Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzciee

brac ulotki na ulicy--oto jest pytanie!!

Polecane posty

Gość czy da sie
opieram sie na doswiadczeniach dobrze znanej mi osoby, ktora pracowala w roznych przedsiebiorstwach rozdajac ulotki i lazac po domach probujac podpisac umowy.

Gość mklmklm
No i co ma do tego tematu podpisywanie umow?

Gość czy da sie
byles ulotkarzem i placili ci od ilosci rozdanych ulotek? :o chyba z 10 lat temu... a obliczanie % robi exel, jakbys sie tego nie domyslal... :o

Gość czy da sie
nic nie ma, to dodatkowa informacja na temat tej osoby. :o jezu, czytaj ze zrozumieniem. :o

Gość czy da sie
"rozdajac ulotki i lazac po domach probujac podpisac umowy" scislej: robila 2 rozne rzeczy w roznych latach. :o

Gość wspólczuje rozdajacym ulotki
ale im dziękuję. U mnie w centrum na odcinku 200 metrowym można być zaczepionym przynajmniej 5 razy. No wybaczcie ... No i te lasy :-)

Gość mklmklm
I co, uwazacie ze ulotkarzom od pizzy tez placa tylko od ilosci zamowionych pizz?

Gość mklmklm
czy da sie: jestes jakas jebnieeta, co mnie obchodzi jakas druga praca tamtej osoby, co to ma do rzeczy, wez sie lecz

ja pracowalam na ulotkach i albo platne za godziny albo % od kredytow. nigdzie nie bedzie i nie bylo platne za ilosc rozdanych ulotek (?!?!?!?!) smiac mi sie chce z wypowiedzie \"pfffffffffff\" :D:D logiczne ze im wiecej ulotek sie rozda tym wiecej ludzi je otrzyma i wzrasta prawdopodobienstwo ze wiecej ludzi wezmie kredyt,Jedno wiaze sie z drugim.I wtedy osoba ktora stoi z roznych wzgledow 8 godzin na ulicy z ulotkami moze zarobic. ja mialam przerwe w pracy 2 tygodnie i postanowilam nie siedziec bezczynnie tylko poszlam na ulotki. Co z tego ze nie wezmiecie ulotek skoro wezmie je ktos inny.:) jesli nie chcemy ulotki nalezy powiedziec dziekuje albo pokrecic glowa najbardziej zalosni byli ludzie ktorzy widza ze ktos stoi i omijaja doslownie jak by sie bali heh... a bezczelni ci ktorzy zadra glowe do gory popatrza z pogadra i pojda jak by ktos kto rozdaje byl gorszy. Na dodatek zdarzalo sie ze potrafia parsknac... na podstawie 2 tygodni rozdawania ulotek moge stwierdzic ze wiekszosc ludzi je bierze.Dziala rowniez zasada ze jesli idzie wielka grupa nieznajomych i pierwsza osoba nie wezmie to reszta tez nie chce. najsmieszniejsze sa ludzie mijajacy ktorzy pokazuja w rece ulotke i mowia \"juz mam\". Co z tego ze ma ulotke jakiegos studia masazu skoro inni ludzie oferuja zupelnie co innego.;)

Gość troskliwa
Generalnie biorę ulotki- to praca tych ludzi. Jeśli zdarza mi się nie brać to dziękuję i idę dalej. Nie znoszę tylko jednego miejsca w moim mieście, gdzie zagęszczenie ulotkarzy jest tak wielkie, że nie można 2 kroków przejść :/

Gość jezu nie denerwuj mnie
ulotkarze od pizzy rzucaja ulotki pod drzwiami na klatkch w blokach a nie laza po ulicach. :o sam jestes jebniety, nie potrafisz normalnie rozmawiac, tylko od jebnietych wyzywac? :o lecz sie. :o druga praca tej osoby to praktycznie ta sama branza, dlatego jakbys umial wyciagac logiczne wnioski, to byloby dla ciebie oczywiste ze przez to ma ona wieksze doswiadczenie w tej branzy. :o

Gość hmmm*
a ja z innej manki.. pracowalam jako grafik robiacy ulotki. jesli zrobilam projekt dostalam za to kase.(niemala) drukarnia dostala za wydruk.(od ilosci-wiec jak malo nie olaca sie drukowac) roznosiciel tez za rozdanie jak najwiekszej ilosci a firma zlecajaca oczywiscie placila sporo bo im wiecej ulotek tym wieksze obroty firmy reklama jest dzwignia handlu jak to mowia...

ja mam dobrze platna prace i wiecie co?? na podstawie obserwacji moge rowniez stwierdzic(i nie tylko ja) ze kultura polakow jest na poziomie zerowym. ludzie mysla ze ktos kto stoi na ulotkach zarabia 4 zl na godzine i jest gorszy bo zarabia mniej... a gowno prawda;).. ludzie sami osmieszaja sie swoim podejsciem do ulotkarzy

Gość however
jesli nie bedziecie brali tych ulotek straci prace wiele osob ..nie tylko ten co roznosi. nie interesuje - wyrzuccie.

Gość do onlyyouforever
"pffffffffffffff nie brac! co z tego, ze wezmiecie ulotke, jesli i tak nie wezmiecie kredytu? oni dostaja kazse albo za przepracowane godziny albo % od kredytow, ktore ludzie wezma, A NIE O ILOSCI ROZDANYCH ULOTEK... zreszta kto by liczyl ile ulotek rozdali? myslcie logicznie..." i z czego chce ci sie smiac? przeciez napisalas dokladnie to samo.

Gość however
nie brac! co z tego, ze wezmiecie ulotke, jesli i tak nie wezmiecie kredytu? oni dostaja kazse albo za przepracowane godziny albo % od kredytow, ktore ludzie wezma, A NIE O ILOSCI ROZDANYCH ULOTEK... zreszta kto by liczyl ile ulotek rozdali? myslcie logicznie..." a tego nie rozumiem.:) Mam brac kredyt czy ulotke?co ma piernik.......... zupelne niezrozumienie tematu. Ulotka to jest forma reklamy wiec jak wiecej ulotek dotrze do odbiorcy tym lepiej dla reklamodawcy , prawda?

Gość do onlyyouforever
jesli nie masz zamiaru brac kredytu, to nie bierz ulotki, ktora dotyczy kredytow. jasniej chyba juz sie nie da. :o

Gość however
eh..jacy ludzie sa prosci ...

Gość firmy placa za
godziny przewaznie, albo za liczbe ulotek. i sa osoby ktore sprawdzaja czy te ulotki rzeczywiscie sa rozdawane, tak samo sprawdzaja np. listonoszy, czy wrzucaja ci do skrzynki reklamy! byl kiedys u mnie jakis facet i sie pytal czy dostalam ulotki. tak samo jest na ulicach, obserwuja cie i widza co robisz, czasami trafia na moment w ktorym wywalasz ulotki do kosza i podziekuja ci za wspolprace.

Gość however
do onlyyouforever jesli nie masz zamiaru brac kredytu, to nie bierz ulotki, ktora dotyczy kredytow. jasniej chyba juz sie nie da. w TV masz to samo tylko w innej formie. Zawsze wylaczasz tv jak cie reklama nie interesuje?

no fakt. pomylilam sie przepraszam naczytalam sie postow i mi sie pomylily. aczkolwiek dalej jestem nastawiona na anty wobec zachowania ludzi ba...kazdy w domu na worki na smieci. a przeciez nawetw sklepach wycofano reklamowki wiec jesli ktos jest eko- to niech nie stawia sie przeciwko ulotkom bo lasy i tak dalej.. bo sie kompromituje

Gość do onlyyouforever
albo jeszcze inaczej: jesli masz zamiar wywalic ta ulotke 2 metry dalej do smietnika, to jej nie bierz, bo przyczyniasz sie w ten sposob do wycinania lasow i zabierasz ulotki ludziom, ktorzy skorzystaliby z tej ulotki. :o

Gość however
Jestem zdania aby BRAC wkoncu wiele ludzi ma z tego prace. a ja mam informacje -moze kiedys mi sie przyda.nigdy nic nie wiadomo. Pozatym jesli nie wezmiesz nie dowiesz sie co na tej ulotce bylo napisane i jak firma sie reklamuje. i nie mow ze cie nic nie obchodzi.:)to takie zalosne.

Gość mklmklm
Moze wez pod uwage ze jak dostaje sie ulotke to zazwyczaj w 0,345s nie da sie przewidziec na jaki jest temat

Gość do onlyyouforever
jak mnie nie interesuje reklama, to przelaczam kanal albo jej nie ogladam, ale nie przyczyniam sie do produkcji smieci w ten sposob.

Gość i****
a ja wkladam do torby a w domu wrzucam do pojemnika z papierem ,wkoncu 2-3 ulotki dziennie to nie jakis ciezar.

Gość do onlyyouforever
w 90% przypadkach jest na temat kredytow albo szkol policelanych. zreszta ulotkarze nosza najczesciej koszulki z nazwami firm, wiec nie wiem w czym jeszcze problem...

Gość i****
ale przyczyniasz sie za to do bezrobocia i upadku firm.

Gość however
do onlyyouforever w 90% przypadkach jest na temat kredytow albo szkol policelanych. zreszta ulotkarze nosza najczesciej koszulki z nazwami firm, wiec nie wiem w czym jeszcze problem... zartujesz? jestes jasnowidzem?? robie ulotki i zapewniam cie ze sa takie ktore nie mowia wprost!! a to wlasnie jest na topie. konsument musi wysilic mozg . inteligentna osoba zajazy.

Gość do onlyyouforever
jak cie ciekawi, to zagladaj, jak bierzesz z zamiarem wywalenia to nie lepiej nie bierz. i nie przyczyniam sie do zadnego bezrobocia, bo NIE placa im za ilosc rozdanych ulotek.