób, aby przespał dłużej i przy zaciągniętych sypia nawet do 2 godzin dłużej. Pozdrawiam

Gość upupupupuppp

Gość helol tu swistak
a ja mam 1,5 roczniaka i chodzi spać o 19, i wstaje o 7 rano hihi :P przesypia 12 godzin ciągiem i ma jedną 2 godzinną drzemkę w dzień :D ale bywało, że wstawał o 5 rano, teraz mu przeszło...trwało to ok. 3 miesięcy, gdzieś tak mniej więcej koło roczku się zaczęło... ale już mam problem z głowy hihi