Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoyotte

Nie wierzę w boga

Polecane posty

Gość Yoyotte

A ci co wierzą to uczelniane odpadki.

Gość aby życie miało smaczek
najlepiej tak powiedzieć, uzasadnij dlaczego tak sadzisz!!

Gość asqart
nie no cos tam napewno jest na gorze tego jestem pewien...sam wierze ale nie praktykuje

Gość Zergall
Teizm i ateizm to dwie skrajności. O ile na temat teizmu rozwodzić się nie zamierzam, wypowiem się na temat ateizmu. Otóż moim zdaniem ateizm bywa bardziej dogmatyczny od teizmu - tłumaczenie wszelkich procesów prawami fizyki jest odpowiednikiem doszukiwania się wszędzie woli boskiej. Bardziej zdrowym poglądem jest agnostycyzm - agnostyk nie jest związany z żadnym ruchem religijnym, niemniej nie neguje działania sił wyższych.

Gość 4nonym
też nie wierzę, mam dlugie włosy, słucham death metalu Pozatym uważam się za osobe moralniejszą od zwykłych "katolików" w moim wieku... nie potrzebny mi jest kościół, zebym nie zabijał, nie kradł i nie cudzołożył... pozatym za dużo jest sprzeczności w wierze i w świecie... Czemu nasza religia ma byc wyjątkowa i ta jedyna? Czy Buddyści w indiach nie mają prawa umrzeć w stanie "łaski uświęcającej" oni są heretykami? w afryce wiele ludzi nie ma nawet pojęcia o wierze katolickiej... Czy oni sa skazani na potępienie?

Gość Yoyotte
Każde z was doszukuje się jakichś "sił wyższych". Każde boi się śmierci i wierzy że coś jednak jest, że nasze dusze po śmierci się odnajdą, że spotkamy się z przodkami i w ogóle będzie cacy. Każde z narodów ma swoją bajkę na ten temat, dla mnie to wystarczający powód aby nie wierzyć w żadną z tych bajek. Ale Wy dalej będziecie się doszukiwać "sił wyższych".. Jeden bóg w kilku postaciach tak? ;D

Gość 4nonym
a nasza wiara nie jest przypadkiem odlamem Judaizmu?

Gość Yoyotte
4nonym dokładnie! Niedawno odwiedziłam dom rodzinny, poszłam do kościoła z jedynego powodu. Aby nie sprawić przykrości mojej babci.. W kościele usłyszałam, że osoby nie wierzące są opętane przez szatana...

Gość Zergall
Mów za siebie, ja się ich nie doszukuję, zastanowię się dopiero, gdy jednoznacznie dadzą o sobie znać. ;] Btw: również słucham death i black metalu. Ta muzyka nie odbiera religii, ona poszerza horyzonty - sprawia, że ludzie nie boją się myśleć. Niektórym ciężko jest zerwać z narzuconym od dzieciństwa paradygmatem.

Gość Yoyotte
Ponoć Jezus powiedział apostołom "idźcie i nauczajcie wszystkie narody" dlaczego wobec tego miałby się pojawiać pod innymi postaciami tym WSZYSTKIM innym narodom? ;) A krew na hostii to w rzeczywistości namnażająca się bakteria która przybiera czerwono-brunatny kolor :) Dobranoc

Gość byczydzien
śmierc nie jest niczym nadzwyczajnym, i nie doszukiwałbym sie w tym boga ale złożonośc naszego świata jest boska, jesteśmyu pasożytami na ziemii, a ziemia to mała kulka we wszechświecie.

Gość Yoyotte
"odpadek ma cie w d..." - odpowiedz katoliczki ;) Wzajemnie moja droga :)

Gość Zergall
To już takie głupie dywagacje, wrzuć na luz i podejdź do tego z dystansem. ;)

Gość 4nonym
Death metal ma przynajmneij jakąś treść :) nie to co "gdy zamknęłam dzrwi, zegar dalej bił"

Gość Zergall
@4nonym: Niekoniecznie, ale bardziej ambitne kapele poruszają bardzo ciekawe tematy, a co najważniejsze, nie dają odpowiedzi na pytania, tylko sieją wątpliwości. Zmuszają do myślenia, a myślenie to rozwój. :)

Gość Yoyotte
Obalę wasza każdą teorię :D Jak np zmniejszenie ciężaru ciała o 0.5 kg niedługo po śmierci :D Bo to nie jest uciekająca dusza :D

Gość Yoyotte
Samanta lisiczka, Twój nick kojarzy mi się jedynie z pseudonimem prostytutki. Szkoda strzępić ozora...

Gość 4nonym
Zergall - chodzilo mi, ze death meta którego ja slucham am jakąś treść :) zawsze się znajdą jakieś oszołomy ^^ Ale i też znajdzie się mądra treść w hip-hopie... W trance się nie znajdzie bo nei ma tekstu ^^ Samanta - Ja do katolików nic nie mam, wyrażam swoje zdanie równocześnie szanując wasze :)

Gość Zergall
Yoyotte, daj spokój, to naprawdę bezcelowe. Prowadzenie z nimi polemik to walka z wiatrakami... Ale jak już mówiłem: takie wywody są bez sensu, zostawmy te chrześcijańskie niuanse, nie bądźmy nudni. ;)

Gość Yoyotte
Samanta lisiczka, wrócę do Twojej wypowiedzi..." odpadek ma cie w d... a ty mi mozesz skoczyc tam gdzie mozesz pana majstra w dup.. pocalowac" Rozumiem to w ten sposób "odpadek ma cie w dupie, a ty mi mozesz skoczyć do dupy, tam gdzie mozesz pana majstra w dupe pocałować" Czy ty skończyłas jakąs szkołę? Obyś rozkładała ksiazki tak czesto jak nogi...

Gość Zergall
4nonym: w techno, trance itp. masz działanie przeciwne, od tych plastikowych bitów tkanka w mózgu gąbczeje. :D

Gość 4nonym
Mojego kole ksiądz z Kościola wyżucił za dlugie włosy ^^ "Nieznane jest miłosierdzie Boga" Zastanawia mnei czemu ludzie o innych poglądach nie potrafią rozmawiać między sobą w kulturalny sposób

Gość Yoyotte
Ja idę już spać, za pózno się wzięlam za rozmowe z Wami ;) Dobranoc wszystkim :) Myślącym :)

Gość Zergall
4nonym - to już taka nasza polska przypadłość...

Gość 4nonym
Zergall - Tych dźwięków też można użyć w dobrym celu, tzn w niewielkich ilościach... trance to jest przesada :) Dobranoc :)