Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

Nowy temat dla mam z Krakowa i okolic

Polecane posty

ja usg mam 4 sierpnia a te co mialam to wskazują ze maly sie urodzi wczesniej niz z terminu. termin mi wyliczyli na 4 wrzesnia przy 30 dniowych cyklach a przy 28 dniowych to wychodzi 30 sierpnia. w sumie to bez zadnej roznicy bo kilka dni nie gra zadnej roli....

a wózek kupilam chicco 3 enjoy... mam nadzieje, ze bedzie fajny.

Witam i ja, Co prawda juz nie z Krakowa ale ze wsi od rodziców. O widze ze topik powoli sie rozwija i dobrze. MaMani: Tak dla pocieszenia to moja Natalka tez nie dobra że hej. Nie mam siły juz dzisiaj do niej. Na jakiś mój zakaz odrazu reaguje wrzaskiem. Robi to celowo by mnie zdenerwować :) Mam nadzieje ze to przez ten deszcz taka wrażliwa jest :) A torby fajne szkoda że mnie nie ma w Krakowie

Toraja: Ja tez jestem z Nowej Huty. Z jakiego osiedla dokładnie jesteś? Co do wózków mnie zawsze podobał się xlander ale ze wzgledu na to ze ma nie za dużą gondole kupiliśmy deltima fokus. No i bardzo tego załuje. Jako spacerówkę mamy maclarena i juz czekam az do niego sie przesiądziemy bo deltim mi działa na nerwy.

Gość toraja
hej kinia jestem z hutniczego a ty?????...ale wiesz w gondoli malenstwo dlugo nie pojezdzi gora do pol roku bo jak juz zacznie siedziec to raczej nie bedzie chcialo lezez heeheh

Gość toraja
hej Karusia a gdzie bedziesz rodzic???zycze udanego rozwiazania ja dopiero na poczatek stycznia;-)

Toraja: Ja z Kalinowego:) Karusia: Witaj. Widze ze nas więcej z Nowej Huty. Fajnie moze kiedy s sie na spacer umówimy. Fajnie ze bedziesz miała troje dzieci. Ja tez chce ale teraz przerwa co najmniej 3 lata. Mam dwuletnią Natalie i jednomiesięczną Julie.

Karusia: O doczytałam ze za nie długo rodzisz więc tez życze szybkiego i łagodnego porodu. Ja drugi to miałam ekspres ale pierwszy to tragedia 20 godzin.

Gość toraja
kika to fakt niedaleko ja mam babcie osiedle kolo ciebie;-)...fajnie ze coraz wiecej nas jest z Nowej Huty...kika a gdzie ty rodzilas????

ja raczej w żeromskim będę rodzić,zresztą obojętne mi to jest.Urodzę ,poleżę ze 2 dni i już mnie tam nie będzie.Ale chcę wam powiedzieć ,że ten szpital po raz kolejny wygrał niedawno konkurs na najlepszy oddział położniczo-noworodkowy w Polsce. Na jutro mam termin z usg ,a z ostatniej @ na 30 tak więc czy tak czy siak na dniach:-) A na dodatek wczoraj wypadł mi czop śluzowy i zaczęłam \"brudzić\",to na wskutek rozwierania się szyjki macicy. A wiesz już co będziesz miała?To pierwsze dzieciątko?Ja sie dowiedziałam na usg na Ujastku ,które robiłam w 20 tc.pod spodem jest link do jednego z filmów na płytce,którą mi dali. Ja jestem z Kolorowego więc wspólne spacery będą jak najbardziej możliwe:-) http://www.wrzuta.pl/film/nOe7FTqkuh/moja_siostra_michalina

Toraja: Ja rodziłam w Żeromskim. Miałam stamtąd lekarke. Bardzo sobie chwale ten szpital. Teraz jeszcze remontują noworodkowy więc juz bedzie super. Położne sa tam swietne ale zgadzam sie z którąs z wczesniejszych opini. Najlepiej mieć stamtąd lekarza to odrazu Cię lepiej traktują. Przy Natalce miałam znieczulenie teraz tez nie było problemu tyle ze anestezjolog nie zdążył dojśc bo rodziłam godzine i dziesięć minut

Karusia: Ja rodziłam w Żeromskim i było super. Masz stamtąd lekarza. Pytam bo jak ja rodziłam zaczeli remontowac oddział noworodkowy i nie wszystkich przyjmowali. Wogóle wtedy strasznie dużo dziewczyn rodziło i sale były pełne. W sobote i niedziele wogóle nie przyjmowali

Gość toraja
ja wlasnie zastanawiam sie albo nad zeromskim albo nad ujastkiem na ujastku sa podobno lepsze warunki tam bedzie rodzic moja przyjaciolka za niedlugo tazke pewnie jesli mi tam sie spodoba to pewnie tez tam pojde

Toraja. Owszem warunki na Ujastku lepsze ale opieka nad dzieckiem zdecydowanie Żeromski

ja slyszlaam o Zeromskim rozne opinie. Jest OK ale czasem jak chcesz znieczulenie to AKURAT masz pecha bo anestezjologa nie ma w poblizu ;) i laski sie meczą. Ponoc oni bardzo oszczedzaja na ZZO.. ja bede rodzic w Siemiradzkim, polozna sobie stamtad zalatwilam.I nie ma proboemu ze znieczuleniem.

kurde no: Z tym znieczuleniem masz racje. Ja miałam dzieki mojej lekarce ale tak to nie za bardzo dają :)

Gość toraja
ja raczej bede brala znieczulenie bo jestem malo wytrzymala na bol...tazke bede szukala napewno takiego szpitala ktory nie bedzie robil problemow;-)

a ja broń Boże nie chcę znieczulenia więc nie patrzę pod tym kątem.Nie mam lekarza z zeromskiego.Jak nie przyjma to sobię pójdę gdzie indziej ale znając siebie to pojadę na oddział w takim stanie,że nie będą mogli mnie odesłać:-) moja siostra 2 razy rodziła na ujastku w tym raz w zeszłym roku.Od tego roku wprowadzona jest opłata za poród 150zl.Sale do porodów ladne,reszta też,klima,ale opieka po fatalna.Dokarmiają dzieci i jak sie laska źle czuje to ciężko się doprosić ,żeby wzięli dziecko.I nie pomagają w karmieniu tym co nie umieją.Ja się sama nauczysz to ok a jak nie to dokarmiają zamiast pokazać a ty się męcz z cycami... siostrę wypisali po 2 dniach i potem okazało sie ,że dziecko ma nasiloną żółtaczkę i musi pod lampy więc przyjęli małego ,a ona się bujała między szpitalem a domem.A przy pierwszym dziecku małego zawieźli do żeromskiego bo miał kłopoty z oddychaniem bo się zachłysnął wodami,a oni nie mieli odpowiedniego sprzętu.Więc ona leżała w klimatyzowanej sali na wielkim łóżku,cóż z tego skoro dziecko było w innym szpitalu.Ja jestem sceptyczna jeżeli chodzi o Ujastek. Porodu się nie oję ,ciąża bez komplikacji ale w razie czego dobrze ,żeby szpital mógł zapewnić opiekę mnie i dziecku na miejscu.

Gość toraja
acha ale cos z tymi oplatami mi sie nie wydaje bo w tamtym tygodniu moja kolezanka ktora ma rodzic na dniach zwiedzala szpitale i ostatnim szpitalem byl ujastek i nic nie mowili jej o zadnych op[latach dodatkowych...i podobno jesli chcesz to dziecko do drugiej doby ci na noc zabieraja jak chcesz troche odpoczac....a co do poloznych i pielegniarek to one raczej rzadko chyba pokazuja jak maluszek powinien prawidlowo ssac..kumplea dwa miesiace temu rodzila w narutowiczu i nikt jej nie pokazal jak ma przystawiac maluszka ryczala i sama sie nauczyla wkoncu...tazke kazdy szpital ma jakies wady

Toraja: Dokładnie każy szpital ma jakieś wady. To ważna decyzja więc samo ją musisz podjąć. Ja tez sceptyczna jestem jesli chodzi o Ujastek, no ale to moja opinia :) Karusia: No to nic mi nie pozostaje jak życzyć szybkiego rozwiązania Kurcze mam dość juz tego deszczu. Pojechałam na wieś żeby dzieciaki mogły byc na świeżym powietrzu a tu leje i leje, Natalka już nie wie co ma z sobą zrobić. Co chwile jej jakieś nowe zajęcie wymyślam,

Gość toraja
karusia nie moge otworzyc tej strony mozesz jeszce raz przeslac linka...kurcze to mnie troche zmartwilyscie ejsli chodzi o ujastek...dobrze ze do mojego porodu jest jeszce troche czasu

hej :) no to jestem i ja .. Kika mnie przywołała :) ja też jestem z huty i mam już prawie 2 letnią Auruśke.. łobuz taki że głowa boli :D... teraz jestem w 20 tc... ale gdzie będe rodzić to nie mam pojęcia..bo poprostu nie wiem gdzie będe mogła.. może sie okazać że w Warszawie... bo tam najlepsza opieka nad ciężarnymi z konfliktem serologicznym.. poprzednio rodziłam na ujastju i byłam bardzo zadowolona.. opika po teżspoko.. dopóki nie mogłam wstać.. bo miałam cc.. wystarczyło zadzwonić i położne przychodziły.. pomagały przewijać kąpały maluchy przez 2 pierwsze noce zabierały dzieci żeby mamy po cc mogły odpocząć.. ja miałam kłopoty z kramieniem.. i mnie akurat uczyły karmić.. a z tym dokarmianiem to bym nieprzesadzała.. to co lepiej żeby dziecko wcale niejadło??? ale ja miałam lekarza z ujastka Jaowrowskiego też zastępca ordynatora tak jak Leszczyńki do którego widze dziewczyny chodzą, a który mnie kroił.. ogólnie wspomnienia z Ujastka mam dobre.. ale np koleżanka tam rodziła i jest bardzo niezadowolona...

Gość katia 84
Mam pytanie ,czy ktoras z Was chodzi moze do dr Franczaka?? Nie wiecie moze do jakiego szpitala kieruje?? I czy ma jakas zaufana polozna? bylam u niego na jednej wizycie,ale nie jestem pewna, czy chce u niego prowadzic ciaze. Do najtanszych biestety nie nalezy. Dzieki ! :)

ja również witam! Już nawet nie mam co sprzątać -okna pomyte,wszystko przygotowane,torba do szpitala w razie co spakowana.Nudy będą jak cholera.Ide do sklepu bo zwariuję...