Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinak1980

nadżerka w ciąży

Polecane posty

Gość karolinak1980

jestem w 10 tyg ciąży,wczoraj byłam na badaniach u ginekologa, na usg wszystko dobrze,serduszko biło i ze dziecko rozwija się prawidłowo... zamartwiam się inną sprawą,lekarka badając mnie stwierdziła stan zapalny i nadżerkę:(:( i przy badaniu poleciała krew.lekarka stwierdziła ze to nic złego,że mam się nie przerażać bo to z tej nadżerki..... a ja umieram ze strachu,bo teraz jeszcze troche plamię,ona mi mówiła ze tak może być ale sama nie wiem........macie jakieś doświadczenia?

Gość nadzerka
to nie koniec swiata.Slyszalam o przypadkach samozaleczenia sie nadzerki,w moim przyp.po porodzie mialam robiona wypalanke i 10 lat mam spokoj.Po drugiej ciazy sie nie odnowila.Plamienie moze byc nastepstwem badania,obserwuj sie jak cos Cie zaniepokoi zawsze mozesz zwrocic sie do lekarza.Wiem tez ze sa globulki dopochwowe lagodzace stan zapalny,popros o recepte.

Gość karolinak1980
dostałam globulki właśnie do stosowania w ciągu 12 dni

Gość no to się zdarza
zwłaszcza jeśli nie robiłaś cytologii przed zajściem w ciążę najlepiej nie współżyj w ciąży, bo to tylko pogłębia problem na razie nic więcej nie da się zrobić

Gość nadzerka
Tak jak napisala no to sie...... nie wspolzyj,zastosuj globulki i kontroluj ta nadzerke,a po porodzie zrob z nia porzadek.

Gość karolinak1980
dzięki za odp.współżycie mam zakazane;);)nastraszyły mnie koleżanki w pracy,ze nie powinno się krwawić po badaniu itp.zamiast mnie uspokoić to mnie straszą ze to bardzo zle itp. i dlatego weszłam na forum,żeby zorientować się w szerszym gronie

Gość nadzerka
Moim zdaniem krwawienie przy nadzerce to normalka.Jak ja mialam stan zapalny to po stosunku krwawilam jak przy miesiaczce,obserwuj tylko czy plamienie nie utrzymuje sie za dlugo.

Gość karolinak1980
ok...ja się wczoraj zdziwiłam tą nadżerka bo w 5 tyg byłam u innego lekarza bo miałam upławy i mnie badał i mówił że wszystko super,zero stanów zapalnych,ale widocznie już coś się działo

Gość nadzerka
Swoja droga dziwne jest to ze cytologia nie jest wykonywana standardowo (oczywiscie nie wszedzie) 5 tyg temu dziewczyna dostalaby cos zeby stan zapolny zaleczyc a dzis juz ma nadzerke i sie denerwuje.

Gość karolinak1980
no....nie zrobił mi w 5 tyg cytologii,choć byłam prywatnie. dopiero wczoraj lekarka ją wykonała....ale nadżerka już jest

jezli badanie cytologi jest ok nie masz sie czym martwic. Ja mialam nadzerke jeszcze przed dwoma ciazami. Urodzilam zdrowe,duze dzieci w terminie, a ciaze przeszlam bez powiklan. Nadzerke wypalilam dopiero po porodach.

Gość karolinak1980
wczoraj dopiero pobrała materiał do badania....zobaczymy jaki będzie wynik,ale powiedziała ze na pierwszy rzut oka widać stan zapalny i nadżerkę