Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konstancyja

testy wątrobowe a antykoncepcja

Polecane posty

Gość konstancyja

dziś byłam u ginekologa , i powiedział żebym zrobiła sobie próby\testy wątrobowe ,w związku z tym że biorę tabletki antykoncepcyjne od 1,5 roku mówił ze nic mi nie dolega , o co chodzi? po co się robi takie badania i jak wyglądają?

Gość gggggggggggggggggggg
pobierają krew i badaja. czasem z watroba moze byc cos nie tak tabletki mogą ja przeciązyc, dlatego trzeba to kontrolowac. jeszcze jedno. jesli lekarz gin. nie zleci takiego badania przed doborem tabletek to idiota i trzeba go walnąć w pysk, bo przez własnie takich niektóre dziewczyny cierpia!!!

Gość deli256
ja tez robiłam te badania, dobrze sie czułam, ale jednak okazało sie ze musiałam zmienic tabletki na plastry, bo tabletki obciążały wątrobe.

Gość próby wątrobowe
robi się z krwi, sa to alat, aspat, bilirubina całkowita i GGTP. Robi się je w celu sprawdzenia jak wątroba reaguje na tabletki i odstawić je, jeśli próby wyjdą źle. Ty nie musisz mieć żadnych objawów a wątroba może być w co raz gorszym stanie. Jesli nie miałaś przed tabletkami ich to faktycznie ginekolog to idiota.

Gość próby wątrobowe
to trafiłaś na 5 idiotów. Ja też na takiego trafiła, ale byłam przygotowana. Tzn miałam już wcześniej wykonywane próby wątrobowe i okazało się, że mam nadmiar bilirubiny- prawdopodobnie wrodzony, bo nie chce się onbiżać i cały czas jest ponad normą. idąc po antykoncepcje. Gdybym nie powiedziała ginekologowi o tym, dostałabym tabletki, powiedziałam i powiedział, że w takim razie tylko plastry. W ten sposób rozwaliłby mi wątrobę:/ A nadmiar bilirubiny podobno ma sporo osób ale dowiadują się o tym przypadkiem, przy badaniach np na studia jak ja