Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2012men

21.12.2012 ... przepowiednie o końcu świata!

Polecane posty

Gość 2012men

Tajemniczy lud Majów zamieszkiwał Amerykę Środkową i w zasadzie nie wiadomo, skąd się pojawił i jak zniknął. Majowie pozostawili po sobie imponującą wiedzę matematyczną i astronomiczną, a warto przypomnieć, że potrafili posługiwać się liczbami rzędu miliardów. Do obserwacji nieba astronomowie Majów nie stosowali żadnych przyrządów, a mimo to bezbłędnie przewidywali różne zdarzenia, jak na przykład zaćmienie Słońca czy Księżyca lub zrównanie dnia z nocą. W wielkim mieście Chichen Itza wznoszono prawdziwe obserwatoria, które pomogły Majom stworzyć niezwykle dokładny kalendarz słoneczny. Problem w tym, że w rok 2012 ten kalendarz po prostu się kończy. Co o tym sądzicie?

Gość jakie są
haha , tak samo jak koniec świata miał być w 2000 roku czy w 2001. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość nie na 4 dni przed
moimi urodzinami??? to ja się nie zgadzam, ja chce jeszcze na koniec prezent dostać :P da się coś załatwić , jakieś przesunięcie terminów ;)

Gość PRZYPOMINAM TYLKO...
ze koniec swiata mial sie rozpoczac 09.09.1999 19.09.1999 mial zstapic na ziemie bog, jezus itd. a 29.09.1999 wszystko mialo sie ostatecznie rozpiździć

Gość na to wszystko się zgadza
tyle, że ten zozpiździec to już nawet wcześniej był :O

Gość poleccie cos
a ja slyszalam ze ma sie swiat rozpizdzic 6.06.2006 i gowno