Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak czy nie bo nie wiem

Hartowania brodawek w czasie ciązy

Polecane posty

Gość tak czy nie bo nie wiem

Dziewczyny czy hartujecie brodawki w czasie ciąży? Wszyscy mi mówią, żebym masowała szczoteczką lub jakąś gąbką, żeby te brodawki zahartować wtedy tak nie bolą przy karmieniu. Czy hartujecie brodawki?

Gość brodawki wystarczy hartować
na 2 tygodnie przed planowym porodem wcześniej to niezbyt bezpieczne, bo stymulacja brodawek prowokuje przecież akcję porodową

Gość ooooooooooooooojjj
nie radze ci teraz bo jeszcze spowodujesz poród lub poronienie podobno mozna kilka tyg przed porodem

Gość Mamusiazucha
Hartuj dziewczyno, to moze gdy zaczniesz karmić to ci od razu nie popękają, co bardzo boli. Rób to zawsze gdy bedziesz brała prysznic, zacznij już teraz.

Gość ooooooooooooooojjj
ale jak hartowac jak sa obolałe?

Gość Mamusiazucha
Hartować teraz, będą bolec gdy zaczniesz karmić piersią, to normalne, że naskórek na brodawkach podczas pierwszych dni nie wytrzymuje i pęka. Hartuj szorstką myjką lub gąbką, nie bój się to nie boli.

Gość PrzyszlaMama23
a na czym polega to hartowanie? i kiedy zaczac je robic

Hmm.. Ja miałam bardzo wrażliwe brodawki więc ich nie hartowałam, bo byłby to za duży ból. Nic mi nie popękało. natomiast jak się zaczyna karmić to brodawki hartują sie same i zawsze jest to jakiś ból. Jak już się zahartują to jest bezboleśnie. Mam 2 koleżanki które tez nie hartowały i też nic im nie popękało. Poza tym co da zahartowanie samej skóry na brodawkach?? Żeby był jakiś efekt to trzeba by je szczypać i ciągnąć. Inna sprawa tak jak tu już pisano - powoduje to skok oksytocyny i łatwo o poronienie.