Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holii polii

Pomocy - jestem w ciazy a pracuje przez agencje w UK

Polecane posty

Gość holii polii

Wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, od pazdziernika 2007 pracuje niestety wciaz przez agencje. Nikt nie potrafi mi powiedziec jakie mam prawa. Podpowiedzcie.

Gość djgkfgbgbgbgbfjkdg
moja kuzynka tez tak miala-dotala maternity i wszystkie zasilki

Gość holii polii
Tylko, ze w mojej pracy, praktycznie wszystkie dziewczyny ktorym nie udalo sie utrzymac brzucha w ukryciu do powyzej 3 miesiaca wylatywaly na off i nie dostaly nic bo mialy przerwy w pracy...

Masz takie same prawa jak kobiety nie zatrudnione przez agencje,napewno nie maja prawa Cie zwolnic z pracy,jesli takie przypadki maja miejsce to ciezarna (jesli to byl faktyczny powod zwolnienia) bez zadnych problemow wygrywa sprawe w sadzie i dostaje odszkodowanie od pracodawcy.Tak samo jesli chodzi o warunki w pracy,pracodawca ma obowiazek zapewnic jej jak najlepsze warunki.U nas w pracy kobiety w ciazy nie musialy wykonywac pracy stojacej,nie mowiac juz o podnoszeniu,dzwiganiu.Jesli praca polega np. na wysilku typu wlasnie dzwiganie,przenoszenie itd. to pracodawca musi znalezc ciezarnej jakies inne zajecie,a napewno nie moze wyrzucic jej z pracy.Agencje wykorzystuja fakt,ze Polki nie znaja swoich praw i nie beda sie o nie ubiegac i dlatego lamia prawo.

Gość holii polii
Sama poszperalam w internecie. W angielskich przepisach odnosnie ciazy tak po angielsku jak i tlumaczonych jasno wynika ze mam prawo pracowac, oraz otrzymac wszelkie swiadczenia z tytulu urlopu maciezynskiego. http://www.skarbonka.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=38 dla zainteresowanych tym tematem zamieszczam link. Pozdrawiam serdecznie.