Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora...

swedzenie prosze o pomoc

Polecane posty

Gość chora...

witam. od paru dni swedzi mnie ochwa. nie mocno ale tak trochę;/ czym to jest spowodowane? moze podrażniłam ją nieodpowiednimi środkami do higieny? zły płyn czy mydło?? proszę o pomoc.

zapewne jakiś stan zapalny. jeśli swędzi to prawdopodobnie grzybica. radze udac sie do ginekologa, a do tej pory zastosować tantum rosa :)

Gość chora...
najgorsze to jest to , ze boje sie isc z tym do ginekologa.... sa jakies "domowe sposoby" wyleczenia??

Gość chora...
wiem,ze nie gryzie. ale jestem jeszcze mloda. a jak bylam na pierwszej wizycie gdy bylam jeszcze dziewica lekarka mnie zbadała ale zrobiła to tak mocno,ze potem krwawilam. mam uraz psychiczny. jak widze kloinike ginekologiczna odrazu robi mi sie slabo byl to taki bol....;(

zapewniam, że nie wszyscy są tacy. nie idz do tej samej. moze jakas kolezanka mogłaby ci polecic swojego gina sama tego nie wyleczysz... co najwyżej zaleczysz a to i tak powróci

Gość chora...
a dlaczego ona sie u mnie pojawiła? przez co?

Gość chora...
???? :(:(:(

mogłaś np zarazić się w toalecie publicznej, albo na basenie, albo może być ona wynikiem brania antybiotyków, albo zaraził cię facet, albo od upałów - różne są przyczyny

dzieki... czyli czeka mnie wizyta u ginekologa...ehh .. bede musiala sie przelamac. ginekolog przepisuje na to tabletki tak??

tak, ginekolog przepisze ci gynalgin, gunofemidazol lub jakiekolwiek inne globulki dopochwowe - tydzien i będziesz miała po kłopocie. możesz sama sobie kupić clotrimazolum w kremie i smarować się tam na dole kosztuje jakieś 3 zł :) i ulży w swędzeniu

tylko jeśli sypiasz z chłopakiem to powiedz o tym ginowi, wtedy zleci też leczenie dla niego. będzie musiał smarować małego maścią, bo inaczej ty się wyleczysz a on cię zarazi na nowo (on nie musi mieć objawów żadnych zeby zarażać)

no każdy stan zapalny może mieć wpływ na cykl, ale nie powinien mieć znacznego. spytaj gina jak już będziesz :)

to zaczne od poczatku. swedzi mnie ta pochwa nawabilam sie grzybicy. mam 16 lat i wsolzylam ze swoim chlopakiem. niestety sie rozstalismy. z nerwowo opoznial mi sie okres ( robilam dzisiaj rano test po dóch dniach opoznienia i wyszedl negatywny tak wiec teraz czekam na okres to wszystko przez nerwy tak?) gdy dostane juz okresu i sie skonczy pojde do ginekologa z mamą. ale czy on powie mamie ,ze nie jestem juz dziewica? niechciałabym aby takie cos powiedział. nie jestem gotowa zeby powiedziec mamie w szczegolnosci ,l ze teraz nie bede juz wspolzyla bo nie mam chlopaka... gdy bede gotowa to jej powiem. to jest drugi powod tego , ze sie boje pojsc do ginekologa....:/

a zabezpieczyliscie się? powiedz mi kiedy miałaś ostatni okres i dokłądnie kiedy współżyliście i w jaki sposób sie zabezpieczyliscie i jakie masz długie cykle

aha i mama nie musi być przy badaniu, moze zostać na korytarzu a ginekolog jej nie moze nic powiedziec, bo obowiązuje go tajemnica zawodowa

no to tak cykle mam tak od 26-28 dni. nie mam regilarnych cykli. tak zabezpieczylismy sie. to byly prezerwatywy (nawet dwie) chlopak mówi,ze nie mam sie czym przejmowac i , ze wszystko kontrolował. okres mniej wiecej powinnam dostac wczoraj ale go nie ma. dla pewnosci dzisiaj zrobilam test. wynik wyszedl negatywny. od srody czuje pobolewanie brzucha na dole (jak na okres zawsze) myslałam,ze dostane na dniach. bardzo duzo sie martwilam praktycznie caly czas po stosunku i uwazam,ze to przez stres. a kochalismy sie w ostatnim dniu moich dni plodnych. (czytałam,ze na koncu i na poczatku dni plodnych dodaje sie 2-3 dni dla pewnosci) . stres opoznia mi okres? zadnych objawów ciazowych nie ma. czyli jak pojde do lekarza moge powiedziec mamie zeby została i wejsc tam sama? niechce zeby sie dowiedziała w gabinecie czegos czego ja jeszcze nie chce jej powiedziec....juz od dawna wybieralam sie z mama do ginekologa aby dał mi tabletki na rehularne miesiaczki bo miesiaczkuje juz od 4 lat i jeszcze sie cykle nie uregulowały... co o tym wszystkim sadzisz??

myślę, że jak prezerwatywa nie pękła to nie powinnaś się martwić, tylko spokojnie czekać na okres, który rzeczywiście może się opóźnić przez stres. nie ma paniki, idź spokojnie do lekarza a mama nie musi być z tobą w gabinecie, powiedz, że będziesz się czuła swobodniej sama

nic nie peklo. ja tego nie katrolowałam ale mój chłopak z którym byłam trzy lata byl starszy i odpowiedzialny. powiedział,ze nie mam czym sie martwic. ze jest ok. czyli powinnam spokojnie czekac na okres? na dniach powinnam dostac?? bardzo duzo sie stresowałam w szczegolnosci przez ostatnie dni. martwilam sie i tylko o jedynym myslałam... pojde do ginekologa jak tylko skonczy m i sie okres:) przekonałaś mnie i uspokoilas co do tego ginekologa:) dzieki:)

nie ma sprawy:) a stres potrafi zdziałać naprawdę wiele... wyluzuj, zrób sobie gorącą kąpiel a przyjdzie napewno

Gość Sylwunieczka / chora ...
meaaa : dostałam okres:) dzisiaj rano... leci malutko i jest różowo-czerwony ale to dopiero pierwszy dzień. umieram z bólu ale dzisiaj to mi nawet nie przeszkadza:) goraca kąpiel i czerwone wino - pomogło :)