Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaKrakow31

czy w ciazy moge pic herbate zielona i czerwona?

Polecane posty

Gość Pilam zarowno zielona
a Ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego :P

jak Ci wystarczy szklanka na tydzien to jak najbardziej wskazane :D Ale to wg mnie :P Ja nie pije, bo nie warto mi moczyc jezyka dla szklanki piwa ;)

Gość ale o co ci chodzi z tą kapust
ja mam problem? to chyba ty masz, bo piszesz jakieś kompletne bzdury niezwiązane z tematem i jeszcze uważasz, że jesteś zabawna:O

💤

Mi Pani w sklepie specjalistycznym z herbatami powiedziała, że ją przeszkolono, że pu-erh, czyli czerwonej w ciąży nie wolno! O zielonej nic nie wiem. A z tą kapustą i mlekiem to Wam się chyba pomyliło z okoresem karmienia piersią.

No to racja... Bo temat ze tak powiem sie rozszerzyl, wiec napislaam ze przez kilka lat (ciaza i karmienie) jakby sluchac wszystkich dobrych rad to by czlowiek z glodu umarl ;)

Ja w ciąży jadłam i piłam wszystko (kawa i alkohol tak ostroznie). A teraz karmię i to samo, tylko w rozsądnych ilościach

Gość czego nie można w ciąży
mi ginka powiedziała, że zieloną mogę pić, ale niewiele, natomiast czerwonej w ogóle ani w ciąży ani podczas karmienia, bo bardzo odwadnia. najbardziej polecała owocowe herbaty, tylko bez liści malin. Z liści malin można wypić jak już termin porodu minie - podobno przyspiesza poród :) A jeśli chodzi o inne pokarmy to należy unikać serów pleśniowych i wszystkiego co jest z niepasteryzowanego mleka, grzybów, surowego mięsa i ryb,oczywiście alkoholu. Jeśli któraś piła kawę przed ciążą to w trakcie można, ale nie 10 kubków dziennie. acha i teksty w stylu - ja to jadłam, piłam i nic mojemu dziecku nie jest są bez sensu, bo są kobiety, które piją notorycznie, palą i nic ich dzieciom nie jest. Są ludzie którzy palą latami i raka nie mają ani gruźlicy. Ale po co ryzykować? Nie należy oczywiście przesadzać, ale pomyślcie, że tam w waszych brzuchach jest mały bezbronny człowieczek i to od was zależy czy będzie zdrowy.

Gość przeciez nikt tu nie namawia
do picia alkoholu czy palenia :O Uwazam, ze jak matka ma podczas karmienia zrezygnowac z wiekszosci produktow zywieniowych, bo dziecko ma od tego alergir) to juz lepiej, zeby przestala karmic.

Gość no nie mogę co za bzdura
ma przestać karmić, bo początkowo nie można jeść wszystkiego??? o czym ty mówisz? przecież zawsze jest tak, że na początku karmienia nei je sie wszystkiego i wprowadza pokarmy stopniowo, to jakaś nowość dla ciebie?

Gość przeciez nikt tu nie namawia
Ja jadlam akurat wszystko wiec nie mow, ze zawsze tak jest... A mowie tak dlatego, ze znam osoby, ktore podczas karmienia zywia sie chlebem i woda, bo po zjedzeniu czegokolwiek (nie mowie tu oo produktach, ktorych wyjatkowo radzicie unikac!!) dziecko zaliczalo zgon. No ja rozumiem, ze wtedy nie nalezy olewac objawow i nie skazywac dziecka na cierpienie. Ale przeciez nie kosztem matki, ktora powoli zamienia sie w chodzacy cien, jakby jeszcze dodac do tego nieprzespane noce ;)