Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ataira

chyba ma celulitis

Polecane posty

Gość Ataira

Jak się pozbyć tego świństwa najskuteczniej? :o mam dopiero 24 lata:/

Gość Ataira
No to jak z tym cellulitisem? Ktoś się go skutecznie pozbył i za pomocą czego?

Gość jarek to ma prooblemaaaaa
masaze na sucho szczotka, balsamy i zele na cellulit, bo chyba o cellulicie mówisz - pomaranczowej skórce? cellulitis to choroba skory nic nie majaca wspolnego z cellulitem! duzo ruchu, masaze, balsamy, zawijanie z preparatem w folie, duzo pić i powinno byc lepiej!

Gość Krwawa_Orlica
to ja z celulitisem wyjechalam. Sorry 🖐️ nie znam sie na medycynie :D

Gość Ataira
Rany, co to za niedorozwinięty cymbał :o

a ja mam 28, nie mam cellulitu, jestem szczupła młoda i atrakcyjna, Ijakbyś mnie nazwał prukwą to dałabym Ci w twarz... stara to jest krowa drogi jarku:)

Gość Ataira
A czym się różni jedno od drugiego? No nie wiem, jak ścisnę skórę na udzie to widać takie nierówności pod skórą.... kurde jeżdżę dużo na rowerze więć skąd to na udach się wzięło? ok, będę więcej pić... balsamy nie działają :(

cellulit nie jest chorobą natomiast celluitis tak, a różnicę szybko znajdziesz, wpisz w google oba pojęcia i juz:)

1. Wyeliminowanie czynników sprzyjających, 2. Stosowanie całej gamy kremów z substancjami poprawiającymi mikrokrążenie krwi w tkankach, np. kremu z kasztanowcem VENOBON-krem z zastosowaniem doustnych preparatów poprawiających mikrokrążenie, np. VENOBON - kapsułki. 3. Redukcja komórek tłuszczowych i przyspieszenie spalania tłuszczu przez komórki mięśniowe, tak aby nie wchłonęły go komórki tłuszczowe. W tym pomocny jest ADIPOBON i zawarty w nim CLA. 4. Przeprowadzenie całej gamy zabiegów fizykalnych z użyciem czasami skomplikowanej aparatury, czasem wystarczy zastosowanie masażu limfatycznego. 5. Mobilizację stref komórkowo - bólowych przez prowadzenie wałeczka skórnego. Jest to jeden z zabiegów fizykalnych, dzięki któremu można osiągną dobre efekty. 6. Najlepsze wynikli obserwuje się jednak gdy pacjent straci nadwagę, ale to jest najtrudniejszy sposób. Dlatego w Centrum Fitoterapii do Adipobonu dołączamy Chitobon 2-3 kapsułki 1 - 3 x dziennie przed jedzeniem. Chitobon redukuje ilość wchłanianego tłuszczu z pożywienia, zmniejsza ilość przyjmowanego pokarmu, gdyż daje uczucie sytości oraz ułatwia niejedzenie słodyczy.

Gość jak bozie kocham
wpisuje celulitis i nie wyskakuje mi nic innego jak to co pod celulitem...

Oj laski laski jak wy lubicie na łatwizne iść, proszę o to różnica: Cellulit (skórka pomarańczowa) - właściwa medyczna nazwa to lipodystrofia – nieprawidłowe rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, występujące razem z obrzękowo-włóknistymi zmianami tkanki podskórnej. Efektem jest nierówna i pofałdowana powierzchnia skóry ud, bioder, kolan, pośladków, ramion i sutków. Na skórze tych partii ciała mogą być widoczne guzki i zgrubienia, czasami mogą one powodować ból. Schorzenie występuje przede wszystkim wśród kobiet i młodych dziewcząt i powodowane jest przez nadmiar estrogenów w ich organizmie. Nie należy mylić z cellulitisem, pojęciem oznaczającym zapalenie tkanki łącznej. (wiki) ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Cellulitis, zapalenie tkanki łącznej (łac. cellulitis) - choroba tkanki leżącej pod skórą właściwą, wywoływana przez infekcję bakteryjną (szczepy bakterii: Staphylococcus aureus i Streptococcus pyogenes). Często występuje po wcześniejszym zranieniu, ukąszeniu bądź poparzeniu, z reguły na odsłoniętych partiach ciała. Głównym objawem jest silne zaczerwienie skóry, przybierające odcień purpurowy oraz ból i pieczenie. Oprócz tego początkowo mogą wystąpić: ból głowy, nudności i gorączka. Zapalenie oprócz tkanki łącznej może sięgać głębiej (np. do węzłów limfatycznych). Chorym podaje się antybiotyki (doustnie i wewnętrznie). Ponadto można zmieniać pozycję chorej kończyny, poprzez jej uniesienie w górę. Nie należy mylić z cellulitem, potocznym pojęciem z zakresu kosmetyki, z którym cellulitis nie ma nic wspólnego. (wiki)

Voila...proszę

Gość kasikonik
a czy samymi masażami i zimnymi prysznicami mozna sie pozbyc świnstwa?

Gość jarek to ma problemaaaaaaaaaaa
a nie wiem, ja masuje udka i posladki i wcieram kremy od cellulitu, poki co nie mam tego swinstwa, ale w rodzinie maja, wiec kwestia dbania... kup sobie jakis balsam... ja mam z eveline, dla mnie super:) ja dodatkowo duzo chodze piechotka:)