Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwykla kobietka

Blizna na szyjce po wypalance a brak rozwarcia

Polecane posty

Gość zwykla kobietka

Jestem w 39tc i od okolo miesiaca mam 0,5cm rozwarcia, ktore nie postepuje nawet o mm. Lekarz powiedzial mi ze mam blizne na szyjce macicy (skutek wypalania nadzerki po pierwszej ciazy) i ta blizna hamuje rozwarcie, jak to blizna bardziej sciaga. Czy ktoras z Was tak miala? Jak bylo z dalszym rozwarciem i ile trwalo? Jak to wyglada w takim przypadku? prosze o wszelkie info na ten temat.

Gość Ja tak miałam
Ja miałam dokładnie tak jak ty. Blizna po wypalance zahamowała rozwarcie. To znaczy w 37tc odeszły mi wody a ponieważ nie miałam skurczy, podali mi oksytocynę. Skurcze się zaczęły ale szyjkę mi rozwierali "ręcznie" ponieważ w ogóle się nie chciała rozwierać. Nie było to zbyt miłe uczucie hmmm....delikatnie mówiąc... więc poprosiłam o zzo i nie czułam nawet jak mi ją rozwierali. Polecam. Generalnie trochę mi zahamowała szyjka akcję porodową ale większe problemy miałam z tym, że dziecko miało zbyt krótką pempowinkę, żeby przejść przez kanał rodny. Finał był taki, że lekarze użyli próżnociag bo dziecko utknęło właśnie w kanale i groziło mu niedotlenienie. Ale wszystko skończyło się super. Dzidzia ma już 7 miesięcy, rozwija się pięknie, wszystkie badania które robiliśmy po porodzie wyszły super jest ok:-D Spokojnie i nie stresuj się zanadto bo jeśli okaże się, że szyjka ci się nie rozwiera i będą musieli robić to ręcznie, zawsze możesz poprosić o zzo i nic nie poczujesz.

Gość zwykla kobietka
Wielkie dzieki za wypowiedz, troszke mnie pocieszylas.