Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morzanka

HYRAX - zakładać czy nie?

Polecane posty

Gość morzanka

Witam wszystkich. Za miesiąc mam zacząć leczenie aparatem i niestety na początek przez kilka miesięcy muszę nosić hyrax razem z dolnym łukiem. Mam jednak wątpliwości czy wogóle zakładać aparat z powodu problemów z wysławianiem się (ponoć przy hyraxie jest masakra). Napiszcie proszę przez jaki okres mowa jest niewyraźna, czy jest to bardzo rażące? Niestety moja praca polega na częstym kontakcie z ludźmi, często są to ludzie wysoko postawieni, więc najbardziej obawiam się kłopotów z mówieniem. Nie boję się bólu, nie przeszkadza mi wygląd. Bardzo proszę o opinie, opiszcie jak było z wami. Pozdrawiam

witam ja dzisiaj miałam założony hyrax akrylowy i przeżyłam pozytywne zaskoczenie, bo myślałam że będzie gorzej. Prawie wogóle nie seplenie, z łykaniem śliny też ok, małe problemy z jedzeniem, ale naprawdę będziesz żałować jak nie podejmiesz się leczenie, to naprawdę nic strasznego! ponoć pierwsze dni najgorsze a u mnie jest ok a więc dalej będzie jeszcze lepiej. Ja tam będę jeszcze maskę twarzową nosiła więc eh ale dam radę, czego się nie robi dla pięknych ząbków ;D powodzenia i życzę podjęcia trafnej decyzji ;) "nie taki diabeł straszny jak go malują" - wiem coś o tym ;)

ja mam już tą srube od 3 dni.;/ i mnie strasznie obciera mam rany na języku i z boku od tych haczyków.;/;/ nie moge normalnie jeśc tylko same papki:(:( a od tej maski dostałam uczulenie. czy to normalne jest na poczatku ?to tylko kwestja przyzwyczajenia ?czy cos moge mieć źle zrobione?

Gość kaczynska
tak to na poczatkunormlanie ja juz mam aparat trzy tygodnie i dalej seplenie ale juz moge jesć prawie normlanie no i juz język mi sie nie babra jak na początku