Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monka11

plamienie?

Polecane posty

Gość monka11

Witam. Z góry przepraszam, za to, ze być może taki temat pojawił się już na forum ewnetualnie pisze nie tu hfzie trzeba. Mianowicie mam poważny problem. Miaanowicie miałam okres od 19 do 24 czerwca. Dzień po, bez stosunku był cień szansy, ze sperma przedostała się w okolice narządów intymnych. Jak wiadomo przerażona widmem ciąży zaczęłam się stresować i zamartwiać czy nic złego się nie stało. po okolo 2 tygodniach wydawało mi się, iż miałam dni płodne, odczuwałam ból w okolicach jajnika i mialam lekko zabrązowione upławy, momentami różowe. Po 10 oraz 15 dniach od 'krytycznego' dnia wykonałam dwa testy ciążowe. Oba wyszły negatywne. W momencie kiedy powinnam dostać planowany okres, znow zaczely sie nerwy, bo nie było on taki jak zwykle, był dość skąpy choć trwał 5 dni. Dla upewnienia się, wykonałam poraz kolejny test ciązowy, znow negatyw. po 3 kolejnych dniach znowu negatyw. Dzis zauwazylam znowu te rozowe uplawy. Czy powinnam obawiac się ciazy? Z góry proszę o nie pisanie mi jakiś upomnień, czy rzeczy w stylu ze panikuje, bo jestem w stanie się do tego przychylić jednak bardzo bym prosila o jakas obiektywną ocenę. dodam, że bardzo silnie się stresowałam, co napewno miało na to olbrzymi wpływ. cykle mam dość regularne. w piątek idę do gina. umre ze strachu.

Gość taka ilość testów
jest najbardziej obiektywna. Ja bym się na Twoim miejscu zaczeła martwić, że jest Ci coś innego niż ciąża.

Gość monka11
a co to mogło by byc? umieram ze strachu, nawet po takiej odpowiedzi, kiedy sugerujesz coś, a nie mowisz co to moglo by byc.

Gość taka ilość testów
infekcja, zaburzenia hormonalne, nawet przy stresie tak dużo upławów nie jest normalnym objawem, opóźnienie tak, ale plamienia juz mniej. Ale w ciąży na pewno nie jesteś, taka liczba testów nie mogła zawieść. Idź do ginekologa, nich zrobi badania

Gość monka11
Czy to może być coś groźnego?

Gość taka ilość testów
i tak i nie, zależy ile masz lat i jak dawno byłas u lekarza ginekologa na badaniach. Jeśli u lekarza na kontroli nie byłas co najmniej rok, lub on traktował Cię po macoszemu, lub jeśli bagatelizowałaś jakieś objawy to może być coś poważnego, ale nie musi. Poważne choroby wymagają zwykle długiego czasu aby się rozwinąć.

Gość monka11
mam 18 lat. nigdy wczesniej nie odczuwałam niepokojących objawów. reaguję, gdyz zostalo to podsycone tymi objawami. tak czy siak bym cos z tym zrobila, jednak wtraszylam sie ciazy okropnie.

Gość więc głowa do góry
na pewno to nie będzie nic groźnego:) ciąża tez nie, ale idź do lekarza na kontrole i zadbaj o odpowiednią antykoncepcje.

Gość monka11
mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni wkrótce, i w piątek popołudniu będę najspokojniejsza od dluższego czasu;)