Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

seebbaa

Zadośćuczynienia za szkody moralne

Polecane posty

Zostałam publicznie, przy swiadkach obrazona wulgarnymi wyzwiskami i grozbami, w dzień przez trzezwa , malo znana mi osobe. Wniosłam doniesieni o sciganiu za ublizanie i grozby. osoba która mnie obraziła teraz mnie przeprasza i prosi o wycofanie sprawy.....doradzcie czego moge zażadac za wycofanie sprawy ,jakiego Zadośćuczynienia za krzywdy moralne.??..bo uwazam ,ze same przeprosiny to za mało...a tej osobie teraz grozi do dwoch lat i wyrzucenie z pracy

Gość ale głupia ta osoba
i tak by umorzyli za niską szkodliwość społeczną :o

Byc moze ,,ale osoba w swojej pracy miala juz klopoty i kilka spraw wiec wiem napewno ze straci prace,jezeli sprawa taka sie odbedzie przeciwko niemu.

Gość kto wie jak to sie potoczy O
jak sa swiadkowie to nie umorza , czemu chcesz odpuscic za kase? Ja bym nie odpuscila niech ja ukarza a pozniej i tak bedzie musiala ci zaplacic za straty moralne :P No chyba ze chcesz isc na latwizne .

Zastanawiam sie tylko czy wypada żadac kasy i ile??? Wiem ,to glupio brzmi ,ale nie mialam nigdy stycznosci z czyms takim...pozatym jestem osoba łatwo odpuszczajaca...ale nie chce temu człowiekowi odpuscicbo przesadzil. Wiec ...ile zazadalibyscie na moim miejscu....świadków zdarzenia mam i sa podani i chca zaznac

Gość szczera do bóIu
Nie odpuszczaj. Jeżeli zostałaś PUBLICZNIE obrażona i ten ktoś uwłaczył Twojej godności, to niech PUBLICZNIE przeprosi i odwoła oszczerstwa. I niech wpłaci jakąś kwotę na szlachetny cel - np. na schronisko dla psów. W ten sposób honor uratowany, aTy nie zostaniesz posądzona o pazerność :)

Gość usahollywod
nie odpuszczaj poczekaj jeszcze zobaczysz co się stanie a napewno nie będziesz żałować. a co gdy nie ma świadków ani dowodów, że ktoś ci ubliża przez dłuższy czas? w moim wypadku ojciec, czy mogę coś wskurać??

Gość jaki tam dobry dom
chyba tylko prawnik sie orientuje w takich 'stawkach'; twoj adwokat moze wystapic o odszkodowanie pieniezne ale sad nie musi ani na te stawke zgadzac ani nawet jej uznac.

Gość prawnik.com
tutaj nie wyłudzisz pieniędzy,nie ucierpiałaś psychicznie,czy fizycznie.Mała szkodliwość społeczna czynu.Jak by tak kazdy biegał z wyzwiskiem,to sądów by zabrakło,do odsyłania papierów!

Gość gość
mysle, ze najlepszym rozwiazaniem w takiej sprawie jest pomoc kancelarii, moge polecic Ci www.kancelaria-temida.pl moja znajoma wygrala dzieki nim tego typu sprawe

Gość gość
Wszystko zależy od tego co tak naprawdę się zdarzyło, bo to bardzo ważne. Prawnik lepiej sobie poradzi z określeniem, czy jest w ogóle o co walczyć. Mogę ci podrzucić stronę kancelarii, z której pomocy ja korzystam - http://dubielsawinda.pl/. Porada jednorazowa nie kosztuje u nich jakoś super dużo, a może będziesz miała prawo do zadośćuczynienia?