Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leta24.supernova

jak przechowywac drozdze?

Polecane posty

jak w temacie...kupuje drozdze w wiekszej kostce..ale nie zuuuzywam calosci...i reszta plesnieje po jakims czasie w lodowce...wiec jak je przechowywac...mrozic?...ech...moze ktos wie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie złosliwie
ale po prostu kupuj mniejsze kostki,skoro i tak całej nie zuzywasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
he..kilka razy kupilam paczuszke w ktorej bylo chyba...6..lub 4 kostki takie na raz...ale jak mi reszta zostala...to tez splesnialy... wiec szukam sposobu na przecowywanie:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zamrozić
po rozmrożeniu są bardziej maziste ale żywe i nadają się do użycia. spróbuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa789
ja zamrażam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Raa
Drożdże wkładam do foliowej torebki i w lodówce leżą ok. 2 tyg.Jak ich nie wykorzystam to po prostu wyrzucam/10 dag. kosztuje 70 gr/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupuje kostkę 100 g
dzielę na 4 równe części czyli po 2,5 dag zawijam każdą porcję osobno w folię lub papier do pieczenia lub alufolię i zamrażam Zawsze mam dzięki temu drożdże pod ręką. Po rozmrożeniu i dodaniu odrobiny cukru ruszają niezawodnie i szybko. Po co wyrzucać skoro można zamrozić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupuje kostkę 100 g
można też póki, są świeże, drobno pokruszyć i wysuszyć - wczesniej zapisawszy ile ta suszona porcja miała gramów, gdy była swieżymi drożdżami suszone też ładnie ruszają po ozywieniu wodą i cukrem, mąką, mleko lubią ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze dzielę na porcje i
mrożę. robię już tak pare lat:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mogę polecić te pojemniczki co sama używam, idealne do potraw o stałej konsystencji i tak samo płynów – Super Vac się to nazywa. O pojemnikach to w ogóle się dowiedziałam z youtuba (jeden z ich filmików - www.youtube.com/watch?v=I-wAoHIFXrM ).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×