Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolekina..............

wypadanie wlosow po mirenie..........

Polecane posty

Gość Siuup
Na pewno trzeba odstawić, możesz poczekać możliwe że się same zregenerują. A najlepiej do trychologa to dobierze odpowiednie odżywki pod Twój problem :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość weronikaa66
co mam poradzić na wypadanie włosów ....zalożyłam mirene i od tej pory mam przyrost włosów na całym ciele a na głowie strasznie sie przeżedziły...jak temu zapobiec ...p.s mam cukrzyce

Gość gość
Lepiej by było jakby wokół cipki wypadały a na głowie rosły.

Gość asia 30l
Prawie rok temu w styczniu założyłam wkładkę mirena. Od maja zaczeły mi bardzo wypadać włosy!!!! W tej chwili mam 1/3 włosów na głowie!!!! Robiłam badania z krwi, tsh itp. Wszystko jest ok a włosów coraz mniej. Uzywam ampułek na włosy, zazywam tez leki a nie tylko sumplementy diety i nic! Poza tym ważnym skutkiem ubocznym jestem bardzo zadowolona z tej wkładki. Nie mam okresu i dobrze się czuję. Zdecydowałam usunąc lada dzień wkładkę ze względu na włosy. Asia 30 l.

Gość Migea
Ja miałam podobny problem i dopiero po ogólnym uzupełnieniu niedoboru witamin i mikroelementów w organizmie włosy przestały wypadać. Zaczęłam od bogatszej i lepiej zbilansowanej diety, potem doradzono mi jeszcze witaminy syntetyczne Harmonella, ponoć są dobrze skomponowane i biorą pod uwagę wypłukiwanie witamin z organizmu lub większe zapotrzebowanie na dane grupy w czasie stosowania hormonoterapii. U mnie efekty były widoczne po kilku miesiącach.