Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za młoda na matkę

jak to jest z tą ciążą?

Polecane posty

Gość za młoda na matkę

mam małe pytanko 7 dni po rozpoczeciu sie okresu współżyłam ze swoim chłopakiem, mieliśmy wprawdzie gumke ale ona pękła, chłopak nie skończył we mnie a gumka najprawdopodobniej pękła przy kocu już po wyjściu albo tuz przed teraz jestem 4 dni przed okresem i strasznie sie boje ciąży temp. mam niby normalną czy mogę być w ciąży? co przeczytam o jakims objawie ciąży zaraz wydaje mi się że go mam pomóżcie, a i czy gdyym była w ciąży to miałabym normalne upływy?

Gość ożeż fuckkkkkkkkk
upływy :D

Gość anetttaa
to raczej nie były twoje dni płodne, więc mało prawdopodobne żebyś byla w ciąży. ja też zmawialam sobie objawy i naewt mdłości już miałam. czekaj spokojnie na okres albo zrób teraz i powtórz za kilka dni jeśli nie dostaniesz okresu w spodzieway termiie.

Gość dzieci dzieci dajcie na luz
po pierwsze UPLAWY a nie uplywy po drugie uplawy sa jakimis zaburzeniami organizmu. W przypadku zdrowej kobiety mozna powiedziec o śluzie a nie o uplawach. NIE JESTES W CIAZY!!!! ciaza nie bierze sie z powietrza a skoro on nie skonczyl w Tobie to nie ma opcji ciazy. Czekaj spokojnie na okres, nie stresuj sie bo go opoznisz. Aaaa i objawy ciazy nie wystepuja tak szybko.Spokojnie.

Gość anetttaa
*zrób test

anetta test robiony przed oczekiwanym okresem nie ma sensu. robi sie albo w dniu spodziewanego okresu albo ze 2-3 dni po terminie. Test robiony teraz nie bedzie wiarygodny. To tylko wyrzucanie kasy w bloto. A po drugie...autorka nie miala wtedy plodnych dni.

Gość za młoda na matkę
dzieki wielkie ale stres jest straszny boje sie ze moglo cos sie jednak dostac i dlatego ten stres

Gość cytoplazma
a jak Ty te temp zmierzylas? podejrzewam, ze po przyjsciu ze szkoly pod pacha?

Gość za młoda na matkę
nie!!! rano po przebudzeniu w pochwie

Zacznijmy od tego ile dni trwa twój cykl? Masz regularne? Jeśli miałabyś @ co 28 dni to i tak nie powinien być Twój płodny dzień. Ale jak nie skończył w Tobie to nie masz się o co martwić. Nawet gdyby to był płodny to płyn ejakulacyjny może ale nie musi zawierać plemniki ale przeważnie one są upośledzone lub niezdolne do zapłodnienia.

Gość za młoda na matkę
dzięki klauddynka69 to mnie troszke pocieszyłaś bo wlaśnie najbarzdiej boje się że może coś wcześniej się wydostało

Mierz tą temperaturę o tej samej godzinie jak się przebudzisz nie wstawaj z łózka. Jak zacznie spadać to znaczy, że okres tuż tuż :) Jak się będziesz zamartwiać to Ci się pewnie spóźni.

Gość przestraszona do granic
klauddynka69 jestes kochana dzięki mam nadzieje że to są tylko moje urojenia i że okres niedługo dostane,

Gość za młoda na matkę
to ja miałam napisac że klauddynka jest kochana a urojenia i schiza jest straszna

Haha. Po prostu się wyciszcie. Kupcie sobie melisę na uspokojenie. Starajcie się o tym nie myśleć. Im więcej o tym myślicie tym okres dalej. Pamiętam jak ja się schizowałam okres spóźniał mi się dwa tygodnie, a zrobiłam test i okres był na drugi dzień. Boże ale ile ja już pieniędzy na te testy wydałam :) Ja powinnam mieć okres za 5-7 dni.Także łącze się z wami w oczekiwaniu tyle, że ja w takim, że mi się rozregulował ;)

Gość za młoda na matkę
powiedz mi aby jeszcze co może oznaczać ból tego podbrzusza?

Gość za młoda na matkę
dzięki ale stres i tak jest straszny sama nie wiem co myśleć o tym ewwszystkim

Ja też kiedyś wpadłam Niestety rodzice mojego faceta zmusili mnie do przerwania ciąży. Do tej pory nie mogę się z tym pogodzić. Wiem jaki to stres ale mogę Cię pocieszyć, że mi mdłości pojawiły się dopiero 66 dnia cyklu czyli po ok 5-6 tyg po stosunku. Wtedy kiedy miałam dostac już drugi okres to był śluz zabarwiony krwią. Piersi mnie bolały w sumie już dwa tygodnie po stosunku. Przybyło mi 7 cm w biuście. I nawalał mi bardzo lewy jajnik. Nie martw się będzie ok. Mieliście gumke, a poza tym nie skończył w Tobie! W ciąże się tak łatwo nie zachodzi.

Gość za młoda na matkę
mnie piersi nie bola mam nadzieje ze dostane okres jeszcze mam conajmniej 3 dni przed tym jak powinnam dostac ale co zrobie jak nie dostane to naprawde nie wiem

Jak nie dostaniesz to poczekasz dwa dni. Jeśli dalej nie dostaniesz idź zrób test z krwi BETA HCG koszt ok 18-20 zł. Możesz zawsze zrobić test (dobry jest Pre Test albo Quick Vue granica 10-15 zł zalezy od apteki) ale test z krwi jest dużo lepszy bo wynik wyjdzie Ci na 100 % a z takim płytkowym to różnie bywa bo może być np za małe stężenie hormonu hCG. Moim zdaniem lepiej dać to 20 zł na test z krwi niż na test płytkowy bo po teście np nie dostaniesz miesiączki i znowu polecisz po kolejny bo pomyślisz, że źle wyszedł a z bety masz wszystko czarno na białym.

Gość za młoda na matkę
problem w tym że ja nie moge być w ciąży a ak szczerze jest duże prawdopodobieństwo co do tego? jak myślicie?

Gość za młoda na matkę
28 czasem 29 dni

no a owulacja występuje przeważnie na ok 14 dni przed miesiączką czyli powinna być u Ciebie 13-14 dnia cyklu. Ty się kochałaś dnia 7 czyli powinien to być dzień nie płodny. Twój facet nie skończył w Tobie więc nie masz się o co bać. A ile trwała miesiączka??

Gość za młoda na matkę
4 dni a i dodam ze temp. 2 dni po współżyciu miałam jeszcze 36,7

Gość za młoda na matkę
teraz utrzymuje mi sie w granicach 36,8 36,9

Gość za młoda na matkę
zaraz z tad uciekam bo chyba dostane do glowy od tego myslenia

Gość za młoda na matkę
uciekam wroce tu jutro moze napiszecie do tego czasu jeszcze cos ciekawego dosc duzo juz wiecie na moj temat