Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna alkoholika

jak wpłynac na alkoholika?

Polecane posty

Nie radze sobie juz... On jest alkoholikiem, nie liczy sie z moim zdaniem. Gdy go blagam zeby wrocil juz do domu, nigdy mnie nie słucha. Moge prosic o milion rzeczy i nic. Odpowiada "moj świat, mój alkohol". Terapie juz były.. Nie dało rady. Boje sie ze cos sobie zrobi. Juz raz chcial i wyl;adowal w kawtanie. Jest takim dobrym człowiekiem.. Naprawde wspaniałym. Tylko ze z problemem. Jak mowie : nie pij to pije, mowie : pij! to tez pije! Jak na niego wpłynac?

Gość esperal
??

Gość Anette30
Nic nie rób bo nie masz szans skoro on sam nie chce

Gość
Nie wpłyniesz. Zmiana płynąć z wnętrza. Póki nie zechce nie pić, będzie pił. A ty będziesz się męczyć.

ale ja tak bardzo chce mu pomoc. on juz ledwo ciagnie, nic go w zyciu nie bawi, boje sie ze ktoregos wieczora ze soba skonczy. wszystko bym dala zeby byl szczesliwy ;(

Gość Anette30
zgłoś się na terapię współuzależnionych to poznasz mechanizmy na czym polega ta choroba. Może wtedy coś zdziałacie ale on też musi chcieć

bezedury byc moze ty problemów nie masz, niektórzy jednak owe posiadaja. wiec przynajmniej zachowaj fason i nie zartuj sobie. bo dla mnie to wazna sprawa.

Gość jaa...
Mam wrazenie ze chcesz zbawic swiat,chcesz mu pomoc,chcesz udowodnic sobie i innym ze jednak dasz rade mu pomoc,ze wyxciagniesz go z sidel butelki,ale czy warto marnowac SWOJE zycie?masz tylko jedno,On tez ale to on wybral taka droge.Jesli nic mu nie pomaga i jesli nie chce ztym walczyc to Ty tez sie poddaj a wygrasz na tym

Gość
dziewczyna alkoholika => piciem jeszcze nikt niczego nie rozwiazał. Podobnie jak żadną inną strategią ucieczkową. Widać nie tak źle chłopinie, skoro stać go na chlanie. Ale ja nie o tym: Chcesz iść na dno razem z nim - szerokiej drogi. Romeo i Julia - to jednak najsmutniejsza powieść na świecie.

chce mu pomoc bo jest wyjatkowy. jest wspaniały i dobry dla ludzi. chce mu pomoc bo on tego potrzebuje. wiem o tym ze to wikeszego sensu nie ma, kazdy mi to powtarza. tylko ze jest we mnie taka iskierka nadzieji.

Gość Oblech
Musi się zalać w trupa. Kiedy będzie zalany to wpłyń na niego łódką Bols :P

Gość Anette30
Niestety choroba alkoholowa dotyka przeważnie wrażliwych ludzi. Tylko że robi tzw. dziurę w mózgu. Stępia uczucia, doprowadza do tego że nic poza alko się już nie liczy. zastanów się.

Wspaniały - bo pije? Dobry dla ludzi - bo prosisz go, żeby przestał pić, a on dalej Cię rani? To Ty człowiekiem nie jesteś, czy może głupoty gadasz? Szkoda mi zawsze wsółuzależnionych. Jedni są szczęśliwi i spełnieni, a drudzy przez całe życie ciągną za sobą "wspaniałego i dobrego" pijaka jak kulę u nogi, składając swoją "wielką miłość" na ołtarzu cierpienia bez sensu. No ale widać tak ma być. A szkoda.

Gość
dziewczyna alkoholika => kiedyś kumpel się założył o skrzynke wódki, że rozwali cegłę o głowę. Udało mu się. Próbuj tedy. Może Ci się uda wybić głową dziurę w murze ( w końcu: Polak potrafi, nie? :P ). Inaczej będziesz się czuć nie bardzo, prawda? P.S. I właśnie mój drugi toast zawsze brzmi "Cobyśmy nie szukali przygód kosztem własnej dupy"

Gość betiiii
ja cie rozumiem...kochasz go,wiec chcesz mu pomoc,to normalne ale sama piszesz,ze on mowi-''moje zycie,moje picie'' z tego jasno wynika,ze on nie chce przestac pic...ze nie chce walczyc z nałogiem...zrozum,ze dopuki on SAM nie zechce z tym walczyc,ty,mimo najszczerszych checi nic nie wskorasz...dla jego dobra i dla swojego,powinnas go zostawic,bo paradoksalnie,jesli mu zalezy na tobie,moze to mu własnie otworzy oczy i ZECHCE walczyc z choroba...dla siebie i dla ciebie a probował wszyc sobie esperal? wiem,ze to czasem pomaga nie pic...

kiedy nie pije jest najlepsza osoba na ziemi jaka znam. i jest wspaniały. tylko ze alkohol zawsze z nim wygra. moze nie pic pare dni. ale i tak pęka i pozniej nie ma go kilka dni.