Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

Do kiedy miałyscie wymioty?

Polecane posty

Gość ariam
ja wymiotuję od 5 tc a jestem juz w 11 i nic nie pomaga. Gin wypisał mi Torecan - mam nadzieje ze pomoże

Gość hernatka
Witam, ja miałam mdłości całodniowe + poranne wymioty od 4 tygodnia, teraz zaczynam 8 tc i nagle wczoraj skończyły się wymioty. Mdłości jeszcze troszke mnie męczą ale jest bez porównania!!! Mam nadzieje, ze to juz koniec :-) A bałam się, że mdłości są "dziedziczne", moja mama wymiotowała do końca ciąży (nawet na porodówce). Sposób na mdłości mialam tylko jeden. Przed wstaniem z łóżka wypijałam dużo wody lub wody z cytryną. Bełcik i tak był, ale łatwiej i mniej boleśnie haftuje się wodą, niż żółcią lub jedzeniem. A najgorsza rzecz to bełt po śledziu! Nie polecam. Trzymam kciuki!!!

Gość nie miałam zadnych
mdłości ani wymiotów

Gość ja wymiotowalam od 7 tygodnia
do 13 myslalam ze umre, nienawidzialam mojego faceta ze mnie zaciazyl, rzygalam caly dzien po kazdym posilku, po wodzie, nieraz zołcia, nawet w nocy sie budzilam na rzyganie myslalam ze niewytrzymam...to byl koszmar na szczescie przeszlo z dnia na dzien

ja wcale nie miałam, w zadnej ciązy :), ale za to mega zgaga mnie dopadła ok 5 miesiąca koleżanka wymiotowała calą ciąże nawet na porodówce :(

Gość ze sie wpisze...
ja ostatnio zamaist sniadania porzadnego zjadalam sobie banana i wiecie co? rzygalam 5 razy po nim, wciagu 3 godzin ,wyrzygalam sie 5 razy. no masakra. musialam sie zwolnic z rpacy bo nie dalabym rady po prostu. dziwne to bylo, chyba cos nie tak z tym bananem. kupilam go w sklepei przy drodze, nie wiem ,moze mial za duzo spalin od przejezdzajacych samochodow- ale czy bananay wdychajka te spaliny- no nie wiem .ale rzygalam strASZNIE, jak juz wyrzygalam banana to juz nie mialam czym rzygac to rzygalam az taka jakas zielona zolcia. a fuj........ no, to bylo tragiczne, no ale ja nie jestem w ciazy.

Gość to po cholere to piszesz
jak nie jesteś w ciąży

Gość Icy Moon
16 tydzien i rzygam jak kot a charakterystyczny dzwiek 'buuueee' wydaje po kilkanascie razy dziennie

Gość Liliana 1982
u mnie wymioty trwały do 18 tc

ja od 5tyg do 7tyg az nie kupilam sobie herbatki rooibos. naprawde mi pomogla. 3 takie dziennie i zyje normalnie bo jak jej nie mialam to tez wszystko zwracalam i 24 godz na dobe mdlosci myslalam ze sie wykoncze. a teraz moge sie juz cieszyc ciaza. jestem w 9 tyg. wlasnie popijam rooibosa. a apropo imbiru to jak zrobilam sobie takowa herbatke to od samego jej zapachu sie pozygalam. a lodowke tez otwieram na wdechu, tak profilaktycznie

Gość ogooreczek
Laski ja nie wiem jak wy to wytrzymujecie,to rzyganie... Ja wymiotowac nie wymiotuje,jedynie mnie muli. w poprzedniej ciazy od 7 do 13 tygodnia ,teraz zaczelo sie w 6 i mam nadzieje,ze tez kolo 13 sie akonczy,bo czuje sie podobnie. Meczy mnie to,wkurwia mnie ten stan,ryczec mi sie chce-a mam lwdwie mdlosci. nie wiem,jak bym jecala,gdybym musiala wymiotowac wiele razy dziennie :o Trzymajcie sie

Gość co to za herbata rooibos
To taka afrykańska herbata o smaku pomarańczowym ? Co smakuje jak lekarstwo ?

Gość co to za herbata rooibos
już znalazłam na necie. A napisz coś jakiej firmy kupowałaś te herbatę ? W herbaciarni kupowałaś susz czy w torebkach ? Smakowa czy bez dodatków ?

Ja od 5 do 13 tygodnia miałam mdłości całodobowe,ryczałam dosłownie już bo to uczucie mnie doprowadzało do obłędu.Non stop,nie było przerwy wcale.

wprawdzie moj synek ma juz 6 lat ale pamietam te jazde z wymiotami pierwsze trzy miesiace czyli caly pierwszy trymest niestety , moj maz wisial codziennie na telefonie z nasza polozna i prosil o pomoc , przedewszystkim nie kazala gwaltownie rano sie zrywac jesc malymi kesami w lozku , klasc sie na bok nie na wznak pociesze cie ze drugi trymest ciazy o ile wszystko rozwija sie praidlowo jest nagroda za pierwszy :)

Gość hjhkihyi
rooibos mozna kupic w lidlu..firma chyba lord nelson. faktycznie dobra w ciazy bo jest robiona z jakiegos afrykanskiego krzewu i nie zawiera teiny. do smaku mozna sie szybko przyzwyczaic

Gość gość
ja nie miałam nigdy ani mdłości ani wymiotów a 4 razy byłam w ciąży- mam 3 dzieci :)

Gość gość
ja mialam od 8 tygodnia do 14 tygodnia codziennie ,choc zdarzylo sie w tym czsie kilka dni przerwy ale to zaledwie kilka ,poczatki byly najgorsze potem to juz przywyklam a teraz mam spokoj na szczescie bo juz sie modlilam kiedy mi przejdzie

Gość gość
od 6 tc doslownie z dnia na dzien jak zaczelam o 6 rano tak do tej pory mam wymioty nawet po dipherganie i mdlosci non stop....schudlam 7kg ..... tylko placze i rzygam! jestem juz prawie w 10

Gość gość
od 7 do 20 tygodnia kilka razy dziennie

Gość gość
2 razy byłam w ciąży i ani razu w żadnej z nich nie wymiotowałam, przynajmniej w tym względzie w życiu mi się poszczęściło hihi :)

Gość gość
z tego wszystkiego w 13 tyg trafiłam do szpitala z odwodnieniem bo było juz tak ze "mieszkałam" w wc i sie odwodniłam, koszmar

Gość gość
wymioty w ciąży są tylko i wyłącznie przez jedzenia mięsa, malutki organizm nie toleruje go i dlatego kobieta wymiotuje, żadna wegetarianka nigdy nie miała mdłości w ciąży. Mięso w ciązy jest bardzo niewskazane ale oczywiście nikt o tym głośno nie powie :)

Gość gość
Ja początek 5 tygodnia nagle uświadomiłam sobie że kanapki które normalnie jadałam na śniadanie jakieś takie bez smaku mi się wydają. I to odczucie nie mijało cokolwiek nie zjadłam. Po paru dniach już mnie to wkurzać zaczęło, ale to był dopiero początek. Potem było już tylko gorzej...W następnym tygodniu zaczął się koszmar porannego wstawania z łóżka. Musiałam wstać do kibla sie wysikać, ale chwiałam się na nogach i nagle zaczęłam wymiotować. Co prawda te wymioty były tylko czasami, ale i tak cały czas było mi niedobrze i się źle czułam. Jakbym miała kaca giganta. Nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, zwykłe codzienne czynności mnie przerastały, leżałam całymi dniami w łóżku i jęczałam do męża jak mi niedobrze. Oczywiście zakładałam topiki tu na kafe jak mi ciężko :D Ale co to dało. Odliczałam kiedy mi to przejdzie ale lepiej było nie odliczać bo wpadałam w depresje. Bo jak ktoś ma kaca to wiadomo że za pare godzin najpóźniej do wieczora przejdzie a tu wiesz że jutro ci nie przejdzie, pojutrze ci nie przejdzie, za tydzień ci nie przejdzie, za miesiąc ci nie przejdzie, może za kwartał, może... Wpadałam naprawdę w depresje. Szukałam i internecie informacji co na mdłości. Wyczytałam gdzieś że herbatka imbirowa, kupiłam ją, zaparzyłam jak tylko poczułam jej zapach od razu zrobiło mi się jeszcze bardziej niedobrze i prawie zaczęłam rzygać. Odstawiłam ją szybko. Trochę pomagała herbata z czerwonokrzewu afrykańskiego. Zajeło mi chyba 1,5 miesiąca dojście że na mdłości super mi pomaga zwykła herbata z cytryną i kawa z mlekiem. Ale skąd miałam o tym wiedzieć skoro te szkodliwe używki odstawiłam już na początku ciąży. Jednak wróciłam do nich bo tylko dzięki nim mogłam przetrwać te dni bez tej mordowni. Mdłości całkowicie ustąpiły gdzieś tak w czwartym miesiącu. Nie nagle tylko stopniowo ustępowały aż znikły całkowicie. Drugi trymestr ciąży był najfajniejszy. Potem zaczeły się inne dolegliwości ale nudności wspominam jako najgorsze.

Gość gość
Do gość 16:15 Pierwsze słysze. Jak będe jeszcze kiedyś w ciąży to zrobie eksperyment i nie bede jeść mięsa. Zobaczymy czy zadziała

Gość gość
chociaż co ja chrzanie. Przecież wtedy jak mi było niedobrze to przecież całymi dniami nic nie jadłam. Nawet sucharka nie byłam wstanie przełknąć a co dopiero mięsa.

Gość Kasik 78
witajcie dziewczyny, ja w pierwszej ciazy nie wiedzialam co to wymioty, zdarzylo sie moze jeden raz. teraz w drugiej, masakra, od ok 6 tygodnia nie tylko rano (chociaz rano to obowiazkowo) ale po poludniu, wieczorem a nawet w nocy, najgorzej jak sie zje cos z kawalkami np mieso parowki ale ja rzygam nawet po soku, staram sie rano zjesc troche suchego chleba. na kawe patrzec nie moge, od zapachu petow i dymu z papierosow momentalnie mam wszystko w gardle co zjadlam. przez ostatnie dwa tygodnie schudlam dwa kg Doktor mnie straszy ze mnie da na oddzial.. a facet sie smieje jak mnie widzi nad umywalka. starszy syn za to bardzo mnie zaluje... nie wiem kiedy sie to skonczy..mam nadzieje ze nie dlugo..