Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_____

Jak prawidłowo pobrać mocz do posiewu??

Polecane posty

Gość pytajaca_____

Lekarka mówiła mi o jakimś pojemniku z banderolą...?? czy to chodzi poprosu o wyjałowiony pojemnik na mocz? Czy pobierac bezposrednio do niego czy tak jak słyszałam tj do woreczka na mocz a potem go do tego pojemnika?

a jakim wieku jest dziecko? jesli juz umie siedziec posadz dziecko na odkazony riwanolem albo gazikiem leko nocniczek a potem mocz zlej do pojemniczka. jesli to maluszek to wtedy odkaż riwanolem albo leko i pobierz bezpośrednio do pojemniczka. powiem ci ze jak corci pobierali do woreczków to zawsze cos jej wyszlo w tym moczu. odkad zaczełam bezpośrednio do pojemnika to ma czysty. procz tego klej z woreczków odparza i czesto uczula, a same woreczki sie odklejaja... koszmar....

Gość pytajaca_____
5 miesiecy ma. A z tym woreczkiem to ciezko fakt, mala chce sie ruszac, odkleja sie, wylewa... tylko jaki ten pojemnik - jakis specjalny z banderola jakas ale w aptece nie bylo :o

wiesz co ja zawsze kupuje w aptece takie jednorazowe za coś 80 groszy chyba... a w 1 labolatorium nie przyjmuja wcale aptecznych pojemników tylko każa kupowac swoje albo przelewac. kup ten zwykly i jak ci powiedzą ze ejst zly to przelejesz. Nie slyszalam o zanym z banderolką... zawsze można nakleić karteczke z imieniem i nazwiskiem.

do posiewu pojemnik na mocz powinien być jałowy- dodatkowo zapakowany w woreczek, do kupienia w każdej aptece. Można też spróbować złapać do jałowej probówki do wymazów ale w przypadku dziewczynki nie jest to takie proste. Podobnie jak Mamani odradzam woreczki.

Gość pytajaca_____
No dobra ale jak będę siedziała z otwartym pojemnikiem i czekała aż mała siknie to jużtam wpadnie milion bakterii... do woreczka może mniej?? Kurcze to badanie jest bardzo ważne bo już leczą mi małą dłuższy czas, nawet antybiotykiem a podwyższone leukocyty dalej są :(