Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ot_taka

antykoncepcja na pierwszy raz

Polecane posty

Gość ot_taka

Chcemy z chłopakiem rozpocząć współżycie. On jest doświadczony,ja jestem dziewicą. Zastanawiamy się nad antykoncepcją. On zaproponował abym brała tabletki, ejdnak moim zdaniem jeszcze dla mnie zawczesnie- mam 19 lat, poza tym wiem,ze nie bedziemy wspolzyc regularnie. Wszystko przemawia, za prezerwatywą, jednak jakoś sama prezerwatywa jest dla mnie mało wiarygodna. Jak wyglądało to u Was? prosze o pomoc i z góry dziękuję.

Gość lollooolloolo
wylicz sobie dni niepłodne --> zróbcie to np na 1 dzień przed Twoim planowanym okresem + prezerwatywa. Nie ma bata że się coś stanie. Pozdro!

Gość obliczanie dni jest pojebane
zwlaszcza na pierwszy raz, postaraj sie o wiecej spontanicznosci, skad pewnosc ze w ustalonym odgornie dniu bedziesz miala ochote na seks w ogole?

Gość ot_taka
ja zawsze mam ochotę

Gość gość
No i cool, nie truj sie tabsami.Popieram pomysł z gumką w dni niepłodne. I to wcale nie musi byc dzien przed okresem, a na ten przykład do tygodnia przed.......no przez 7 dni na pewno sie chociaż raz zachce :classic_cool:Jak sie bardzo boisz, to niech tuz przed wyjdzie z Ciebie i wytrysk ma na zawnątrz.

Gość gość
do tyogdnia przed okresem ofkorz jesli masz normalne 28-30....dniowe cykle 🖐️

prezerwatywa zabija najlepszy sex :) dlatego może lepiej tabletki - ale akurat z tym powinnaś się udac do lekarza - 19 lat to już akurat normalny wiek na tabletki - a stwierdzenie że nie będziesz robić tego regularnie... jak zaczniesz to już będziesz to robiła :)

Gość gość
Killerek--> gdyby tabsy dla facetów były szeroko rozpowszechnionym środkiem antykoncepcyjnym, stosowałbys je w wieku 19-lat wiedząc, że oprocz pozytywnego działania maja mase skutków ubocznych??

pozdro - tabletka ma minusy i plusy - oprócz oczywistego działania reguluje inne sprawy ginekologiczne

Gość gość
Może autorka nie ma problemów ginelogicznych, kłopotow z cerą, włosami i innymi rzeczami, na ktore pomagają tabsy...dodatkowo pisze, że bedzie współżyć nieregularnie (może jej chłopak mieszka na drugim koncu Polski?).Ja po prostu jestem zdania, ze na tabsy zawsze przyjdzie czas i czym pozniej tym lepiej. Sama nie biore i bardzo sobie chwalę, moj facet nie narzeka. Wszystko kwestia przyzwyczajenia.

Gość ot_taka
problem jest taki,ze mam nieregularny okres. Kiedys bylo co 28 dni, a teraz od dwóch miesiecy jest co 31. Chcialabym to zrobic tydzien przed miesiaczka, bo plaujemy wspolny wyjazd. Wpis, ze zawsze mam ochote, nie jest mój;/

Gość Bez demagogii proszę
Nie straszcie dziewczyny-pastylki są najpewniejsze.ważne,żeby wcześniej przebadał Cię ginekolog i zapisał odpowiednie. Ja brałam Yasmin i nie miałam ŻADNYCH skutków ubocznych.przeciwskazania to zakrzepica, palenie papierosów w dużych ilościach lub choroby układu krążenia. Ale prawdą jest,że pastylki wchodzą w grę przy stałym partnerze.jeśli to jeszcze nie takie pewne-lepiej gumka i dni niepłodne.ale tydzien przed okresem...trochę wątpliwe...wystarczy,że się Tobie owulacja o dwa dni opóźni i mamy klops.ja bym te dwa,trzy dni jeszcze dla pewności odjęła

Gość Bez demagogii proszę
A daleki ten wyjazd? Mi przy zmianie klimatu okres potrafił się przesunąć o tydzień...