Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyletankaaa

kolory, fryzury, moda i ubrania czyli o wszystkim

Polecane posty

Gość dyletankaaa

Od jakiegoś czasu czytam różne fora i strony kobiece, które pomagają nam wyglądać jak najlepiej tzn. dostosować stroje, kolory, fryzury najlepiej pasujące do nas. chciałam zacząć od fryzur: http://www.stylistka.pl/uroda/fryzury-pielegnacja-wlosow/jak-dobrac-fryzure-2 tu standardowy artykuł pokazujący jak powinnyśmy się czesać w zależności od kształtu twarzy(nie zważając na to co nam się podoba) jest tam twarz kwadratowa – Gwyneth Paltrow, absolutnie zabraniają nam: "fryzur a'la "hełm", czyli wszystkich kwadratowych strzyżeń (np. włosy półdługie z prostą grzywką), grzywek ciężkich i prostych, gdyż eksponują dodatkowo kanciasty zarys twarzy" fakt, nie będe mówić że te fryzury które ta pani ma na sobie nie pasują do niej, raczej chciałam zwrócić uwagę na to że nam kategorycznie zabraniają nosić prostych grzywek... i tu nasuwa się inna gwiazdka- nelly furtado która bez wątpienia kwadratową twarz posiada bez grzywki http://www.aolcdn.com/aolr/2-nelly-furtado-400a061107.jpg jak widać miękkie loki nie wygładziły jej rysów.. jak dla mnie taka fryzura jest zbrodnią na jej (pięknej) twarzy za to nelly w grzywce: http://republika.pl/blog_yk_3816116/4881432/tr/n.png nawet bez photoshopa wygląda pięknie przy okazji- nelly na siłę chcąca być blondynką http://www.dziennik.pl/files/archive/00054/Nelly_Furtado_54248g.jpg koszmar. ją rady z poradnika na pewno by zgubiły, również nie podoba mi się Unikaj! w przypadku twarzy okrągłej *bardzo krótkich fryzur (jedynie z tym się zgodzę *uczesań odsłaniających skronie i uszy, z równą grzywką *fryzur gładkich i ściśle upiętych dlaczego jak ktoś ma okrąglejsze policzki to odrazu musi zakrywać je włosami? to i tak widać że są okrągłe.. tak samo grzywka, niejednokrotnie wyglądająca uroczo na osobie z okrągłą buzią a okropnie na dziewczynie z twarzą pociągłą.. nie mogę znaleźć strony gdzie dziewczyny z okrągłą twarzą miały wprost całą przykrytą włosami, co wyglądało komicznie, ------------- podobnie z modą, (chociaż tu przyda czasami trzymać się jakiś reguł) czytałam gazetę w której była puszyta dziewczyna z serii przed i po przed, miała dość obcisłą bluzkę ukazującą jej wałki, ale "po" miała na sobie jakąś tunikę do kolan prawie! wyglądała jak wieloryb, przez to że redaktorzy i styliści chcieli zatuszować jej pare fałdek optycznie przybyło jej jeszcze z 2 rozmiary, a nikt się nie nabierze na to że pod kawałkiem zasłony, kryje się płaski brzuch.., oczywiście nie mam na myśli tutaj żeby nosić bluzki do pępka przy 80 kg., ale żeby za wszelką cene wszystkiego nie tuszować.. bo i tak nam to na gorsze wychodzi.... tak więc: jeśli podoba ci się fryzura z brązowymi kręconymi włosami.. nie zważaj na to że jesteś blondynką i masz jasne brwi!, podoba ci się to rób! zyję się raz.. a nie później biadolenie że chciałaby ale.. i to samo do brunetek, ciemne brwi z blond włosami też wyglądają ładnie ;-) bo pokazujesz siebie i to co się Tobie podoba! podoba ci się sukienka z dużym dekoltem ale nie masz biustu? nie patrz na to! i tak już wszyscy o tym wiedzą ;-) nie musisz się maskować w golfach bezrękawnikach jak gdzieś to ostatnio wyczytałam ;-) dodajcie w portet siebie trochę inwencji!, opalasz skórę mimo że podoba ci się bardziej blada tylko masz problemy z cerą? po co i tak w jasnej wyglądasz lepiej! jeśli zważać na te wszystkie reguły wizażystów i stylistów pewnie powinnam chodzić w worku przepasanym pod biustem na wysokich obcasach w blond utlenionych włosach przykrywających twarz, lekko przypalona słońcem.... i wy pewnie też pozdrawiam i liczę na wasze zdanie

Gość anaka69
zgadzam się z tobą co do twarzy kwadratowej, ale nie do okrągłej. pisze ponieważ sama taką mam i wiem że jak mam włosy za ucho albo zaczesane na gładko wyglądam trochę jak "pulpet", natomiast z rozpuszczonymi długimi buzia wydaje się szczuplejsza

Gość złośliwynien
anaka69: to tylko ci się Tobie tak wydaje