Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaszencja

Czy wszystkie kaszki dla niemowląt są takie rzadkie...

Polecane posty

Gość Kaszencja

...jak malinowa BoboVity po 4. miesiącu? Czy kaszki po 6., 9. miesiącu są gęściejsze? Czy któraś z nich ma konsystencję załóżmy budyniu lub kaszki manny na gęsto? Te rysunki na opakowaniach wprowadzają normalnie w błąd, toż ta kaszka wygląda na rysunku na gęstą, a w rzeczywistości wychodzi po prostu lura :o http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/Image/produkty-opakowania/kaszki/Kaszka_mleczno_ryz_z_malinami_d.gif Które w ogóle kaszki Waszym dzieciom podchodzą najlepiej? Nestle, BoboVita czy może Hipp? My mamy jakiś kaszkowy kryzys, nie wiem gdzie szukać dziury, czy w smaku, czy w konsystencji... Ehh...

Gość Mama_Skarba
hej :) moja niuska ma 18,5 miesiaca i daje jej kaszke "jaka mi podleci" z polki w sklepie ;) gestosc zalezy od proporcji jaka zrobisz :) jaka robisz?

bobovita jest gęsta i puszysta, ale jak postoi to robi się rzadka nestle to wogóle ma konsystencję smarków :O

Gość Kaszencja
Robię dokładnie tak, jak na opakowaniu jest napisane. Spodziewałam się czegoś o gęstszej konsystencji, tym bardziej że na opakowaniu pisze, że jak się zrobi z połowy ilości to powstaje kaszka o półpłynnej konsystencji :o Nie wiem, może ja mam jakieś pokrętne rozumienie półpłynności, ale to co mi wyszło jak robiłam z "pełnej ilości" nie nazwałabym półpłynnością, a co dopiero gdybym dała połowę tego :)

Gość Mama_Skarba
wiesz co ja robie do butli ja mam takie proporcje ze na 30 ml wody - 1 miarka i do butli jest idealnie :) Mala zjada mi 300-330 ml :) ale ona jest juz duuza:) Wydaje mi sie ze powinnas sama dojsc do odpowiedniej dla Was konsystencji :) JA tak doszlam do swojej :)

Gość dodaj więcej
proszku do wody czy do mleka, w zależności jaką masz kaszkę i będziesz miała bardziej gęstą

Gość Kaszencja
Rafinko, jak zrobisz kaszkę wg przepisu to wychodzi Ci taka konsystencja, że jak zakręcisz łyżką to zostaje ślad jak na rysunku z opakowania? Kaszki od 4. miesiąca też Ci takie fajne gęste wychodziły? Bo jak tak, to nie wiem, mam chyba jakąś wodę nie taką ;)

Gość Kaszencja
Mamo Skarba - to Ty robisz dokładnie wg przepisu z mojej kaszki od 4. miesiąca: tam jest 5 łyżek stołowych na 150ml wody, czyli 1 łyżka na 30ml - tak jak piszesz :) Hmm, a takie zagęszczanie "na oko" nie procentuje u Waszych maleństw np. zatwardzeniami?

to już było dość dawno, ale wychodziły gęste i puszyste, tylko z bobowity lałam wodę do miski, sypałam kaszkę na oko i mieszałam, ale po pół minucie robi się gęściejsza, to nie można przesadzić

Gość Kaszencja
Dziewczyny, to może tak skrótowacie napiszecie, czy któraś kaszka ma taką konsystencję, że jak się pokręci łyżeczką to zostaje ślad? tak jak na tym zdjęciu? http://www.bobovita.com.pl/cms/images/clipart/Image/produkty-opakowania/kaszki/Kaszka_mleczno_ryz_z_malinami_d.gif I czy kaszki od 9. miesiąca są gęstsze od tych od 4., czy to jedno i to samo, tylko smaki nowe?

no oczywiście, bobowity są takie i nie ważne od którego miesiąca tylko trzeba robić na oko, a nie wg przepisu jak czasem przesadiłam, to aż łyżka stała :D wtedy wystarczy dolać gorącej wody po prostu i zamieszać ale nestle nigdy nie udało mi się takiej zrobić :O zawsze jakoś tak się rozpływała...

Gość kaszkakaszka
dokładnie ja tez nie robie wedlug prezepisu tylko tak na oko tyle daje kaszki aby byla gesta i dalo sie ja jesc lyzeczka narazie jemy z bananami ale od jutra juz malinki :)

Gość kasko
Ja zaczynałam od kaszki BEBILON na 30 ml.1 łyżka stołowa ale na za czubata i wychodziła akurat,teraz kupuje i BEBILON i BOBOVITE gramatura ta sama i jest ok.

Gość mama dzidzi
moj synek ma 4 miesiace. karmie go mlekiem zastepczym czy moge mu zagesczac juz czyms, chciala bym zeby przesypial cala noc???????????

Gość pati51
mojw maluchy przepadaja za wszelkimi kaszkami zarowno bobovity jak i nestle fakt sa żadkie ale ja zawsze dosypuje łyzke wiecej i jest ok.maluchy zajadaja sie i jest wszystko w porzadku

Ja nie robię na mleku tylko na wodzie (córki mają skaze) i sypię kaszki na oko , dużo nie trzeba zeby byla gęsta :)

ja kupuje tylko netle bo maly innych nie chce i nie zauwazylam by byly rzadkie raczej jak wsypie jak pisze na opakowaniu to widelec staje bo taka gesta wiec sypie mnniej zeby byla w sam raz..a bobivta tez mi rzadka wychodzila

Gość masz problem kobieto
dawaj mniej wody/ mleka niz w przepisie i wyjdzie gesta

Gość pytająca mamusia
ja kupuje nestle z serii zdrowy brzuszek, bo po innych mały ma zaparcia, je ze smakiem z różnymi dodatkami np owoce czy miód, cynamon, kakao... A robię "na oko", żeby była gęsta i puszysta

Gość ja zawsze robie "na oko"
tak zeby byla gesta,ale zaparc nigdy nie mielismy, wrecz przeciwnie :D