Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam bo mnie to nurtuje

KTO WYMYŚLIŁ TĄ SUCZ??? SKĄD TO SIĘ WZIĘŁO???

Polecane posty

Czy to z tych szjaskich filmów dla małolacików typu "Wredne dziewczyny", słowo dziwka zostało zastąpione słowem "sucz" i teraz cała Polska to powtarza? Czy ktoś wie skąd się wzięło powiedzenie "kobiety to sucze" itd?

Gość surface
"teraz cała Polska to powtarza?" teraz to nie powtarza, ja tę sucz to już sto lat temu używałam.

Po pierwsze: czemu tę sucz? Poprawnie jest tą przecież. Jeśli się mylę - wytłumacz. Po drugie: wiem, że od suczyska, ale skąd to się wzięło. Całkiem niedawno zaczęto tak nazywać kobiety. Irytuje mnie to, bo każdy uważa, że jak jest suczą to już jest super i w ogóle, taka wredna babka.

Tak, ale teraz słychać to z ust każdego praktycznie, stało się to popularne, tak jak niegdyś solara czy tipsy. Wcześniej się tego słowa nie używało nagminnie. A teraz każdy.

Gość green_kitten
poprawnie jest wlasnie "tę sucz" nie wiesz,jak sie powinno pisac,to nie wprowadzaj innych blad przynajmniej

Gość hiszpańska krowa
tę książkę, tę kołdrę, tę suszarkę, to i tę sucz. nie wiem czemu większość ma z tym problem :D ja tam nie wiem skąd to się wzięło i też mnie to zastanawia.

Formy \"tę\" używamy w bierniku - kogo? co? tę sucz formy \"tą\" w narzędniku - z kim? z czym? tą suczą :)

Eh no przecież nie wprowadzam specjalnie w błąd. Skąd mogłam wiedzieć. Mam z tym problem widocznie, cóż, trudno. Polonistka się nie spisała, albo ja spałam na lekcji. - zadowoleni? A wracając do tematu to zaczęto to używać, stało się popularne. Jakieś grupki w szkołach się porobiły. Każda chce być zimna i zdobywać chłopaków. A czy to prawda, ze dziewczynki wstydzą się swojego dziewictwa w szkole? Kurde, chyba dinozaur ze mnie.

Meaaa dziękuję, zapamiętam na pewno :)

Czy jest ktoś kto zna odpowiedź na moje pytanie? Skąd się wzięły suczyska, czy te grupki w szkołach to fakt? Z Ameryki przywędrowało zapewne, ale skąd to zafascynowanie nastolatek do tamtego życia, do tych podziałów... Tak mnie wzięło, co się dzieje po prostu wokół nas...