Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Titor

Maseczki domowej roboty.

Polecane posty

Gość Titor

Hej! Znacie może jakieś peelingi domowej roboty?? Np. na wągry.. albo na to, by cera na twarzy wydawała się bardziej opalona?? Jeśli macie jeszcze jakieś inne przepisy na maseczki domowej roboty, napiszcie :) Z góry dziękuje. pozdrawiam

Gość sibi
na wągry polecam płatki owsiane zalane wodą z paroma kroplami cytryny ,świetnie oczyszczają.na poprawe kolorytu maseczka z jabłka ale uwaga na jabłka pryskane bo po nich może obsypać,do cery tłustej polecam też maseczkę z cytryny płatków owsianych i białka.na podrażnienia rumianek i nagietek zapażamy i przemywamy cerę zamiast toniku się fajnie sprawdza.szałwia przyciemnia lekko więc można szałwią cere przemywać.do cery tłustej maseczka drożdzowa (drożdze zalać mlekiem ).wiadomo że maseczki 10 min zostawiamy na twarzy. a jeśli masz suchą cerę to stosowanie jogurtu naturalnego może pomóc.pozdrawiam

Gość sibi
do mieszanej cery maska z kiwi,zmiąć na papke i dodać serka homogenizowanego.aha i pamietam na odżywienie była maseczka z miety,to się z serkiem też mieszało .a na oliwe w maseczkach uważajcie bo oliwa ma zdolność oprócz nawilżania zapychać pory.

Gość bananana
Na maseczkę z kiwi radzę uważać, niektorym może po niej wyjść wysypka. Ja tak miałam i zamiast wyjścia ze znajomymi spędziłam weekend z piekącą-swędzącą czerwoną wysypką. Najlepiej wypróbować na małym kawałku skóry. Jak po 10-15 min nie zacznie swędzieć to można śmiało zaaplikować całość ;)