Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellap

Jak sadzacie gości?

Polecane posty

Gość ellap

Ostatnio spotkałam się z tym, że goście mają wyznaczane miejsca. Nigdy nie byłam na takim weselu, żeby mi ktoś miejsce wybrał. Nie podoba mi się ten pomysł, ale z ciekawości zapytam czy Wy też na to się zgodziłyście? Jakie są plusy wyznaczonych miejsc?

Gość Nieznająca odpowiedzi
Najwiekszy plus: nie musisz bic sie o miejsce. Wiesz gdzie siedzisz i masz z glowy klopot szukania wolnego miejsca przy stole.

Gość orkiestra to podstawa
u mnie usiedli jak chcieli i nikt nie byl zmuszony siedziec z kims z kim nie chce

mi też się ten pomysł nie podoba i myślę że moim gościom też by się nie spodobał, zwłaszcza wujkowi Ziutkowi który musiałby siedzieć koło żony a wolał siedzieć z teściową. Po prostu goście się sami najlepiej usadzili. Kiedyś mnie usadzono właśnie tak że siedziałam na przeciwko rodziców i tak głupio jak ojciec ci polewa wódkę, ale załatwiłyśmy z kuzynką to tak że naszych rodziców posadziłyśmy ze sobą a my ze sobą, ale niestety inni nie mieli tyle szczęścia. Troszkę nie do końca to pomyślane było. Raz musiałam walczyć o miejsce i siedziałam na ławce wciśnięta między moim chłopakiem a jakimś panem, ale ten pan szybko odleciał i miałam luz. Tylko że to było w remizie i jak tylko wstałam to czasem ktoś mi miejsce zajął kto przyszedł posiedzieć z gośćmi co siedzieli obok. To apropo minusów nieusadawiania. U siebie po prostu oceniłam mniej więcej gdzie będzie siedzieć która ekipa i zostawiałam dodatkowe miejsca żeby nie musieli się bić. Jak nie płaci sie od osoby to też jest dobre rozwiązanie, mogliśmy z mężem swobodnie krążyć między stolikami i zawsze było dla nas miejsce. Również goście mogli się przysiadać do innych stolików bez obawy że komuś miejsce zajmą.

ja jako weteranka weselna:)...pomysl b mi sie podoba + goscie nie bija sie o miejsca nastepuje szybsza integracja gosci weselnych-oj zareczam...chcial czy nie chcial ludzie poznaja sie sedzac obok obcych i cala sala bawi sie ostatnio na weselu na ktorym bylam nie bylo karteczek...wiem to nowosc w polsce i...czesc gosci markotna..pousiadali gdzie miesjce bylo..gdzie siediala juz rodzina w klanach i tyle z tej zabawy mieli, ze wk....byli...nikt z nimi nie rozmawial bo rodzina trzymala sie razem...na weselu wskazane jest integracja... karteczki ulatwiaja taka syt... fakt na poczatku gosciom glupio moze nieswojo obco..ale od czego jest wodeczka i poznawanie sie

na obu weselach tegorocznych (moja przyjaciolka i kuzynka) nie bylo karteczek. niestety, wcale nie bylo tez tak, ze \'goscie usadawiali sie tak jak chcieli\', bo ludzie rzucali sie na miejsca jak w pierwszy dzien szkoly (\'zaklepac najlepsza lawke!!!\") i skutek byl taki, ze np. jak byla wieksza grupa osob, ktore chcialy siedziec razem, to ciezko bylo znalezc miejsca dla wszystkich i tak czy owak trzeba bylo sie rozbic na mniejsze grupy. na szczescie sala podzielona byla na 3 czesci - stoly \'glowne\', czyli tam, gdzie podawano jedzenie, parkiet, oddzielajacy stoly gl. od cz. 3 - okraglych stolikow \'klubowych\', gdzie mozna bylo sie przeniesc z winkiem czy wodeczka i ciachem na pogawedki w takim gronie, na jakie sie mialo ochote. ze 2 lata temu bylam na weselu z karteczkami i w sumie uwazam, ze to dobry pomysl - oczywiscie zawsze sie znajda osoby niezadowolone z rozmieszczenia, czy chociazby z samego faktu, ze ktos wskazuje \"tu, babo/dziadzie, siadaj!\" ale przynajmniej odpada dzika gonitwa do stolow w celu zajecia lepszego miejsca (rzucanie torebek czy innych gadzetow aby zaklepac krzeslo :D). jak tu juz ktoras dziewczyna wyzej napisala - w koncu od tego jest wodka (i nie tylko, przy soku tez mozna rozmawiac:P), zeby sie integrowac - a wesele jest miedzy innymi po to, zeby rodziny sie wzajemnie poznaly. pozdrawiam 🖐️

a ja mam zamiar gosci usadzic przy stolach(mam okragle po 10 osob) ,ale zrobie to w taki sposob,aby kazdu czul sie komfortowo przy swoim stole,czyli znajomych posadze razem,rodzicow z ciotkami i wujkami itd,znam wszystkich na tyle dobrze aby wiedziec kto z kim,bedzie si edobrze bawil.poza tym oszczedzi to balaganu w szukaniu miejsc.na drzwiach wejsciowych powiesze plan stolow z nazwiskami gosci i tyle.

Gość nicola76-
jestem za wizytowkami...mialam okazje pare razy siedziec kolo straszych nieznajomych, bo za pozno przyszlam i rzeczywiscie ludzie rzucaja sie na miejsca jak na egzaminie;))

Gość gwoździkowa
Jak jest 40 osób, to sie może i same usadzą tak, żeby każdy był zadowolony. Ale jak gosci jest wiecej, to ten, co wpadnie pierwszy, zajmie sobie miejsce dla swojej ekipy, a ci, co wejdą na końcu, będa musieli zajmować odosobnione miejsce - po prostu gdzie zostało. Ja uwazam, że te kartki to dobra sprawa. A jak państwo młodzi gdzies nie trafią z doborem, to mozna sie pozamieniać.