Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kokolika

DUŻY BIUST-MOJA ZMORA-POMOCY! JAK GO ZMNIEJSZYĆ?

Polecane posty

chodziłam dziś po bazarkach,sklepach i nigdzie nie mogłam znaleźć dobrego biustonosza, wszystkie takie jak dla starych bab sprszed potopu! a jak młodzieżowe to wypychane maksymalnie gąbką! czy myślicie jeśli bede smarowala piersi 2 lub 3 razy dziennie kremem wyszczuplającym to się zmniejszą? no bo piersi to w sumie prócz gruczołu sam tłuszcz! jak przytyje to od razu idzie mi w biust! mam tego dosyć,

Gość lena1985
Też mam za duży biust, zawsze był za duży a odkąd biore tabletki anty. urósł jeszcze bardziej, co gorsze w obwodzie pod biustem mam 60 cm i tez mam straszne problemy ze znalezieniem bielizny. Pomogła mi właśnie to forum. W dziale o modzie jest temat ktory brzmi : " nie mgę dopasować stanika" czy jakos podobnie tam sa odpowiednie linki ktore na pewno ci pomogą. Ja kupuje bielizne w avocado sklep stacjonrny w wawie przy brackiej, maja tez swoją strone internetową, ceny niestety wielkie, ale długo oszczędzałam na staniki, mam 2 i poki co jestem zadowolona. Smarowałam biust kremami na celulit, wyszczuplającymi, ujedniajacymi itp i szczerze nie widze roznicy a nawet powiem ze mnie biust zaczał bolec i cycki jakby wieksze sie zrobiły... Tez bym chciała go zmniejszyc ale bez operacji sie chyba nie da...jak skoncze studia to bede na nia odkładac, bo nie wyobrazam sobie dalej tak zyc

Gość poszukaj na allegro
jest dużo dobrych firmowych biustonoszy, albo na stronie avocado.pl ale te troche kosztują :)

ja niestety też mam duży od tabletek anty :( urusł mi z b do d :( z takimi cyckami czuje sie jak stara baba no i oczywiscie wyglądam na jakieś dodatkowe 6 kilo więcej :( wszystkie bluzki podnnoszą się na biuscie,sukienki wszedzie leżą dobrze a a w biuscie się nie dopinam, wyglądam jak napompowany balon :(

Gość profesjonalne sklepy z bielizn
ą, głównie internetowe, a nie bazarki! :O Dziewczyno, na bazarkach, a nawet w zwykłych sklepach nie ma poprawnej rozmiarówki. Tam każda kobieta ma 75A, 75B lub 75C, a to bzdura. Polecam "lobby biuściastych" na gazeta pl. i stronkę "stanikomania" - wszystko o prawidłowym dobieraniu staników. Kochana, to nie Twoje piersi są nie takie. Staniki są nawet w rozmiarach 65J na przykład :) To kosztuje, ale zainteresuj się.

Gość profesjonalne sklepy z bielizn
Ja całe życie nosiłam 80C i dzięki temu między innymi moje piersi straciły jędrność - za małe miski, za duże obwody noszone latami, efekt zwisy :O Gdyby ktoś mi kiedyś dał możliwość zakupu dobrego stanika... Teraz noszę 75G lub 75F, jak schudnę i jest super - piersi wysoko, nic nie wyłazi :)

D to nie rozmiar - literka bez obwodu nic nie znaczy, a dobrze dobrane 70D czy 80D to jest niewielki biust, więc zapraszam do wymierzenia się (pod biustem bardzo ciasno i na wYdechu, a w biuście luźno) i sprawdzenia rozmiaru tutaj: http://www.bra-fitter.prv.pl/ Wtedy będziemy wiedzieć czego tak naprawdę szukamy. No, jak poprzedniczki: zapraszam na Lobby Biuściastych i do innych linków z mojej sygnaturki :)

Gość teraz mamy dziwne czasy
a ja mam astme i początek rozedmy płuc etc niewydolnościowe sprawy od kilku lat i obwód mi się zwiększył po dbiustem jakieś 8cm(klatka piersiowa sie rozszerzyła) :( więc od razu mi sie zrobił inny rozmiar a poprzednich stanikach to mi po prostu zapięcia prawie się porozrywały wiem ,że to dziwne się wyda ale czasem osoby tak mają :( no i z obwodu 78 cm mam 84-85cm czyli miska pójdzie w dół podejrzewam :) zaraz sprawdze kalkurator

Gość teraz mamy dziwne czasy
mam różnicę 14-15 cm a wywala mi że powinnam miseczke F nosić 75 F ok może miska spoko ale obwód jak mierze w stanikach to sie nie zapinam na ostatnią haftke a 80 leży jak ulał i sie nic nie rusza i czasem cisnie :( o co chodzi

Gość miś polarny w tropikach
a ja wam coś powiem ale mi nie uwierzycie chyba albo się zaczniecie śmiać ;) moje staniki które są na mnie dobre (mam 85/100 przed okresem nawet 104) to od 75D(bardziej zabudowany miękki do 80F z usztywnianą miseczką (wiem moja rozpiętość rozmiarowa jest mniej więcej 75F/G - 80D/E)a tu prosze nawet 80F

Gość yeeyee---
Twoje wymiary: 85/105 UK 34FF (75FF) PL 75I czy ja w ogole dostane gdzies taki stanik??

Gość miś polarny w tropikach
spokojnie masz tylko 5cm więcej ode mnie ;) ja bym radziła nie zawracać sobie głowy triumphem bo zaczeli szyć w chinach i mi się ostatnio kupowany stanik po prostu szybko poniszczył a wiele moich koleżanek narzeka na niego ostatnio a nawet babki w innych bieliźniakach ,że obwody się wyflaczają jak nigdy a materiał się pruje albo zbiega popatrz na posty best bra i to co ma w stopkach tam jest wszystko

Gość TEŻ CHCE ZMNIEJSZYĆ BIUST
jestem dobita wiekim biustem, nie stac mnie na drogie staniki wolałabym kupowac sobie na bazarku 75 D za które zapałce 10 zł ale zmoim biustem nie ma staników na bazarku a nie stać mnie zeby na jeden stanik płacic 100 zł albo wiecej mam rozmiar 65G nic tylko sie zabić :(

Gość Kornela22s2
operacja to ostateczność, boli i niesie duże zagrożenie! Zainwestuj lepiej w porządny stanik. Rozejrzyj się po ofercie Kris Line, mają duże rozmiary i mnie osobiście ich staniki bardzo się podobają. Szczególnie ten, mam go od zeszłego tygodnia