Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy_to_ wazne

WŁOSY

Polecane posty

Gość czy_to_ wazne

chcialam umyc wlosy octem ale nie wiem jak mam to zrobic czy mam jakos zmieszac ocet z szamponem czy jakos inaczej???

Gość czy_to_ wazne
czy ktos mi powie?;)

Gość judi13
wiesz co ja mam włosy jak siano i uważam że ocet rozjaśnia włosy i niszczy je 45% idż do apteki i kup wosk kosmetyczny nalejesz sobie 1 łyżke stołową dodasz w literatke 1 żółtko z jajka i sok z cytryny nauż to na włosy potrzymaj od 5-do 15 min. w zależności jaie masz długie a potem umyj je szamponem

Ja używam raz na jakiś czas maseczki na włosy , żeby je nawilżyć i nadać blask. ponieważ suszarka i prostownica robią swoje. Potrzebne jest: 1 jajko kurze 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu kilka kropel cytryny Tylko najpierw ubić białko , później żółtko złączyć razem wszystkie produkty i wymieszać. Nałożyć na włosy suche lub mokre ( Mi osobiście lepiej nakłada sie na suche, gdyż później i tak musimy umyć szamponem ) , najlepiej owinąć folią śniadaniową i ręcznikiem żeby utrzymać ciepło i zostawić na ok 30 min. Wiadomo, żeby to wszystko wykonać potrzeba co najmniej godziny, ale raz na tydzień chyba każda znajdzie tą godzinkę :) pozdrawiam

Gość wez dzbanek wody dolekj tak
z lyzke ( zeby mozna bylo wyczuc ze kwasne) i splucz. Chodzi o to,ze kwas neutralizuje zasadowe mydlo. Nie sa matowe, bo nie ma na nich resztek mydla czy szmpony.Potem mozesz jeszce splukac czysta woda,zeby nie smierdzialo