Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tlen

mó mąż-poradźcie

Polecane posty

mój mąż i ja to coraz większa przepaść. jak tylko wraca z pracy zaraz zasypia. mamy małe dziecko, coraz więcej czasu spędzam sama.mam tego dość.

Gość przede wszystkim dużo
rozmawiać....

Gość taka o
przedewszystkim porozmawiaj z nim rozmowa rozmowa i jeszce raz rozmowa poile macie lat?

on nie umie rozmawiać.mówi że jest zmęczony i że się czepiam. jesteśmy już po 30....:(

Gość ejbisi
Miej troche wyrozumialosci i serca dla niego, on haruje na Ciebie i dziecka, wraca ledwo zywy do domu a ty chcesz zeby cie jeszcze zabawial? Moze wyjedźcie gdzies, chociaz na kilka dni, niech odpocznie troche.

taka sytuacja ni etrwa od krótkiego czasu, tylko w sumie już od kilku lat, szczególnei po pojawieniu się dziecka. ja również pracuję , a po pracy zajmuję się dzieckiem i też mogłabym spać, bo nieraz ledwo patrzę na oczy, ale szkoda marnować czasu. wolałabym z nm posiedzieć , pogadac, ale nie mam kiedy!

Gość samoo życie

Gość nie rozmawiac duzo bo faceci
tego nie lubią. Nie wypytywac sie, co u niego bylo. Wygladac ladnie i pokazac, ze masz jakies swoje zycie, zainteresowania, znajomych, nawet siedząc w domu z dzieckiem. O dziecku opowiadac mozesz, ale konkrety - czego sie nauczylo np.

Gość samoo życie
musicie wziac choc dzien wolnego od pracy i od dziecka- zostawic je u kogos i zrobic sobie romantyczny wieczor

poprostu taki typ-mam troszkę podobnie-i juz się przyzwyczaiłam:) mój właśnie wrócił z pracy-weszłam zamieniłam dwa zdania-i tyle mam święty spokój :) mamy po 26 27 lat--kochamy się---ja mam dwoje dzieci-i jakoś se żyjemy :)

ja się nie zgodzę, mój mąż lubi ze mną rozmawiać! ....coś musiało wam umknąć autorko- sama musisz odnaleźć co to było, my mamy za mało szczegółów....

Gość sa tacy faceci
ktorzy nie lubia duzo gadac. W tej sytuacji proponowalabym raczej POROBIC cos razem. Ty bedziesz miala jego towarzystwo, moze i dotyk zaleznie od wybranej tematyki porobienia czegos ;), a on nie bedzie musial gadac (moze sie wygadal w robocie - faceci maja ograniczony zapas slow na kazdy dzien i jak im sie skonczy, to wiecej rozmawiac nie maja ochoty).

nie jestes sama kochanie:)okaz wyrozumialosc dla krotkiej drzemki po pracy a potem daj mu jakies domowe zadanie albo powiedz zeby zajal sie dzieckoem o chcesz isc do spa, czy kosmetyczki czy zwyczajnie chcesz miec chwile dla siebie

to nie jest krótka drzemka, zasypia razem z dzieckiem!!!Usypia szybciej od niego i tak przesypia aż do rana.Tak jest prawie dzieńw dzień!I nie rozumie potem o co sie wściekam

może po prostu taki okres, pamiętam jak nasze dziecko było w takim okresie, że trzeba je było usypiac- było podobnie- ja zawsze strałam się nie usnąć- tak aby spędzić jeszcze czas razem.... jak mąż usypiał dziecko- dosłownie zawsze zasypiał razem z nim i też nie rozumiał dlaczego sie na niego wściekam- ale to dość szybko minęło :)

Gość a ja kumam 3
może jest chory na coś co wywoluje senność?

Gość mua
>sa tacy faceci > ktorzy nie lubia duzo gadac. W tej sytuacji proponowalabym raczej >POROBIC cos razem. Ty bedziesz miala jego towarzystwo, moze i dotyk >zaleznie od wybranej tematyki porobienia czegos , a on nie bedzie >musial gadac (moze sie wygadal w robocie - faceci maja ograniczony >zapas slow na kazdy dzien i jak im sie skonczy, to wiecej rozmawiac nie >maja ochoty). genialne.brak mi slow

jeśli pracuje na budowie po 10-12 godzin, to musisz mu wybaczyć, i jakoś dojśc do porozumienia droga rozmowy i kompromisu, ale jesli pracuje na stanowisku umysłowym po 8 godzin to zwykły leń z niego i psuje się w waszym związku- powinnaś zrobić coś stanowczego, oczywiście po próbie rozmowy- jesli nie będzie chciał rozmawiać po raz enty- wyprowadź się na tydzień z dzieckiem do koleżanki, mamy itp. zadzwoń dopiero w niedzielę i zapytaj czy w dzień wolny od pracy też nie ma 10min. dla rodziny i na rozmowę- jesli nie i się obrazi nie ma sensu ciągnąć sprawy- kieruj sie po rozwód, bo wyszłaś za palanta i szkoda Twojego życia!

nie pracuje fizycznie... a najbardziej wkurza nie to ,że nie zauważa problemu i zawsze ucisz mnie tekstem, że się czepam, albo że jestem chora

dziś-powtóka z rozrywki, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr