Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliii

krzywa twarz tj zgryz aparat orto

Polecane posty

Gość liliii

noszę aparat orto ktory niby miał zniwelować krzywy zgryz ale teraz zauważyłam że zęby przesuwają się tylko z jednej strony [ robota ortodontki] wcześniej miałam diastemę tj szparę między jedynkami teraz mam dużą szparę miedzy jedynką w dwójką i jak zrobiłam sobie zdjęcie to zauważyłam że jedna jedynka nie tylko jest krzywo dostawiona , to jeszcze moja twarz wygląda tak że zgryz jest że tak powiem nie pośrodku tylko może minimalnie ale jednak mam niesymetryczną krzywą twarz. do tego lepiej wyglądam z lekim tyłozgryzem bo jakby było idealnie równo to już masakra. Nie wiem czy to wina tego że mam jakąś krzywą szczękę [z jednej strony jest szczuplejsza z drugiej grubsza] czy krzywy zgryz [ wina ortodontki która jeszcze go pogarsza] czy co ale napradwdę nie wiem co zrobić .. ; [[ brzydka nie jestem ale gdybym miała ten cały zgryz jakoś równo i obie partie twarzy mniej więcej podobne to bym była kurde piękna.... podsumowując z jednej strony mam okrągłą twarz a z drugiej smuklejszą. nie mam wyraźnie zarysowanej szczeki tak jak większość ludzi tylko dość zaokrągloną. no i z tym zgryzem -za każdym razem jak coś gryzę to mi lata szczęka [nie ma stałego miejsca] mam nadzieję ze ktoś ten wywód niepoparty zdjęciami zrozumiał może jeszcze ktoś się z nim identyfikuje

Gość twarz serduszko < 3
NIe chce mi się czytać;DD

Gość Zalamana jestem 24
jaki aparat nosisz staly czy zdejmowany

Gość RemiXv
Krzywy zgryz to jeszcze nie tragedia. Polecam Ci zapoznanie się z ta ofertą: www.clear-aligner.pl dość że skuteczne to jeszcze tanie i dyskretne- zakładasz i zapominasz :) Polecam każdemu :)

Gość gość
Generalnie, ponowna wizyta u ortodontki powinna załatwić sprawę. Prostowanie zębów tradycyjnymi aparatami ortodontycznymi powoli odchodzi w zapomnienie, sama prostowałam zęby dzięki www.clearaligner.pro, gdzie wystarczyło nosić zwykłe nakładki.

Gość gość
Odp*****l sie z tym spamem. Clear aligner to wyciaganie kasy, bo nakladki sa wykonywane wczesniej i leczenia nie da sie zmodyfikowac w trakcie jesli zajdzie potrzeba. Moj ortodonta (dzieki ktoremu nam teraz fantastyczny usmiech) mowi ze wlasnie tradycyjny aparat jest najskutecznieszy, trzeba tylko dobrac technike.

Gość gość
Jak by wszyscy tak myśleli to byśmy jeszcze na drzewach siedzieli…. Jasne jak ktoś ma kase to sobie zrobi tą metodą a tak mówią ludzie których nie stać na ta usługe i jeszcze kogoś probją zrozić do tego. Ja jestem poleczeniu tą metoda u doktora Rojka z Olsztyna i jestem bardzo zadowolona…aaa i do tych hejterów proces leczenia ortodontycznego to długi proces i dbac trzeba o to cały czas a nie tylko do ukończenia leczenia.