Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rewolucja1

Bonjour France

Polecane posty

Tutaj będziemy się wspólnie uczyć języka francuskiego. Zapraszam. Nauka jest od zera gdyż tyle umiem :(. Kto mi napisze odmiany \"BYĆ\" i \"MIEĆ\" ten ma dobry uczynek. Merci:)

Gość cichoszaro.do.domu.daleko
to ja sie przylaczam, mowic conieco umiem ale pisac............ :(

No to bardzo proszę napisz te odmiany. To będzie start. jesli nie - to będę musiała otworzyć półkę i książkę wyciągnąć. A to tak daleko... :(

Z tego co wiem są jasne zasady wymowy na podstawie pisowni. Ale nigdy nie chce mi się ich przeczytać, a kiedy już przeczytam to nie umiem zapamiętac. Więc uczę się tak - biorę samouczek-czytam - i sprawdzam czy dobrze. jak dobrze to dobrze, jak nie no to niedobrze. Tyle :( A TY? byłeś we Francji w ogóle? Ja już byłam ale nie w Paryżu. I to mnie boli :(

Ja też mogę dawać korki. W tym roku - stracone wakacje :( Ostatnio ktoś przed maturą zapytał mnie \"Jak sobie powtórzyć na miesiąc przed maturą szybko do egzaminu wiadomości z jezyka obcego?\". A ja - wiedząc co to za osoba odparłam: Kup sobie książkę - język obcy - 30 dni przed maturą od zera\". I ta osoba się za to na mnie obraziła. Nie wiem co ja miałam zrobić - usiąść z nią po lekcjach i jej wszystko tłumaczyć? No ale oczywiście zdała CHYBA. W ogóle uznałam, że było to pytanie z serii \"test na inteligencję \" czy co? :(

Choć nie mogę całkiem pisać, że stracone. Troszkę sobie uszczknę. Ale kiedyś było lepiej. Naprawdę :( To co teraz to nic... a w ogóle kiepsko z wszystkim. :( A co u was? :(

No to masz się dobrze. Włochy są piękne. Mają piękną autostradę północ-południe. Ale tak mnie jakoś odepchnęło jak dziś o śmieciach w Neapolu przeczytałam. Jakieś śmieci przy drodze. We Włoszech ze szczęściem u Twego boku. To naprawdę szczęście. Ale po co do Polski chcesz przyjechać we wrześniu? Coś ci tam nie gra w tych Włoszech? :( Sorry za moje literówki - po prostu ZA szybko piszę. :(

I znowu obraza:( Rany - co powiem komuś prawdę to zaraz obraza wielka. I po co komu w sumie te języki skoro i tak jedyne co można to kupić jedzenie w supermarkecie, podziwiać och!ach! a poza tym się nie odzywać :(

Ale może ona głodna jest w tych Włoszech i dlatego do tej polski bo nie wiem po co niby...pogody nie ma czy co? :( Kit ją tam wie. Taka prawda :(

Przyjezdzam do Polski na wakacje do rodziny. Chyba moge od czasu do czasu zobaczyc rodzicow i znajomych:)))A co do jedzenia to na pewno nie gloduje. Wlasnie jestem po obiadku:))

etre - być (daszek nad pierwszym e) l. poj. 1.je suis 2. tu es 3. il est (on jest) elle est (ona jest) on est (używa się czasem jako my jesteśmy lub jako formy bzosobowej \"jest\") l. mn. 1. nou sommes 2. vous etes ( daszek nad pierwszym e) 3. ils sont (oni są) elles sont (one są)

avoir - mieć 1. j'ai 2. tu as 3. il a elle a on a l.mn. 1. nous avons 2. vous avez 3. ils ont elles ont