Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja maz i tesciowa

co myslicie o tej sytuacji?

Polecane posty

Gość ja maz i tesciowa

Mieszkamy z mezem tymczasowo u tesciowej. Dodatkowo maz pracuje u niej w firmie, a ze tesciowa dopiero rozkreca biznes, maz nie dostaje zadnej pensji, tylko pracuje za "talerz zupy" dla siebie i dla mnie. Jest to chore, wiem, ale nie o tym mowa. Chodzi o to, ze gdy tesciowa ma jakis problem z mezem, nie mowi mu tego wprost, tylko czeka az zostaniemy same w domu i dopiero sie wscieka, mozna nawet powiedziec ze jest zla na mnie za zachowanie mojego meza. Zwrocilam jej uwage trzy razy, powiedzialam ze nie zycze sobie wysluchiwania tego, jesli ma problem z moim mezem niech rozmawia z nim, a nie ze mna. Za trzecim razem odbylo sie to nawet z krzykiem i nerwami. Nie pomoglo - minely dwa dni i tesciowa dwie (sic!) godziny opowiadala mi jak to maz wzial JEJ pieniadze (chociaz pracuje tam od trzech miesiecy praktycznie ZA DARMO) i kupil bez pytania jakis kabel do jej sklepu. Zmilczalam, nie odezwalam sie ani slowem. Po powrocie meza opowiedzialam mu za to wszystko, co jego matka opowiada mi o nim pomimo moich prosb o zaprzestanie. Maz poszedl do matki i poklocil sie z nia o to. Z kolei po wyjsciu meza tesciowa przyszla do mnie z pretensjami, ze naskarzylam na nia mezowi. Powiedziala ze mi tego nie wybaczy, ze jestem niewychowana, ze nie bedzie ze mna w ogole rozmawiac skoro od raz lece wyszczekac wszystko mezowi. Jest na mnie smiertelnie obrazona o to. Z kolei maz zdecydowal rzucic ta robote u niej, powiedzial niech radzi sobie sama (skoro pracuje od kilku miesiecy, praktycznie to on zrobil wszystko w tym sklepie a nie dostal za to ani grosza, za to zostal nazwany prawie zlodziejem ze wzial pare zlotych z kasy) a on poszuka czegos innego. tesciowa oczywiscie strwierdzila ze to moja wina i ze ja jestem zrodlem problemow miedzy matka i synem, za co bede smazyc sie w piekle ;) Wiem ze to troche skomplikowane, ale dziekuje, jesli ktos dotarl do konca i prosze o opinie na temat tej sytuacji. W szczegolnosci interesuje mnie, czy rzeczywiscie nie mialam prawa rozmawiac z mezem o zachowaniu tesciowej, moze tesciowa ma racje? z gory dzieki :)

Gość tesciowa ktora woli zalic
sie na swojego wlasnego syna synowej ???

zdecydowanie ty masz rację a tesciówka jakaś nie-teges :D i dobrze, że twój mąż zareagował, a nie powiedział \"ale to przeciez moja mamuuuuuusiaaaaa\" ;)

i tak wlasnie sie potwierdza teoria, ze z rodzinka to ladnie sie wychodzi ale na zdjeciu :o

Gość ja maz i tesciowa
Wiec jednak dobrnelyscie do konca ;) tesciowa ktora woli zalic - no woli, woli, bo maz sobie nie da nic powiedziec, ofuknie matke i idzie dalej ;) hellishbloodystorm - nawet jesli tesciowa twierdzi ze to, o czym rozmawiamy powinno zostac tylko miedzy nami? Bo poczulam sie jak zdrajczyni jakichs sekretow...

Gość fela1313
Pamietaj, to nie z tesciowa bedziesz zyla przez nastepnych eścia lat. Z mezem powinnas byc szczera i mowic mu o wszystkim. Najprosciej bedzie jak sie wyprowadzicie sie na swoje, maz zmieni prace i bedziecie niezalezni. Tesciowa zapros w niedziele na obiad i podaj zupke z muchomorkow.

Gość nicniemyslimy
..........................................................nic nie myslimy

Gość dalejnicnie myslimy
.......................................................... no i co

ja maz i tesciowa - nawet. bo jeśli wyraźnie mówisz, że nie chcesz o tym słuchać, bo to sprawa między nią a mężem - i takie komunikaty powtarzane wielokrotnie jak grochem o ścianę nie odnoszą skutku - o czym mowa? sekrety, dobre sobie :D

Gość ja maz i tesciowa
bardzo dziekuje za opinie a moze jeszcze ktos sie wypowie co byscie zrobily na moim miejscu?

Gość Yabolek
Olej teściową, widać, że ma coś z głową! Nie rozumiem dlaczego ona myślała, że Ty staniesz po jej stronie w tym sporze...To z mężem brałaś ślub, a nie z jego matką i z nim musisz być szczera, bo macie spędzić razem resztę życia. Popieram, najlepszym wyjściem - zamieszkanie osobno! A z teściami to już tak jest- zawsze są jakieś konflikty, zwłaszcza jak mieszka się razem...

Gość wyglada mi to
na to ze tesciowa chce wywolac konflikt miedzy toba i mezem