Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tesco

Czy jadac z dzieckiem na urlop do Polski powinnam zalatwic jakies ubezpieczenie

Polecane posty

Gość tesco

Witam. jade z dzieckiem na urlop do polski, doradzcie czy powinnam zalatwic ubezpieczenie od wypadkow i chorob, glownie chodzi mi o ubezpieczenie jakie mozna zalatwic jadac z Polski czyli unijna karte,ktora wydaje NFZ. Dodam, ze mieszkamy w Anglii. Czy w Anglii tez mozna zalatwic takie ubezpieczenie, gdzie? Z gory dziekuje za informacje.

Gość hush
nie mam pojęcia, ale podbiję Ci temat ;)

Gość tesco
wiesz. glownie chodzi mi o takie,ze np. odpukac, byloby jakies zlamani itp. to nasz szpital w Polsce moglby nieodplatnie udzielic pomocy? My mamy niby prywatne ubezpieczenie scotish widows ale ono bardziej do tyczy wypadkow smiertelnych, trwalych chorob itp ale raczej nie takich .

Tak są takie same karty i składa się wniosek on-line-do 7 dni roboczych te karty przychodzą.

https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do Tam wpisuje się numer insurance albo numer ubezpieczenia z tych kart co NHS wysyła-taki fioletowy druk.I za jednym razem wypisuje się na całą rodzinę-pierw wpisuje się siebie lub męża i jest "add" tam dodaje się dzieci. to jest link,a dokładniej możecie poczytać na forum(link poniżej w stopce) w zakładce zdrowie Pozdrawiam

Gość tesco
Dziekuje Ci bardzo za pomoc. Co prawda lece do Polski juz we wtorek, ale sprobuje do nich zadzwonic jutro czy bylaby mozliwosc przeslania mi tej karty do polski a jesli nie to czy w razie wypadku mozna od nich uzyskac jakas pomoc bez tej karty. Troche za pozno dowiedzialam sie o tym forum, aby ktos mi podpowiedzial cos w tej sprawie. na domiar tego jak pytalam kiedys w przychodni to lekarka powiedziala mi tylko, ze moge wykupic sobie tylko ubezpieczenie turystyczne a znajomi, ktorzy nic w tej sprawie nie wiedzieli, mowili tylko, ze NIN wystarczy w razie czego.Jeszcze raz dziekuje.