Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiąca

Twarda pierś

Polecane posty

Gość karmiąca

Od 3 dni jestem mamą. Dzisiaj dopiero w pełni nakarmiłam dziecko piersią. Dodam , że to prawa pierś , w lewej wydawało mi się , że nie ma pokarmu. Teraz jest późno w nocy a moja lewa pierś jest cała twarda , przy czym , nie boli. Nie wiem co mam zrobić , żeby nie nabawić się zapalenia. Pomóżcie mi :(

wzięćciepły prysznic rozmasować ispuścićtroche pokarmu albo użyś laktatora, teraz jak wiesz poninnaś przeżywać boom laktacyjny i to normalne.

Gość karmiąca
Masuję i masuję a pokarmu brak :(

odpręż siei pochyl w przód niech napłynie do brodawki, z reszta masz internet to poczytaj, każdy ma inny patent

Gość karmiąca
Wiesz , powolutku się tam coś skrapla więc może będzie ok. Dzięki.

Spróbuj wycisnać z piersi mleko (chwyć całą pierś i ściągaj do sutka) najlepiej by było gdybyś laktatorem ściągła ale jeśli nie masz to ręcznie. Mi dwa razy zatkał się kanalik i nic nie leciało ale podane wyzej sposoby pomogły (pierś tez mnie nie bolała była twarda i nabrzmiała) poleciała w końcu jakby serwatka i się przetkało, przez chwile tryskało samo jak z sikawki i juz starałam się do tego nie dopuszczać ;-) Przykładaj dziecko do obu piersi.Zaczynając karmienie od prawej kończ na lewej a przy nastepnym karmieniu zacznij odwrotnie. POWODZENIA

Gość karmiąca
dziękuję wam bardzo , masuję i powolutku małymi kroczkami widzę różnicę. Życzę dobrej nocki

POWODZENIA ;-) czasem trzeba troszke siły aż mleko poleci ;-)