Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apsikkkkkk

do posiadaczy kont bankowych

Polecane posty

Gość apsikkkkkk

czy jest mozliwe zeby moj maz miał przesyłaną swoja pensje na moje konto poniewaz on stwierdził ze nie opłaca sie mu zakładac 2-giego wiec chciałam zapytac czy nie beddzie problemu z przesyłaniem tych pieniazkow bo konto jest na moje dane a w przekazach z pracy meza bedzie widniał on

Gość zapytaj w banku

Gość apsikkkkkk
jasne ze moge zapytac w banku ale moze ktos tutaj ma podobna sytuacje?

Gość od.konta
oczywiscie,ze moga przelewac jego pieniadze na twoje konto___ale wczesniej musialas dac mu nr /upowaznienie do twojego konta w banku bedziesz musiala uzupelnic informacje...dolaczyc meza w moim przypadku bylo podobnie-najpierw ja mialam konto,a potem uzupelnilam o wpis meza----i powstalo wspolne konto

Gość apsikkkkkk
tylko ze ja nieche konta wspolnego chce zeby było na mnie a zeby on przelewał tylko pieniadze da sie tak?czy musi sobie oddzielne załozyc?

Gość apsikkk
up

jeśli bedzie dopisany do twojego konta to nie mam problemu ale zaden pracodawca nie wyśle wypłaty na obce konto, więc dopisz meza do siebie i po klopocie

Gość niestetyyyyy
Albo mu dajesz upoważnienie do konta, albo jego wypłata nie będzie wpływać na twoje konto. wszystkie dane muszą się zgadzać by pieniążki wpłynęły. Więc jak twój mąż nie będzie do konta upoważniony, to jego wypłata będzie wracać na konto jego pracodawcy.

Gość apsikkk
no ale jesli dam upowaznienie?? z ktorym moj maz pojdzie do pracodawcy?

Gość niestetyyyyy
Kobieto, słuchaj co sie do Ciebie mówi !!! To upoważnienie musisz w banku załatwić ! I będzie musiałbyć wpisany jako osoba upoważniona do konta. Bank nie przyjmie pieniędzy jak nie będzie to załatwione. Kapujesz ??!!

Bo az sie usmialem ;) takie glupoty tutaj pisza. Po pierwsze - jak nie chcesz konta wspolnego - to nie musisz miec. Po drugie - mbank, polbank i wiele innych - konto za free, bez wymagan wplat miesiecznych. Po trzecie - banki NIE SPRAWDZAJA poprawnosci danych!!!!! sprawdzanie odbywa sie, ale tylko wyrywkowo, np w PKO BP jest to losowo jeden na 2000 wykonanych przelewow. Przeciez jak wysylasz kase to nie zawsze podajesz pewne dane odbiorcy - kasa i tak dojdzie. Ja najczesciej wpisuje "Kubus Puchatek" - czasem jeszcze cos lepszego - zalezy gdzie wysylam. A wiec problem moze byc tylko i wylacznie u pracodawcy. Ja mam wysylana pensje na konto wspolne - ale nikt sie nie pytal czy to moje - zwyczajnie w umowie jest ze "wyplata bedzie przelewana na konto bankowe o numerze xxxxxxxxxxxx" (pelny , 24-cyfrowy numer konta). I TYLE!! Mozesz zadeklarowac nawet cala kase na PCK - nikogo to nie obchodzi - TY podajesz numer konta i TY poswiadczasz to swoim podpisem.

Gość brak mi slow
koles ja pracuje w banku i uwierz mi że bank sprawdza poprawność danych. I jeszcze jedno. Jeśli osoba prywatna robi przelew, to może sobie wpłacić na czyje chce konto. Jednak jeśli robi to jakaś dana instytucja, czy w tym wypadku dany pracodawca, to nie przeleje jej na konto osobie niezatrudnionej. Ty wybpisujesz głupoty.

Gość apsikkk
chyba najlepiej powiem mezowi zeby załozyl sobie konto w mbanku;o chociaz nic nie trzeba płacic niechce miec z nim konta wspolnego bo po co ma wiedziec ile mam kasy i na co przeznaczam swoje pieniazki;)

Procedury procedurami - przy przelewach ponizej 10k euro wszystko przejdzie - wiem, bo testowane wielokrotnie. PS. Tak, konto firmowe, tak, wpisywane cokolwiek w danych przelewu, tak - bank (kilka bankow w sumie) nie sprawdzal i nie zglaszal sprzeciwu. PS2. Jedynie co to w razie kontroli moga sie czepiac - jak sie wpisze glupoty - ale jak konto jest w umowie to nic nie moga zrobic - wiec wazne jest jakie konto jest wpisane na umowie.