Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jaki odkurzacz

ODKURZACZ JAKIEJ FIRMY POLECACIE

Polecane posty

chcę kupić wczoraj byłam w sklepie ale nie wiem na który się zdecydować bo wybór ogromny. Może macie jakieś przykre doświadczenia, których marek należy unikać. Z góry dziękuję za odpowiedź.

powiem ci tak. w styczniu poszłam kupić odkurzacz. Miałam do wyboru markowy - samsung ten czerwony we wzorki i taki nie firmowy concept. samsung miał mocy 1800 a ten concept 1400 pani w sklepie włączyła obydwa dla porównania, i ten nie markowy ciagnał lepiej niz ten samsung 1800 więc zapytaj czy może ci załączyć jakies odkurzacze które masz juz \"na oku\" a cenowo ten niemarkowy kosztował 189zł a samsung 249zł i nie chodziło o te 70 zł tylko o to jak ciągnie. Wczeniej miłam odkurzacz bezworkowy 2200 mcy i lipa taka ze szok! wogóle sie tym odkurzac nie dało. dlatego wolę kupowac worki i zmieniać, bo wiem że po zmianie worka dywan jest podnoszony przez mojego concepta :)

Dzięki. Też słyszałam że te bez worków są beznadziejne, gorsze ssanie, głośniej chodzą. Czytałam też o tych filtrach HEPA że są zmywalne i nie. Ktoś na innym forum radził aby kupować min. 1800W. Generalnie zastanawiam się nad HOOVEREM ewentualnie MPM Product. O Zelmerach które nie są drogie ludzie piszą że lepiej nie kupować bo potrafią zepsuć się przy trzecim odkurzaniu. Ja miałam przez 8 lat PHILIPSa i byłam zadowolona ale przy remoncie dostał swoje i już nigdy nie był taki jak wcześniej ale działał ogólnie bez zarzutu.

Gość Tylko
Ninbus 2000

oczywiście odkurzacze bezworkowe to jest kaplica ssanie minimalne mój ma 1400 mocy ale tak ciągnie że musze o połowę zmniejszac moc jak odkurzam mniejsze dywany czy chodnik w przedpokoju.

Ja nie mam małych dywaników same duże ale ten ostatni odkurzacz też miał 1400 i całkiem nieźle chodził. Ssał gorzej gdy worek był pełny ale to normalne.

tak, zgadzam się co do opinii wyżej o odkurzaczach bezworkowych - niestety okazuje się, że czyszczenie tych bezworkowych jest 3 razy dłuższe, niż normalnie zajmuje wyjecie i opróznienie worka, i jeszcze mało tego - to trzeba to robić po kazdym odkurzaniu, a nie raz na miesiąc. A z ciekawych odkurzaczy, to ostatnio tutaj: www.narzednik.pl obserwujemy sobie taki do odkurzania na sucho z firmy Karcher (to chyba od tych myjek ciśnieniowych marka) i tak się właśnie zastanawiamy.

Gość compact
A ja wczoraj dostałem na prezent ślubny odkurzacz bezworkowy marki Rowenta, a konkretnie model COMPACT POWER CYCLONIC RO3786. Zawsze chciałem mieć odkurzacz bezworkowy i wreszcie się udałem. Tak jak czytałem na stronie producenta http://www.rowenta.pl/Pages/catalog/Vacuum-Cleaners/Bagless-vacuum-cleaners.aspx, to ten model jest naprawdę ciekawy. Narazie użytkuję go dopiero jeden dzień, niemniej jednak zapowiada się naprawdę obiecująco. Zastanawia mnie tylko jedno... Jak długo i bezawaryjnie ten model wytrzyma. Miał ktoś może do czynienia z tym konkretnym modelem i może coś doradzić w jego temacie lub ma jakieś spostrzeżenia?

Gość iga_f
Myślę, że Electrolux to dobra marka. Mamy od nich odkurzacz pure i9 taki samosprzątający, niedawno na media expert zakupiony. Jest solidny i dobrze odkurza więc czego więcej trzeba ;)

Gość finn80
dziś sprawdzałem cenę roomba 695 - kupi się za 1630zł, ja właśnie na ten poluje, sprawdziłem, śmiga jak ta lala, cichy

Gość gość
Karcher najlepszy

Gość gość
Karcher serio? czemu? Widziałem duzo tych testów przed wyborem i wyposazone w bajery no ale potem obrysuje meble albo starsznie dlugo szuka, albo jeden nie podjeżdżał pod dywanik łazienkowy, to ja wole sprawdzone irobot się w tym specjalizuje dłużej

Gość gość
A moim zdaniem Electrolux pure f9 , ja go kupiłam w media expert :) odkurzacze z akumulatorami to teraz przyszłość :)

Gość gość
mam takie samo zdanie jak poprzedniczka. Odkurzacz sztosik. Kupiłam 2tyg temu i odkurzylam jak na razie raz, bo wszyscy go ode mnie pozyczają xD

Gość gość
Ja od siebie mogę polecić odkurzacze marki www.aatrenkar-karcher.pl. Posiadają solidną konstrukcję i dużą moc. Mój model NT 35/1 Tact posiada bardzo przydatną funkcję zbierania wody.