Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinka01

Praca w poicji

Polecane posty

Mam pare pytań dotyczących pracy w policj: 1. Czy można studiować (np.prawo lub resocjalizacje) i równocześnie pracować w policji?? (nie ważne na jakim stanowisku) 2. Czy mała wada wzroku wyklucza cię z pracy w policji? 3. Na czym polega staż w policji? 4. Czy np. jeśli skończysz studia o kierunku prawo a następnie szereg szkoleń i kursów jest możliwość OD RAZU wskoczenia do policji kryminalnej bez tych wszystkich tak zwanych stanowisk \"krawężników\"? Prosze o odpowiedź z góry dziękuje :))

Gość malinka777777
zadzwoń do sekcji doboru kadr tam ci wszystko wytłumaczą

Gość bzik1234546
policja , to bagno , zmarnujesz reszte zycia.

bzik1234546 to jest twoje zdanie uważam zawsze można spróbować i samemu się przekonać jak to naprawde wygląda

Gość niestety raczej nie jest
1 jesli pogodzisz polroczne szkolenie z zakoszarowaniem w jednostce ze studiami to czmu nie, ale na to sa nikle szanse bo przepustki zadkie. 2. wada z reguly dyskfalifikuje, nie wiem jak duza, ale ktos ostatnio pisal, ze nawet mala. to juz musisz sie dowiedziec. 3staz to zalezy. jesli pracownik cywilny to robisz to coi ci karza, ksero, piszesz na maszynie i takie tam. 4. aby wskoczyc np do policji kryminalnej musisz dosc dlugo byc w prewancji, wykazac sie kilka ladnych razy, miec plecy, dobre wyksztalcenie i liczyc na cud. niestety.

Gość Lisetka
a no, patrole - (łącznie z nocami i świętami), interwencje(np. awantury domowe, w knajpach, na melinach), nie licz że będzie łatwo, ch.... nazbierasz i oberwać można...

Niestety raczej nie napisał \"staz to zalezy. jesli pracownik cywilny to robisz to coi ci karza, ksero, piszesz na maszynie i takie tam.\" a czy ten staż jako osoba cywilna da się pogodzić ze studiami? czy do tego zakoszarowanie itp. ??

Aha i jeszcze jedno pytanie w prewencji chodzi się w mundurze czy w cywilnym ubraniu?

Gość policjantaka
W prewencji chodzi się w mundurze.W Wydziale Kryminalnym nie. Wada wzroku nie dsyskwalifikuje pełno u mni jest policjantow w okularach na szkołce tez.Połroczne szkolenie nie przeszkadza w studiach piszesz raport przedkładasz plan zajec i dostajesz obligatoryjnie zgode ale tylko na szkole bo pracujac juz w Policji raczej rzadko wyrazaja zgode na studia tzn studiowac mozesz bez zgody ale nie masz wtedy urlopu szkoleniowego wielkosci 28 dni musisz sie dogadywac z kumplami jesli chodzi o słuzby gdy masz zjazd ale do pogodzenia.No i teraz jest tak ze rzeczywiscie 3 lata trzeba byc w prewencji ale jest to do przeskoczenia na pewno dlugo Cie tam nie potrzymaja oni nie potrzbuja tam dziewczyn no chyba ze cwiczysz karate czy jakies inne sporty walki bo wtedy im sie przydasz.A co do pionu kryminalnego - ja pracowalam w logistyce ucywilniono moje stanowisko i bez zadnych plecow przenisiono mnie do Wydzialu Kryminalnego takze wszystko jest mozliwe:)Nie ma czegos takiego jak staz w Policji jest okres przygotowawczy trwajacy 3 lata pracujesz normalnie tylko nie dostajesz wszystich naleznych dodatkow w calosci (pół mundorowki np:)Jeśli chdi o stanowiska cywilne to niestety nie wiem.Powodzenia:)

Gość policjantaka
A film rewelacyjny i niestety jak najbardziej prawdziwy...:(

właśnie wszędzie gdzie się czyta na internecie o dostaniu się do policji pisze że nawet mała wada wzroku i już nie masz szans i trzeba mieć plecy żeby dostać się gdzieś wyżej:/ w których miastach odbywają się te półroczne szkolenia?

Gość policjantka****
Ja akurat w Legionowie byłam ale jest tez Piła Szczytno i chyba Słupsk. A z wada wzroku to bzdury naprawde:)