Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weekendowi goście

Weekendowi goście- co przyrządzić do jedzenia?

Polecane posty

Gość weekendowi goście

Są wakacje, a ja w związku z tym w prawie każdy weekend mam gości :)No i już pomysły mi się wyczerpują co tu można zrobić. Muszę upiec dwa ciasta, jedno najlepiej słodkie z kremem, a jedne na zimno (zamiast lodów). No i pomysł na 2 fajne obiady i jakieś przekąski..oraz coś na wieczór, zakrapiany :) gdyby pogoda była fajna grill rozwiązałby większość moich problemów, ale niestety będę musiała posiedzieć w kuchni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam w standardzie...dwa trzy rodzaje miesa...schab karkowka...piersi kuraka:)..do tego sporo warzyw...polmisek olbrzymi...ogorki..pomodoyr..2 rodzaje salaty...fasolka..kolby kukurudzy na cieplo z maslem.pikantne papryczki..kilka sosow do mies i warzyw... polmisek serow i oliwki:) grzanki z oliwa i ziolami... szaszlyki z piersi kuraka marynowane w 2roznych marynach...na slodko i ostro...robic mozna na patelni lub grillu elektrycznym pieczone ziemniaki... slimaki z ciasta drozdzowego..ew franc z miesem ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weekendowi goście
super! a tak przy okazji przypomniałaś mi o kolbie kukurydzy, której tak dawno nie robiłam, a uwielbiam, właśnie z masłem i solą :) Dzięki. Z mięcha kupiłam właśnie karkówkę, kurczaka całego więc piersi też mam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weekendowi goście
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis184.html Przy okazji pobytu na forum przypomniałam sobie o tej zapiekance, którą jadłam kiedyś u pewnej żydowskiej rodziny. Zrobię ja na podwieczorek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmm poprosiłabym gości aby przywieźli ciacho, bo obiad na Twojej głowie i coś mi się wydaje, że weekendy miałabyś dla siebie ;) na takie imprezki to raczej przywozi się jakąś michę, żeby gospodyni nie musiała stać przy garach (i się wkurzać) no, ale to u nas we wsi takie zwyczaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
ja bym gotowane potrawy serwowala tylko wieczorem, do tych zakrapianych napojow. w ciagu dnie luz i samoobsluga - kanapki, salatki, ew. wczesniej zrobiona zupa. slodkosci tez bym sama nie robila, mozna przeciez kupic lub przywiesc (goscie).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EkoMiodek
Ja na letni obiad zawsze robię chłodnik. Nie ma zbyt dużo zachodu z tym daniem, nie trzeba stać nad parującymi garnkami i wszystkim smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie sa obowiazkowe
ja tam na cieplo robie jakas zapiekanke na szybko plus jakas salatka. ciacho albo robie na szybciorka albo kupuje jakies ciastka. godzinka pracy maks zwlaszcza jesli maz rozpuszcza galaretki :D ostatni zestaw ktory robi u mnie furrore: zapiekanka z tortellini porcja na 2 osoby paczka ulubionego tortellini 250 gram resztki wedlin pokrojone w kostke lub sredni filet z kurczaka kilka pieczarek ser do zapiekania slodka smietana przyprawa do gyrosa ketchup tortellinini ugotowac al dente i przelac woda. wedline lub kurczaka podsmazyc z przyprawa gyros, dodac pokrojone w plastry pieczarki. jak skladniki sie usmaza to wlac do nich pol lub 3-4 szklanki smietanki, pogotowac chwilke, na koniec dodac 2-3 lyzki ulubionego ketchupu, wrzucic tortellini, przemieszac (jesli jest za suche to dolac troche smietanki) nalozyc do naczynia zaroodpornego, posypac serem i zapiec. salatka warstwowa: porwana salata lub poszatkowana pekinska kukurydza osemki pomidorow osemki jajka na twardo swiezy ogorek pokrojony w kostke polac sosem czosnkowym i posypac koperkiem :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×