Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BaskaWarszawa28

czy wy tez tak puchniecie w te upaly i co na to wasza waga?

Polecane posty

Gość BaskaWarszawa28

wzrasta od puchniecia?

Gość fiziak150
przestań solić - przestaniesz puchnąć;) poważnie:)

Gość fiziak150
Artigiana-----------> puchniesz tak samo jakbyś soliła?

Gość fiziak150
Tak myślałam:) ale to niestety normalne w takie upały zwłaszcza jeśli przed ciążą opuchlizna zdarzała Ci się przy takiej pogodzie:O Mnie niestety zdarza się zawsze, gdy tylko są upały dlatego teraz pomimo, że nie solę też mam minimalną opuchliznę kostek, ale nie ma to porównania z taka normalną ciażową opuchlizną i absolutnie nie można powiedzieć, że mam nogi jak balony czy, że sama jestem spuchnięta jak balon dlatego warto cłakowicie odstawić sól:) to naprawdę pomaga:)

Gość BaskaWarszawa28
no wlasnie waga rosnie!! ja dzis stanelam i sie zalamalam dziewczyny nie wiem czy to mozliwe bym tyle wazyla, i czy to zejdzie teraz jak sie ochlodzi czy dopiero po porodzie?jak sobie radzic z ta opuchlizna? da sie jakos usunac nadmiar tej wody?

Gość fiziak150
Tak jak Ci radzę - zupenie zrezygnuj z soli i pij dużo, ale WODY żeby nerki prawidłowo pracowały:)

No własnie ja jestem w szoku, zwłaszcza jak dziś stanęłam na wadze. Ja rozumiem że to 30 tydzień już i czas najwyższy zacząć jakieś kilogramy nabierać ale żeby akurat od wody;/;/;/;/

Gość kejsi
Ja strasznie puchna noca gdy zapowiada sie cieply dzien szczegolnie rece i nogi ,

Gość fiziak150
Od wody może się nazbierać naprawdę dużo kilogramów, wierzcie mi:O Większość tych kobiet, które przybrały w ciąży po 30 kilo i więcej nabawiło się tych kiolgramów właśnie od wody:O Lekarz tłumaczył mi na czym to polega i zalecił żeby też nie pić bez opamiętania, a tyle ile rzeczywiście trzeba. Natomiast jeśli chodzi o pozbycie się tego, to na pewno nie wcześniej jak po proodzie:O

Gość fiziak150
Tak, całkowicie z tego co mi wiadomo:)

Gość a waga na to
niemożliwe :-D

Gość BaskaWarszawa28
tak ale ja jestem jeszcze w 2 trymestrze dzis stanelam na wage a tam plus 20 kg!!!!! to jakies szalenstwo nie wiem co robic, tym bardziej,ze w 3 trymestrze ma sie tyc najwiecej, czuje opuchlizne, jestem zalamana:(

Gość BaskaWarszawa28
podnosze

Gość HUBABUUBA
Nie chce nic rokowac ale ja puchłam okolo 30 tygodnia i okazalo sie ze mam gestozę (zatrucie ciazowe ) i urodzilam w 36 tygodniu córkę ) nie sugeruje ze ty tez to masz ale jak mozesz to sprawdz u gina ja budziłam sie juz popuchnieta i własnie zatrzymywalo mi sie bardzo duzo wody w organiźmie byłam opuchnieta cała :( a wieczorem mialam wrażenie ze pekne . Nie chcecie denerwowc moze nie potrzebnie o tym pisze ale wiem ze jak to wczesnie wykryja to daja leki i jest wszystko ok u mnie odkryli to dopiero w 35 tygodniu powodzenia i pozdrawiam ❤️

Gość BaskaWarszawa28
hubabuba nie straszysz mnie wlasnie o tym czytam i sie zastanawiam co robic

Gość fiziak150
zatruciu ciążowemu towarzyszy również biłkomocz i wysokie ciśnienie? wiesz jak z tym u Ciebie?

JA NIE ZNOSZE UPALOW, CZUJE SIE CIEZKA, LEJE SIE ZE MNIE, BOLI MNIE GLOWA I MAMA ZAWROTY, A JAK SIE BUDZE TO JESTEM JESZCZE BARDZIEJ ZMECZONA NIZ PRZED POLOZENIEM SIE :/

Gość BaskaWarszawa28
hej, cisnienie niby dobre ale wysoki puls mialam, mocz tez pojde wkrotce zbadac, piszcie dalej:)