Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAkakakakkaaklallalajdkhahd

Co zrobić by być ładną zadbaną mamą

Polecane posty

Mam pytanko do wszystkich, jestem po teście ciążowym, wynik pozytywny:) i tak się zastanawiam co zrobić, żeby być ladną, szczęśliwa mamą.. by w ciąży ladnie wyglądać, a po ciąży szybko wrocić do wyglądu z przed ciąży?? Przy tym nieszkodząc dziecku, tak by mogło rozwijać się zdrowe i szczęśliwe??

Ja nie wiem jak po porodzie, ale przez całą ciążę dbałam o siebie jak tylko mogłam. Zawsze wymalowana, uczesana, ubrana w coś fajnego. Robiłam co mogłam, ale dzięki temu czułam się duuużo lepiej, a to też działało pozytywnie na mój wygląd :)

Ja staram się nie jeść kalorycznych rzeczy. Np. całkowicie zrezygnowałam ze słodyczy.. no ale swoją droga nie mogę patrzeć na słodkie :-) Jem normalnie śniadanie i obiad, nie głodzę się broń Boże! Ale np jem więcej warzyw, owoców. A pod wieczór jak mnie głód dopada to jem marchewkę lub kalarepkę. W ciągu dnia można jeść arbuza mniam :-) Odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży smaruję ciało kremami na rozstępy. Proponuję też ćwiczyć. Np. mięśnie klatki piersiowej żeby wzmocnić biust. Także ćwiczenia ułatwiające poród. Sporo tego znajdziesz w necie.

No właśnie,ładna zadowolona mama, to też duma dla przyszłego taty:)a co robiłaś żeby nie dostać tych paskudnych rozstępów, jestem na Nie bardzo podatna i mam już troszkę po okresie dojrzewania, i strasznie się boje.. że będę jak zebra.. po za tym niechce dużo przytyć, jestem wysoka mam 173, waże 56 kg. i chce tak do 10 kg. wiem standart to do 12kg...

O arbus.. uwielbiam:) a z tymi słodyczami to już sama doszlam, żeby ich nie jeść i przekąsek typu chipsy , napojów kolorowych gazowanych.. i fast foodów... i też już sobie wymyslilam że warzywka i owoce, normalne śniadanie, obiad, ryby, miesą... wszytsko w rozsądnej ilości..

JA nic nie zrobiłam, mimo że się smarowałam kremami przeciw, byłam aktywna. Niestety mam do nich tendencję. Przez całą ciążę nic i dopiero w ostatnich tygodniach się pojawiły kiedy brzuch już bardzo urósł i zaczął się obniżać. Ale tylko pod spodem brzucha.

mnie mimo wszystko pojawiły się niewielkie rozstępy na piersiach i dość nieładne na udach zanim zaczęłam tyć..... jestem w czwartym miesiącu dopiero. Brzuch mam duży jak co najmniej w ósmym. Jeśli masz predyspozycje do rozstępów to nic nie pomoże, nawet codzienne smarowanie kremem. Jestem tego najlepszym przykładem. Przy następnej wizycie u gina mam zamiar zapytać czy kremy i maści na zmniejszanie blizn pooperacyjnych mogą coś więcej poradzić na rozstępy...

Gość przy takim wzroście i
małej wadze byc moze przytyjesz więcej, jedz zdrowo ale nie tak by chodzić głodną w ciąży i nie martw się, ja przytyłam aż dwadzieścia kilogramów i zeszło ze mnie, karmię piersią i dbam o siebie....

:( ojej to się podlamałam.. wiem że to nie rozstępy w tej ciąży są najważniejsze, bo najważniejsze jest dziecko.. ale fajnie by bylo ich nie miec...:(

o a jutro idę do fryzjera żeby trochę poprawić nastrój. okookokokoko ---- myślałam, że już urodziłaś. Jak samopoczucie?

ja tez dbałam o siebie w ciazy od poczatku tez smarowałam sie kremami na rozstepy niestety 3 tyg przed porodem sie pojawiły :-( na szczescie opaliłam sie i jakos ich nie widac w ciazy przytyłam 13 kg tyle ze ja na poczatku ciazy wazyłam 47 kg przy wzroście 168 cm moim ukochanym owocem były mandarynki słodycze jadłam jak juz naprawde mnie naleciało ale wtedy to była meega porcja. W ciazy nauczyłam sie jesc sniadanie bo wczesniej nigdy nie jadłam obiad normalnie a pozniej to jak mialam zachcianke. Teraz jestem prawie 15 miesiecy po porodzie i wygladam jak przed ciążą.

Mam koleżankę ktora warzyla mniej i byla troszkę wyższa, odżywiała sięracjonalnie.. do praktycznego 5-6 miesiąca nie było widać ciązy..oczywiście brzuszek większy.. ale luznijesza bluzka i okej.. teraz ladnie schudla zero rozstępów..:(tez tak chce

Euchenia, już powinnam w tamten piątek, ale widać moje dziecię jest bardzo leniwe :D Zaczynam się zastanawiać czy ja w tej ciąży już tak zawsze nie zostanę :D. Co do rozstępów, one jak będziesz o nie dbać to będą się robić i blednąć. Trudno. Ja też miałam nadzieję, bo nigdy mi się na brzuchu nie robiły, a jednak, nigdzie indziej tylko brzuch :D. Fakt fryzjer też obowiązkowy :D. No i nie siedzieć w domu, oczywiście jeśli nie musisz, jak najwięcej wychodzić do ludzi :)

Właśnie z tą tendencja do rozstepów to prawda miałam wczesniej na tyłku i lekkie na bioderkach takze wcale nie byłam zdziwiona ze zrobiły sie na brzuchu

Gość mała megi 31
hej ja jestem w 4 mc i od 2 mc regularnie chodze do kosmetyczki gdyż mam trochę tych hormonalnych krostek na twarzy i dekoldzie, a zostają tylko maski, bo opróc zinerytu lekarz nie przepisze nic na trądzik.. Ponadto zapisałam się na zabiegi pielęgnacyjne dla kobiet w ciąży, od 3 do 9 mc, są to masaże, maski, super sprawa.Ja chodze do Clarinsa, ale wiem że inne gabinety tez mają w ofercie takią pielegnacje.. Pamiętaj też właśnie o kremach na rozstepy, ja zakupiłam Glycenic, miał dobre noty na wizażu, ale wiem że clarinsa też jest dobry i skuteczny. No i zdrowe odżywianie... mamy sezon na owoce i warzywa, nie żałuj sobie..Ubranka dla kobiet z brzuszkiem też są już fajniejsze i ładniejsze niż kiedyś.. Ciągle farbuje równiez włosy, bo mam blond i nie cierpię odrostów. U dobrego fryzjera, który używa dobrych farb nie znajdziesz amoniaku. To mit że ogólnie farbowanie jest szkodliwe dla maleństwa - szkodliwy jest amoniak. I ciesz się ciążą, uśmiechaj, a będziesz piękna! pozdrawiam

Gość PrzyszlaMama23
smarujcie sie fissanem lub drozsza mustela jesli juz pojawia sie to mustela na istniejace rozstepy

Dokładnie... spacery i jeszcze raz spacery. Mnie trochę tyłek przyrósł do kółka i najchętniej szukałbym pretekstu żeby wszędzie samochodem jeździć. Ale wzięłam się w garść :-) okokokoko ------ no to życzę powodzenia! Najwidoczniej bobaskowi dobrze u ciebie w brzuszku :-)

A widać dobrze, ale jeśli do piątku nie urodzę, to niestety ale będzie musiał :D Będą wywoływać :). Ja spacerowałam całą ciążę, dużo chodziłam, bardzo dużo. Nawet w 9 miesiącu. Dopiero jak zaczął zbliżać się termin to trochę zwolniłam, bo zwyczajnie chciałam doczekać do terminu , a poza tym już baaardzo ciężko łazić :)

Czytałam opinie o tej mustelli.. chyba zacznę;) niechce mieć rozstępów, jestm młoda mam 22 lata, mąż 23 bardzo chce mu po ciąży sie podobać.. żeby był dumny że ma taką fajną żoncie.. i dzidziusia.. po za tym sama dla Siebie chce wyglądać..:)

wogoel to jestem zdania że ciąża, to najpiekniejszy okres w życiu kobiety, mam siostre która w ciąży jadła jak opętana, wogole ona zawsze byla pulchniejsza niż ja.. w ciąży żarła wręcz.. po ciąży trudno było jej utrzymać diętę.. nawet podczas karmienia... wsuwała wszystko co było możliwe... zero ruchu.. odpoczynek na kanapie.. i teraz owszem nie ma rozstepów, bo akurat o to zadbała i smarowała się kremami.. ale ta waga... i tusza szok..:( ja chce wyglądąć po ciąży tak ajk przed... wiem trzeba się napracować ale jestem gotowa:)

Większość wywoływanych porodów przebiega o wiele szybciej niż tych "naturalnych". Moja siostra miała tak wywoływany i rodziła krótko. A moja przyjaciółka (też po kroplówce) jak zaczęła rodzić to dwa razy parła i dzidzia wyszła. Biedna położna wołała pomocy i ręką główkę przytrzymywała. Nie była naszykowana na takie tempo. :-) Autorce topicu życzę szybkiego powrotu do formy. A ja zmykam na pierwszy dziś spacer :-) acha i pamiętaj o tych ćwiczeniach, na biust i łatwiejszy poród. Nic cię to nie kosztuje a efekty naprawdę mogą być niezłe.

z tym żarciem też różnie bywa. Ja raczej trzymałam dietę, nawet ze względu na problemy z cukrem, mimo to przytyłam około 18 kg. Mimo, że byłam aktywna. Ale nawet lekarz nie wierzył, że tyle ważę. Wszystko poszło w brzuch. Każda z nas chce dobrze wyglądać, a wierzę, że mąż skoro cię kocha. To jeśli będziesz o siebie dbać nadal, będziez po ciąży też wyglądać dobrze, będziesz się uśmiechać, to nawet drobne mankamenty w postaci rozstępów nie będą mu przeszkadzać.